Widok

POLREGIO

Zmiana rozkładu jazdy i polregio jak zwykle nie podołało. Na przystanku Gdańsk Jasień ludzie nie zmieścili się do pociągu i kierowniczka pociągu powiedziała, że mamy czekać na kolejny który jest za 20 minut. Dzięki polreigo spóźniłam się prawie godzinę do pracy, bo musiałam skorzystać z autobusu z przesiadką na tramwaj
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1

To jest jakaś kpina,ze stadionu w stronę lotniska między 7 a 8 rano jedzie tylko jeden pociąg ,a już po ósmej kiedy pasażerów jest dużo mniej w ciągu 20 minut jadą dwa pociągi.Możecie sobię w d--ę wsadzić taką PKM-ę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dosłownie to już nawet śmieszne nie jest. Ile jeżdżę to problem z punktualnością jest bez przerwy. Oczywiście trafione w punkt z komentarzem: "raz na kilka dni coś przyapdkiem może przyjedzie punktualnie". To już jest taka norma, że w momencie jak przyjeździe pociąg spóźniony z 5 min, to prawie jakby punktualnie był w moim odczuciu... Z takimi opóźnieniami człowiek nie jest w stanie rozplanować żadnej przesiadki... i wszędzie przez to trzeba co najmniej z pół godzinnym wyprzedzeniem jeździć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Cymbał :-)

Cymbał to cymbał... Rowerem z Jasienia do Gdyni do pracy w banku... Zwłaszcza w deszczu... no i ewentualny prysznic wezmę pewnie w zlewozmywaku...

Pólregio na czas wakacji

Dopychacze praca od zaraz. Półregio na czas wakacji przeszło same siebie, skomunikowanie pkm z półregio w Gdyni głównej w ten sposób, aby nie zdarzyć się przesiąść na inne pociągi dalekobieżne tego samego przewoznika. Komedia. Jak poprzedni rządzący w Polsce mieli ekonomistów po ASP (nie ujmując ASP), tak półregio ma planistów z PFronu
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nowy rozkład jazdy - skandal Kiełpinek _Wrzeszcz!

Skandal ! Całe życie jeżdżę koleją, a nigdy takiej zmiany rozkładu jazdy nie doświadczyłam. Dyrektor, który to zatwierdził do zwolnienia. Brak szacunku dla pasażera-klienta. Płacę niemało i wymagam -a dziś czułam się tak jakbym na gapę jechała, albo na jakąś zsyłkę. W tych godzinach do pociągu zawsze wsiadała osoba niepełnosprawna na wózku - no raczej już nie wsiądzie. Na rower ma się przesiąść? Dyskryminacja i wstyd, żeby tak ludzi przewozić - jakby łaskę robili za naszą kasę.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

ta szczególnie jak nie ma gdzie parkować albo ci sie rozkraczy po drodze

Pkm

Politycy zajęci dziś pociąg do Somonino (wiocha ) i Kartuzy też wiocha

Trójmiasto to koszmar komunikacyjny

Ja już przeszłam swoje, współczuję ludziom, którzy nie maja wyjścia i muszą się tłoczyć do pracy, do szkoły, do lekarza. Buduję dom w mieście rodzinnym, już nie mogę się doczekać opuszczenia Gdańska na zawsze.

PKM i PKT

Maja być przejęte przez PKA.

nie po to budowano kolej P+KM, aby dalej jeździć autem. Powodzenia kierowco stojąc w korkach... UE dała pieniądze na ułatwienie połączenia dla mieszkańców spoza aglomeracji trójmiejskiej, dlatego powstała PKM. Na początku jeździły po 2 składy, a teraz, po jednym, chyba marszałek zapomniał lub pozamieniał sie na głowy, że należy wywalczyć kase na nowe składy

A to że jest tylko jeden tor od Strzyży do Brętowa w ogóle nie ma na to wpływu

Nie ma jak zasłyszane historie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

kup auto. transport pewny
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

córeczka wygląda na dorosłą? chyba umie sama o siebie zadbać?

Pomorskiemu PatoRegio brakuje pociągów, dlatego tną połączenia

Od kolegi kolejarza słyszałem, że pomorskiemu oddziałowi PatoRegio (ta nazwa lepiej oddaje jakość usług tego przewoźnika) po prostu brakuje sprawnych pojazdów i dlatego tak drastycznie obcięte zostały połączenia w nowym rozkładzie jazdy, bo przewoźnik zwyczajnie nie miałby czym jeździć.

Bo latem ważniejsze są połączenia na Hel, które wyglądają jeszcze gorzej niż te na Kaszuby. Więc zamiast jednej trasy dobrze obsłużonej, a jednej źle, mamy na obecnie dwie trasy z fatalnej jakości obsługą!
Dziennikarze powinni się zająć tym tematem, bo takie są skutki wieloletnich zaniedbań w zarządzaniu PatoRegio, na których coraz bardziej cierpią pasażerowie.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

do Marszałka trzeba

1
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z przystanku Gdansk Kokoszki teraz jezdza teraz co godzine. Pociag o 8:05 przyjechal pelny na najwiecej ludzi wsiada w Kielpinku i Jasieniu. Niestety niektorzy nie mieli szczescia
do góry