Widok

PORADŹCIE ws. puzzli dla maluchów

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny, nie mam własnych dzieci jak na razie, ale mam za to siostrzenice i siostrzeńca w wieku 4 lata, 7 lat i 2 lata. Zastanawiam się, co kupić na "mikołajki". Chciałabym jakieś fukuśne, nietypowe oryginalne puzzle ... Co myślicie o puzzlach? Jeśli tak to jakie i gdzie kupujecie? Może doradzicie jakiś sklep internetowy? Kupujecie swoim dzieciaczkom puzzle? Poradźcie drogie Mamy, bo ja w tej kwestii mało wiem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dla 2 latka polecam Baby puzzle Trefla a dla 4 latka fajne beda Trefla puzzle 3w1 tzn 3 ukladanki puzzli w roznych rozmiarach. Moje dzieciaki maja takie z Myszka miki i swinka peppa, ale widzialam fajne tez z samolotami.
Dla staszego to moze puzzle 3d? teraz takie reklamuja np z wieza eiffla itp. Polecam puzzle Trefl mozna kupic w kazdym markecie. Duzy wybór jest w Leclercu w galerii przymorze.
Z moje doświadczenia ( mam córkę 3,5 latka) puzzle sa super prezentem - moje dziecko od ok 1,5 roku bardzo lubi układać, na poczatku układała z nami a teraz sama sobie świetnie radzi z takimi do 72 el. Dla dwulatka polecam puzzle maxi -, łatwo je układać; dla czterolatka mysle że takie ok 60-72 el a dla siedmiolatka ... niestety nie wiem. Jeżeli chodzi o to jakie puzzle to myślę że najważniejsze żeby na obrazku była jakas ulubiona postać z bajki, nie koniecznie one muszą być jakieś fikuśne (moja córka takich nie lubi, żadne typu 3d itp nie wchodzą w grę).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (20 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

do góry