Widok
POLREGIO
Zmiana rozkładu jazdy i polregio jak zwykle nie podołało. Na przystanku Gdańsk Jasień ludzie nie zmieścili się do pociągu i kierowniczka pociągu powiedziała, że mamy czekać na kolejny który jest za 20 minut. Dzięki polreigo spóźniłam się prawie godzinę do pracy, bo musiałam skorzystać z autobusu z przesiadką na tramwaj
więcej
więcej
Zachęcam do zgłoszenia skarg
Inaczej nic nie zmienią. Załączam maile, na które ja wysłałam już skargę z opisem i zdjęciami.
dif@pomorskie.eu
pasażer@utk.gov.pl
sekretariat.gdynia@polregio.pl
Polecam zrobić analogicznie, a jeśli zna kotoś inne instancje, do których można się skierować - zachęcam o podanie namiarów.
dif@pomorskie.eu
pasażer@utk.gov.pl
sekretariat.gdynia@polregio.pl
Polecam zrobić analogicznie, a jeśli zna kotoś inne instancje, do których można się skierować - zachęcam o podanie namiarów.
Ten rozkład to parodia
Żadnego pociągu do Gdańska Głównego jak do tej pory, najwyżej o jakiejś dzikiej porze można jechać do Wrzeszcza i przesiąść się na SKM albo jak to Koleo sugeruje, do IC :D ze Strzyży był do Głównego pociag o 7:21 i 7:37, tak akurat by do pracy w okolicy zdążyć i nie być dużo za wcześnie, a teraz ani jednego ani drugiego nie ma. Dobrze ze chociaż tramwaje są ale dwa razy dłużej się jedzie i pełne ludzi nawet bardziej niż kolejka.
kogoś poniosło :/
Tłumaczą się, że wakacje i urlopy - ale przecież jeszcze trwa rok szkolny!
Poza tym w godzinach szczytu ograniczenie pkm z Gdańsk Rębiechowo do Wrzeszcza do trzech: 6:45, 7:26 i 8:25 to jakaś totalna porażka. Tym bardziej, że tam ludzi dowożą autobusy zastępcze od Kartuz, a te wiadomo - raz są na czas, raz nie.
Jak Wam za mało pasażerów (?!) to dajcie krótsze składy, ale częściej. I od zakończenia roku szkolnego, a nie już teraz!
Poza tym w godzinach szczytu ograniczenie pkm z Gdańsk Rębiechowo do Wrzeszcza do trzech: 6:45, 7:26 i 8:25 to jakaś totalna porażka. Tym bardziej, że tam ludzi dowożą autobusy zastępcze od Kartuz, a te wiadomo - raz są na czas, raz nie.
Jak Wam za mało pasażerów (?!) to dajcie krótsze składy, ale częściej. I od zakończenia roku szkolnego, a nie już teraz!
Komuś zabrakło rozumu
Komuś zabrakło rozumu przy tworzeniu nowego rozkładu jazdy żeby polikwidować tyle połączeń. Ja rozumiem że zaczynają się wakacje, ale dorośli dalej chodzą codziennie do pracy i nie mają 2 m-cy wolnego. Nie dość że rano w godzinach szczytu polikwidowane są połączenia to popołudniu również są skasowane połączenia. Ja się pytam kto tworzył ten nowy rozkład i co miał w głowie przy jego tworzeniu. Po co kolejka która jeździ co pól godziny i co druga ma opóźnienia? Przecież to jest gotowy przepis na rezygnacje wielu ludzi z transportu miejskiego i przesiadkę do auta a co za tym idzie stworzenie jeszcze większych korków w mieście. Czy ktoś w tym mieście jeszcze myśli czy myślenie zastąpiła głupota?