Widok

POLREGIO

Zmiana rozkładu jazdy i polregio jak zwykle nie podołało. Na przystanku Gdańsk Jasień ludzie nie zmieścili się do pociągu i kierowniczka pociągu powiedziała, że mamy czekać na kolejny który jest za 20 minut. Dzięki polreigo spóźniłam się prawie godzinę do pracy, bo musiałam skorzystać z autobusu z przesiadką na tramwaj
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podpowiedź, można samochodem albo rowerem jechać
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 102

Zachęcam do zgłoszenia skarg

Inaczej nic nie zmienią. Załączam maile, na które ja wysłałam już skargę z opisem i zdjęciami.
dif@pomorskie.eu
pasażer@utk.gov.pl
sekretariat.gdynia@polregio.pl
Polecam zrobić analogicznie, a jeśli zna kotoś inne instancje, do których można się skierować - zachęcam o podanie namiarów.
popieram tę opinię 183 nie zgadzam się z tą opinią 7

Ten rozkład to parodia

Żadnego pociągu do Gdańska Głównego jak do tej pory, najwyżej o jakiejś dzikiej porze można jechać do Wrzeszcza i przesiąść się na SKM albo jak to Koleo sugeruje, do IC :D ze Strzyży był do Głównego pociag o 7:21 i 7:37, tak akurat by do pracy w okolicy zdążyć i nie być dużo za wcześnie, a teraz ani jednego ani drugiego nie ma. Dobrze ze chociaż tramwaje są ale dwa razy dłużej się jedzie i pełne ludzi nawet bardziej niż kolejka.
popieram tę opinię 29 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uwielbiam gdy na tematy wypowiadają się osoby które dane tematy nie dotyczą. Polacy eksperci we wszystkim
popieram tę opinię 27 nie zgadzam się z tą opinią 4

Na pewno wszyscy się pomieszczą samochodami, szczególnie dojeżdżając w miejsca gdzie nie ma parkingu
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Szanuję za taką postawę!
Im więcej takich zgłoszeń, tym większa szansa, że ktoś spróbuje rozwiązać te problemy.
popieram tę opinię 31 nie zgadzam się z tą opinią 4

kogoś poniosło :/

Tłumaczą się, że wakacje i urlopy - ale przecież jeszcze trwa rok szkolny!
Poza tym w godzinach szczytu ograniczenie pkm z Gdańsk Rębiechowo do Wrzeszcza do trzech: 6:45, 7:26 i 8:25 to jakaś totalna porażka. Tym bardziej, że tam ludzi dowożą autobusy zastępcze od Kartuz, a te wiadomo - raz są na czas, raz nie.
Jak Wam za mało pasażerów (?!) to dajcie krótsze składy, ale częściej. I od zakończenia roku szkolnego, a nie już teraz!
popieram tę opinię 50 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pani która zajmuje się rozkładem jest mocno wkręcona w duchowość i numerologię, układa odjazdy tak by jechały w korytarzach pozytywnej aury, zgodnie z zasadami mindfullness
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 4

To się parkuje dalej i kroki nabija, nic strasznego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 12

bilety miesięczne w Taryfie Pomorskiej są honorowane w pociągach PKP Intercity (kategorii TLK oraz IC).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Gdynia pkm

Gdynia pkm to samo, polikwidowano linie
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko pyklo dobrze tylko ludzie nie potrafią czytać anielskich znaków, zamykają się na duchowość i karmią się stresem i złymi bodźcami
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

nie urlopy a remont na strzyży,
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Komuś zabrakło rozumu

Komuś zabrakło rozumu przy tworzeniu nowego rozkładu jazdy żeby polikwidować tyle połączeń. Ja rozumiem że zaczynają się wakacje, ale dorośli dalej chodzą codziennie do pracy i nie mają 2 m-cy wolnego. Nie dość że rano w godzinach szczytu polikwidowane są połączenia to popołudniu również są skasowane połączenia. Ja się pytam kto tworzył ten nowy rozkład i co miał w głowie przy jego tworzeniu. Po co kolejka która jeździ co pól godziny i co druga ma opóźnienia? Przecież to jest gotowy przepis na rezygnacje wielu ludzi z transportu miejskiego i przesiadkę do auta a co za tym idzie stworzenie jeszcze większych korków w mieście. Czy ktoś w tym mieście jeszcze myśli czy myślenie zastąpiła głupota?
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1

a wiesz ze to z powodu remontu na Strzyży? Ruch jest jednym torem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co ty możesz wiedzieć o nabijaniu kroków jak jesteś przyklejony tyłkiem do fotelu samochodu;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jak ktoś jeździ na miesięcznym ZTM z kartą mieszkańca to już chyba niekoniecznie? Chyba że się mylę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlatego oczywistym wyborem powinien być samochód. Ja się przesiadłam na samochód, nie spóźniam się do pracy a i taniej jest

Namawiam do przesiadki na samochód.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 12
do góry