Widok

POLREGIO

Zmiana rozkładu jazdy i polregio jak zwykle nie podołało. Na przystanku Gdańsk Jasień ludzie nie zmieścili się do pociągu i kierowniczka pociągu powiedziała, że mamy czekać na kolejny który jest za 20 minut. Dzięki polreigo spóźniłam się prawie godzinę do pracy, bo musiałam skorzystać z autobusu z przesiadką na tramwaj
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Remont na Strzyży rozpocznie się w lipcu - tak przynajmniej odpowiedziała PKM na swoim facebooku na pytanie w tej sprawie. Dlaczego więc pociągi są wycięte z rozkładu jazdy już teraz? Nie można do końca czerwca zostawić jak było, a zmniejszyć liczbę pociągów rzeczywiście wtedy, kiedy na Strzyży będzie zamknięty 1 tor?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeśli to ta na pierwszym planie...

To bardzo ładna. Gratuluję mamie...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dokładnie

..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Może i nie dojedziesz do pracy

ale za to możesz jechać na półwysep helski.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety, ale wszyscy rządzący i decydenci odpowiadający za funkcjonowanie sytemu transportowego aglomeracji trójmiejskiej do wymiany !
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super, dobrze dla Ciebie. Jednak nie każdy ma taką możliwość. Warto czasem zerkać poza czubek własnego nosa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trzeba było czekać na kolejnyj pociąg,to byś opużniłabym śię tylko o 20 minut.
Panikować,- nie wolno !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

W okolicy dworca głównego wszędzie płatne miejsca, więc nawet i ten tramwaj wychodzi już korzystniej, bo dowiezie w de facto te samo miejsce a nie trzeba trudzić się staniem w korku, szukaniem miejsca i jeszcze płaceniem za nie

Gdyby jeszcze w urzędach byli lewicowcy...

Takich niestety niemalże nie ma
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Miesieczny na ZTM_PolRegio - 117zł.
Paliwo na same dojazdy do pracy na miesiąc - ok 250zł plus opłaty za parking.
Nie mówiąc o pozostałych kosztach.
No rzeczywiście taniej
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

I dlatego musieli opracować najgorszy możliwy rozkład i nie puścić żadnego pociągu w stronę Wrzeszcza/Głównego o sensownej porze?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niekoniecznie, dla mnie PKM czy nawet i tramwaj są szybsze niż samochód, też głównie dlatego bo pod pracą nie mam parkingu i musiałbym stawać 10min dalej (i do tego za to płacić), ale jak zlikwidowali bezpośrednie połączenia do Głównego to cóż:) trzeba będzie się tramwajem przemęczyć
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nabijaj ciołku!

tak osoby który mają bilet miesięczny na karcie mieszkańca, to nie mogą korzystać z PKP Intercity. Tylko można jak ma się bilet metropolitalny miesięczny np. ZKM Gdańsk + Kolej . Bilety krótkookresowe metropolitalne też nie mogą korzystać z PKP Intercity
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry