Widok

POLREGIO

Zmiana rozkładu jazdy i polregio jak zwykle nie podołało. Na przystanku Gdańsk Jasień ludzie nie zmieścili się do pociągu i kierowniczka pociągu powiedziała, że mamy czekać na kolejny który jest za 20 minut. Dzięki polreigo spóźniłam się prawie godzinę do pracy, bo musiałam skorzystać z autobusu z przesiadką na tramwaj
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To nie wina Polregio tylko województwa Pomorskiego. Polregio jest tylko wykonawcą a Samorząd woj, pom. zamawia pociągi.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

PolRegio to tylko przewoźnik, robi to za co urząd marszalkowski płaci

PKM jest spółką samorządową. PolRegio realizuje rozkład jazdy zlecony przez organizatora. A organizaztorem jest samorząd wojewódzwtwa pomorskiego. Pamiętajcie o tym na wyborach.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

Absurd lewicowych eko zielonych oszustow

Ktos juz slusznie zauwazyl tu w komentach, ze promuja komunikacje pod haslami mniejszej emisji co2 ale jednoczesnie komunikacja pada na ryj. Absurd totalny.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4

gorzej... jakby dostal rozwolnienia w tym tlumie

Tak na powaznie to problem o ktorym piszesz to socjologia spoleczna w czystej postaci. Studenci tej dziedziny powinni zagladac czesciej do raportu zamiast pisac wypracowania za pomoca AI bo lepiej nie bedzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jak wszyscy się przesiądą na samochody to będziesz jechał 2 razy dłużej w korku i też będziesz narzekał, więc wiesz nie tędy droga.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy my jesteśmy w Indiach?

Ten pociąg wyglądał identycznie. 2026 rok, cywilizowany podobno kraj, a my jeździmy ściśnięci tak, że nie dało się nawet przesunąć o milimetr.
Swoją drogą, jak do takiego pociągu ma wsiąść jakaś starsza osoba, ktoś z problemami zdrowotnymi czy kobieta w ciąży? Osoba na wózku inwalidzkim? Takie osoby też jeżdżą do pracy czy w inne miejsca, więc trochę podchodzi to pod wykluczenie społeczne. A jednocześnie podróż tak zapchanym pociągiem może skutkować zagrożeniem życia. Co gdyby ktoś zemdlał lub gorzej?
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratulacje!!! Podwyżka o kilkadziesiąt złotych za bilet miesięczny, pociągi są notorycznie spóżnione, raz na kilka dni coś może przypadkiem przyjedzie punktualnie i jeszcze wycinanie pociągów w godzinach szczytu.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Serio jak można było zabrać tyle pociągów w godzinach szczytu? Jechałam dziś o 7:39, który swoją drogą był opóźniony ponad 10 minut. Nie miałam innego wyjścia, nie mam jak przyjść do biura szybciej, bo jest zamknięte, więc szybszy pociąg o 7;11 nie wchodzi w grę. Spóźniłam się do pracy 25 minut, bo jeszcze muszę się przesiadać we Wrzeszczu.
Czy ktoś myśli, że ludzie mogą sobie pozwolić, żeby przez najbliższe 3 miesiące spóźniać się do pracy?
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

Sugeruje dodać do listy marszałka wojewodztwa, wojewodej, wszystkie dentki miast, oraz posłow z wojewodztwa.

- im wieksza wrzawa tym wieksze szanse zre ktos oberwie i poprawią ten i**otyzm
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 6

Cykliści jak zwykle mają najwięcej do powiedzenia..

Dzisiaj deszczowo więc najbardziej "ortodoksyjni" właśnie siedzą w komunikacji miejskiej i spamują raport swoimi wynurzeniami.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Jak się odklejam od fotela to średnio 12 tysięcy dziennie zrobię więc coś tam niby wiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

I co z tego ze urlopy, to nie są pociągi szkolne, nie tylko uczniowie nimi jeżdżą. Normalni ludzie pracują
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dlatego oczywistym wyborem powinien być samochód. Ja się przesiadłam na samochód, nie spóźniam się do pracy a i taniej jest

Namawiam do przesiadki na samochód.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 12

Jak ktoś jeździ na miesięcznym ZTM z kartą mieszkańca to już chyba niekoniecznie? Chyba że się mylę
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co ty możesz wiedzieć o nabijaniu kroków jak jesteś przyklejony tyłkiem do fotelu samochodu;)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

a wiesz ze to z powodu remontu na Strzyży? Ruch jest jednym torem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Komuś zabrakło rozumu

Komuś zabrakło rozumu przy tworzeniu nowego rozkładu jazdy żeby polikwidować tyle połączeń. Ja rozumiem że zaczynają się wakacje, ale dorośli dalej chodzą codziennie do pracy i nie mają 2 m-cy wolnego. Nie dość że rano w godzinach szczytu polikwidowane są połączenia to popołudniu również są skasowane połączenia. Ja się pytam kto tworzył ten nowy rozkład i co miał w głowie przy jego tworzeniu. Po co kolejka która jeździ co pól godziny i co druga ma opóźnienia? Przecież to jest gotowy przepis na rezygnacje wielu ludzi z transportu miejskiego i przesiadkę do auta a co za tym idzie stworzenie jeszcze większych korków w mieście. Czy ktoś w tym mieście jeszcze myśli czy myślenie zastąpiła głupota?
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry