Widok

PORÓD

Mam pytanie do kobiet, no chyba że któyś z mężczyzn ma takowe informacje, gdzie w Gdańsku najlepiej rodzic?? Ja mysle o szpitalu Wojewodzkim, jesli ktos tam rodzil moglby mi cos napisac o nim, co trzeba wziasc ze soba, ile to wszystko kosztuje (m.in. porod w wodzie), jak opieka lekarska? I inne informacje o ktorych warto by bylo wiedziec.
Dziekuje z gory
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
"stare rury po 25"???? Człowieku a czy to nie najlepszy wiek na rodzenia...... szkoda dyskutować. Spytam się jeszcze jeślki ktoś wie na pewno, że bedzie to cesarka to gdzie powinien sie zgłosić, pleeeeeaaass, pomóżcie, nie wierzę , że w Trójmieście rodziło w tamtym roku tylko 25 kobiet?! (tyle jest odp.) Z góry dzięki!!
i znowu opinia wypływa z niewiedzy do szól rodzenia chodząnawet dziewczyny 18 letnie , ktore chca zdobyc wiedzę o porodzie i pielęgnacji dziecka .A lata mijają i starym wypierdkiem zostaniesz lada moment
moja zona rodzila na klinicznej i tam jest okey a dziecko to mialem po 4 minutach na rekach nawet jej nie dali:) ma teraz 1,5 miesiaca i jest zdrowy
ja tam nie poradzam szkol rodzenia do szkoly rodzenia chodza stare rury po 25:) jak byla wciazy to nawet w mozu sie kompala do 6 miesiac ciazy i jakos jej nie zaszkodzilo:) pozdrawiam:)
Lekarza przy porodzie to widzi sie na wejście , ale nie koniecznie i przy końcu porodu. Od wiekow rodzącym pomagala polożna i ona jest z nami podczas porodu.Zgadzam sie z bardzo dobrą opinią o Pucku. Na Zaspie i Klinicznej leży sie na pleckach czasami boczki.Zapomijcie o pozycjach wertykalnych.W Wojweódzkim chodzimy ,leżymy robimy to co podpowiada nam ciało.Uchwyty w wannie i drabinki również są.Lekarze pracujący w przychodniach również mają dyżury w szpitalach.Porody przyjmują położne .
Ja rodziłam w taxówce i zapłaciłam tylko za kurs. Zostawiłam kierowcy na pamiatke łożyski i 5 litrów wód płodowych.
TAXI CHRONOS -->polecam. ciepło, miła muzyczka, futerko na oparciach i sexi kierowca chyba portorykańczyk... polecam

Adaś ma już 5 miesięcy, jest zdrowy i silny na pleckach ma cudowne znamie, coś na krztałt wzoru z dywanika na który upadł w taryfie...

Ala Laxa
A czy ktos mógłby sie prosze podzielic swoimi doswiadczeniami ze szpitala w Redłowie? z góry dziękuje
A dlaczego nikt nie zainteresował się porodem w Pucku. My mieszkamy na Zaspie i tam rodziliśmy pierwsze dziecko (3 lata temu) - przyznam się bylismy w miarę zadowoleni. Do czasu. Do czasu narodzin naszej drugiej córki w Pucku (1,5 roku temu). Po prostu niebo a ziemia. Poród w wodzie jest porodem w wodzie (Inne szpitale: a teraz już wychodzimy, bo za chwilę zacznie się poród). Nie interesuje Was poród w wannie - proszę bardzo obrać pozycję jaką sobie tylko wymarzycie - przeszkolone położne nie mają z tym problemu, natomiast mają do tego wszelkie warunki i pomoce (Zaspa: pani się teraz położy - na wznak oczywiście - i zobaczy pani że będzie dobrze). Salę (niestety chyba tylko 1 tak odstwiona) - to można porównać do pokoju hotelowego w Holiday Inn, a nie z innymi szpitalami.
Mankament dla nowicjuszy to dojazd. Ale porozmawiajcie z fachowcami czy przejechanie 60 km podczas regularnych 8-10 min skurczy to dużo.

A najlepiej jechać na miejsce i się samemu przekonać, porozmawiać.

pozdrawiam i życzę zdrówka mamusiom, dzidziusiom, no i tatusiom coby nie zemdleli (ja wytrwałem).
Nie chodzi o to że są gorsi.
Ale o późniejszy sam poród.
Jezeli chodzi się prywatnie do lekarza który pracuje w szpitalu gdzie rodzimy jest się inaczej traktowanym.
czy myślicie ,że lekarze przyjmujący w przychodniach są gorsi o tych co przyjmuja prywanie ?
Najlepszym lekarzem, który przyjmuje prywatnie a także pracuje w szpitalu na Zaspie jest- Sławomir Birkholz.Świetne podejście do pacjentki- można pytać o wszystko nawet jeśli pytania wydają nam się głupawe, możemy liczyć na odpowiedź. W gabinecie jest USG, także nie trzeba biegać dodatkowo na badanie do innego gabinetu. Jestem bardzo zadowolona.Niedługo sama będę rodzić na Zaspie. Długo zastanawiałam się nad wyborem ginekologa ale dzięki koleżankom, które poleciły mi lek.Birkholza, wiem że dokonałam słusznego wyboru. Dla zainteresowanych - gabinet prywatny mieści się we Wrzeszczu na ul. Hallera 159/7.
Pozdrawiam
R.
Jeszcze do Sławka, ja wiem na pewno, że będe miała cesarkę i dlatego zainteresowało mnie Twoje zdanie, że byłeś obecny przy operacji i widziałeś przez szybę i żonę i dziecko. Czy tylko Ty miałeś taką możliwośc czy każdemu tacie jest to dane? Bardzo zależy mi na tym by mój mąż choćby widział troche jak to wszystko przebiega... Oczywiście bez drastycznych scen, a potem w sali dziecko czekało na żonę i Ty mogłeś tam być? Czy trzeba jakoś "przekupić" panie pielęgniarki, czy wystarczy ładnie poprosić, ponieważ każdemu to się należy, z góry dziekuję
Jestem również zainteresowana adresem lub choćby nazwiskiem lekarza pracującego na Zaspie i najlepiej przyjmującego w prywatnym gabinecie, pewnie nie jedna z Was była pacjentką.... Prosze i dziękuję
do szpitala należy zbrać przybory toaletowe, kubek, sztucce, klapki pod prysznic , do chodzenia można własną koszule i rzeczy dla dziecka ale nie koniecznie.Ściągaczki do pokarmu można zakupic na oddzialepolożniczym gdzie doradzą położne. Odwiedziny w salce odwiedzin i dobrze nasze maleństwo nie narażone jest na tłumy odwiedzających .Poród rodzinny 100zł, porodówka z wanna 200zł , możliwośc wykupienia jednoosobowej sali po porodzie z właną toaletą 200zł za cały pobyt. Możliwośc odwiedzenia porodowki .Porody aktywne ,możliwośc wyboru pozycji wertykalnej nie trzeba leżec jak na Zaspie.
Wada wzroku nie jest przeciwskazaniem do odbycia porodu w wodzie , a wskazana jest konsultacja okulisty , ktory sam oceni jak powinien przebiegac porod. Proponuje wycieczke na wszystkie sale porodowe i podjęcie decyzji o miejscu urodzenia swojego dzieciatka.Obecnie najwięcej porodów odbywa sie w Szpitalu wojewódzkim.Niech wyborem kieruje serce , a nie opine koleżanek nie zawsze są szczere i obiektywne.Nasze wyobrażenie o porodzie wiąże się z bólem i krzykiem rodzącej jak i złych położnych, a może to być wyjątkowe przeżycie .Dużo zależy od naszego nastawienia .
Nie wiem jakie były pana oczekiwania związane z salą porodową , ale co wiem to na Zaspie jest jedna wspólna sala porodowa podzielona na boksy.to w szpitalu Wojewodzkim są 3 indywidualna sale o pastelowym wystroju. do wody odbyło sie już ponad 190 porodow , a gdyby Pan uważał na zajęciach Szkoły Rodzenia to wiedziałby Pan o przeciwskazaniach i możliwościach ukończenia porodu w wodzie. wspólczuje tylu godzinnego pobytu na Sali porodowej.
Tak to prawda wada wzroku jest przeszkoda w porodzie w wodzie.
A jak jest duza wada to zalecane jest nawet cesarka.
Szukam lekarza prowadzacego pracujacego w szpitalu na Zaspie
mariolaw@wp.pl
Niedawno przeprowadzilam sie do 3-miasta.
Szukam lekarza prowadzącego. Z opisow widze ze zaspa jest najlepsza.
Czy zna ktoś lekarza prowadzącego który tam pracuje i jednoczesnie przyjmuje prywatnie.
Z dosiadczenia wiem ze to bardzo wazne aby lekarz prowadzacy pracowal w szpitalu w ktorym zamierzamy rodzic.
prosze o odpowiedzi na e-maila.

dziekuje
mariola
Cześć,
bardzo podobał mi sie Twój opis szpitala na Zaspie i porównanie go z szpitalem Wojewódzkim. Sama jakiś czas temu zastanawiałam się nad wyborem lekarza prowadzącego oraz szpitala - wybrałam Zaspę. Utwierdziłeś mnie w moim przekonaniu i teraz nie pozostaje mi nic innego jak 5 mczne oczekiwanie.
M
Dziękuję Sławku za wypowiedź,
Moja żonka rodzi z 3 m-ce i zdecydowani jesteśmy na Zaspę.
Z Twojej wypowiedzi wynika, że 90% zadowolenia z przebiegu porodu zależy w dużej mierze od podejścia do mamy i ewentualnie asystującego w porodzie ojca.
Reszta tzn. sprzet i inne gadżety są ważne, ale najważniejsza jest szybka i właściwa reakcja lekarza, miła połóżna a także informacja położnej co się robi i jaki będzie skutek zastosowania np. danego zastrzyku.

Powodzenia z małą Anią
Pozdrawiam
Q
do góry