Widok
Gdansk Miastem Dla Rowerow
Witajcie!
Stowarzyszenie Obywatelska Liga Ekologiczna
ma zaszczyt zaprosic Was na:
coroczny, Wielki Przejazd Rowerowy - tym razem w
dniu 17 czerwca br. (niedziela) Start: skrzyzowanie ul.
Grunwaldzkiej i ul. Klonowej we Wrzeszczu (placyk przy
restauracji Cristal), godzina 12:00. Glownymi ulicami miasta
jedziemy na Dlugi Targ, aby porozmawiac z wladzami o roweryzacji
naszego miasta. Badz tam razem z nami! - wez rodzine (znajomych)
i dobry humor! - pogoda dla rowerzystow to na naszych imprezach
standard! ;-)))
PRZEKAZ TE WIADOMOSC INNYM ZAINTERESOWANYM - DZIEKUJEMY!
Pozdrawiam rowerowo!
Roger Jackowski
koordynator kampanii "Gdansk miastem dla rowerow"
stowarzyszenie "Obywatelska Liga Ekologiczna"
(trojmiejska grupa Federacji Zielonych)
Adres do korespondencji:
ul. Zbyszka z Bogdanca 56, 80-419 Gdansk
tel./fax i aut. zgloszeniowy: (0-58) 520-10-20
e-mail:
www.ole.most.org.pl
Stowarzyszenie Obywatelska Liga Ekologiczna
ma zaszczyt zaprosic Was na:
coroczny, Wielki Przejazd Rowerowy - tym razem w
dniu 17 czerwca br. (niedziela) Start: skrzyzowanie ul.
Grunwaldzkiej i ul. Klonowej we Wrzeszczu (placyk przy
restauracji Cristal), godzina 12:00. Glownymi ulicami miasta
jedziemy na Dlugi Targ, aby porozmawiac z wladzami o roweryzacji
naszego miasta. Badz tam razem z nami! - wez rodzine (znajomych)
i dobry humor! - pogoda dla rowerzystow to na naszych imprezach
standard! ;-)))
PRZEKAZ TE WIADOMOSC INNYM ZAINTERESOWANYM - DZIEKUJEMY!
Pozdrawiam rowerowo!
Roger Jackowski
koordynator kampanii "Gdansk miastem dla rowerow"
stowarzyszenie "Obywatelska Liga Ekologiczna"
(trojmiejska grupa Federacji Zielonych)
Adres do korespondencji:
ul. Zbyszka z Bogdanca 56, 80-419 Gdansk
tel./fax i aut. zgloszeniowy: (0-58) 520-10-20
e-mail:
www.ole.most.org.pl
Alchemik
dopiero teraz jestem w pracy, posiedze jakies 2 godziny, moze jak tu zajrzysz to dryndnij 1 sygnalem? Wiem, ze dzis dzwoniles ale jeszcze bylam w domu. Ciekawe jakbys zareagowal gdybym oddzwonila hi, hi... Ale pomyslalam sobie, ze mozesz sobie tego nie zyczyc wiec spac mozesz spokojnie. Pozdrowienia-
b
jak można zaspać o takiej godzinie weźcie się do roboty jak na razie nie pracujecie od 6.00 tylko gnijecie w tych studenckich pubach prześmirdniętych potem i fajkami do nocy chlejąc lub jarając i rozmawiacie o takich bzdetach że głowa boli, chętnie bym wam wszystkim poucinał głowy, jeżeli jest jakiś chętny czekam przyjade (dojazd na terenie trójmiasta gratis)
Alchemik
alr ty jestes... Pomomo moich zapewnien zaarowno slownych jak i e-mailowych- wiec powtorze jeszcze raz mozesz dzwonic kiedy zechcesz bez ograniczan, chyba ze czasowych (godz. nocne odpadaja bo spie). Jeszcze mi nie wierzysz? Ma wystawic zgode na pismie? Dzis jestem na popoludnie. Jak zechcesz pogadac czy na czacie czy inaczej to zapraszam. Pozdrowienia sloneczne mimo chmur-
PARANOJA
Dlaczego ta strona nazywa się "Trójmiejski Hyde Park" ?A nie np. "Ohyda Park " kilku nawiedzonych SMS-siarzy , którzy zamiast komórkami posługują się internetem.Bełkot kwitnie tu codziennie do obrzydzenia.Te same osoby nie mają nic do powiedzenia , a jednak ! Nie wiem o co tu chodzi.Mam wrażenie , że za tym stoi gospodarz tej strony.A więc - jaki pan taki kram - Panie TOMKO !
paranoja pik poka
to samo jest wszedzie
dokladnie
zawsze znajdzie sie jakis palant (czytaj: madry czlowiek) ktoremu sie cos nie spodoba, ktory wszystko zrobilby szybciej, lepiej i w ogole inaczej, tylko szkoda czasu, a moze umiejetnosci, prawda panie PUK PUK? polecam zapoznanie sie z geneza i znaczeniem slowa Hyde Park (na wszelki wypadek podam fonetycznie: hajt park), polecam rowniez strone www.cos_mi_sie_nie_podoba.pl/hajtpark_wedlug_pipoka
nie pozdrawiam
baj de łej nie jestem TOMKO ty glupia kromko
dokladnie
zawsze znajdzie sie jakis palant (czytaj: madry czlowiek) ktoremu sie cos nie spodoba, ktory wszystko zrobilby szybciej, lepiej i w ogole inaczej, tylko szkoda czasu, a moze umiejetnosci, prawda panie PUK PUK? polecam zapoznanie sie z geneza i znaczeniem slowa Hyde Park (na wszelki wypadek podam fonetycznie: hajt park), polecam rowniez strone www.cos_mi_sie_nie_podoba.pl/hajtpark_wedlug_pipoka
nie pozdrawiam
baj de łej nie jestem TOMKO ty glupia kromko
Alchemik
bardzo molo mi sie z toba rozmawialo, nie jestes niczemu winien- czekalam na pierwsza strone, bo red. sie spozniala. W dodatku przeprowadzano jakies prace remontowe i okropnie smierdzialo jakims klejem (butapren?) i sama nie jestem pewna jak to wszystko przeczytalam :-)), jutro zawal! Ale nie powiedziales mi co ty robiles o tak pozniej porze w pracy... Zapomniales parasolki? :-))) Pozdrowienia-
Aik
Mysle, ze kwestia SMSow zostala juz wyjasniona, prawda?:)))
Ciekawe, czy sie tu pojawisz. Jak mowilam, jestem i posiedze troche, choc powinnam w tej chwili grzecznie zakuwac na jutrzejszy egzamin. Niech Doskonali maja mnie w swej opiece:)...
Katarskie pozdrowienia!
Ps.Zaraz.. to Ty chyba jednak nie dostales tamtych pierwszych maili? Czekam na list.
Ciekawe, czy sie tu pojawisz. Jak mowilam, jestem i posiedze troche, choc powinnam w tej chwili grzecznie zakuwac na jutrzejszy egzamin. Niech Doskonali maja mnie w swej opiece:)...
Katarskie pozdrowienia!
Ps.Zaraz.. to Ty chyba jednak nie dostales tamtych pierwszych maili? Czekam na list.
Nefer
Jak fajnie, ze sie na chwile pojawilas:))) Szkoda, ze na tak krotko..
Czemu nie moge przesiedziec z Wami np. calej nocy na chacie? Ech... lece, formy muzyczne czekaja, az laskawie zaczne je czytac, tak aby cokolwiek zapamietac. Prof. opowiadal dzis anegdoty o Krzysztofie Meyerze. Na jednym zjezdzie kompozytorow mianowicie namowil paru kolegow i pomalowali bok "malucha" kolezanki na kolor kontrastujacy z reszta karoserii i ustawili go w poprzek na schodach. Ech, srodowisko artystow... i gdzie ja sie pcham:)))
Wieczorne pozdrowienia, trzymaj sie!!!
Czemu nie moge przesiedziec z Wami np. calej nocy na chacie? Ech... lece, formy muzyczne czekaja, az laskawie zaczne je czytac, tak aby cokolwiek zapamietac. Prof. opowiadal dzis anegdoty o Krzysztofie Meyerze. Na jednym zjezdzie kompozytorow mianowicie namowil paru kolegow i pomalowali bok "malucha" kolezanki na kolor kontrastujacy z reszta karoserii i ustawili go w poprzek na schodach. Ech, srodowisko artystow... i gdzie ja sie pcham:)))
Wieczorne pozdrowienia, trzymaj sie!!!
Margarita
zdjecia i wspomnienia masz na pewno wspaniale. Czy przydarzylo ci sie cos co mozna by nazwac anegdotka w czasie tych podrozy? Milo bedzie przeczytac :-). W moich podrozach bylo kilka zabawnych zdarzen. W Holandii przeprowadzali nas przez dzielnice czerwonych lamp gdzie w odleglosci sredniowiecznej uliczki (jakies 2 m nie wiecej) sasiadowal kosciol gdzie normalnie odbywaly sie msze i przybytek uciech z wystawionym zywym towarem na wystawie. A w Budapeszcie pewna Wegierka poczestowala mnie malenka papryka, ktora wcinala jak kartofle. Co dzialo sie pozniej ze mna nie opisze, bo zajeta bylam lapaniem powietrza, piciem wody itp. Pozdrowienia-
ktos
Bo ty nie wiesz w kim sie zakochalam. A zakochalam sie w ideale tzn nie w moim ideale bo tak sobie go nie wyobrazalam. No ale moj ukochany jest idealem . A myslalam ze nie ma idealnych facetow no i dlatego beznadziejnie, no i tez dlatego ze za nim ciegle teskie.. mysle o nim a to juz nie jest w moim zachowaniu normalne
oświadczenie
Pułkownik Kiszczak wyraża swoje szczere ubolewanie z powdu nieobecności Esclarmonde o godzinie 5.10 rano pod dworcem głownym w Gdańsku. Płk Kiszczak dementuje także pogłsoki jakoby tej nocy miał nadepnąć na jeża. Pogłoski o uczestnictwie płk w procesji Bożego Ciała w Wejherowie w dniu 14.06.2001 są nieprawdziwe, albowiem tego dnia Płk przebywał (patrz niżej). W niedzielę Płk pojawi się pod pomniiem Jana III Sobieskiego i będzie chiał pożyczyć na piwo. Chętni do użyczenia mu pożyczki proszeni są o zgłoszenie się w wyżej wymienionym punkcie Gdańska. Jednocześnie Płk Kiszczak chce gorąco zaprzeczyć jakoby to on pisał głupawe teksty pod idiotyczną ksywą Pik - Pok. Płk Kiszczak uważa, że jest to szkalowanie jego dobrego imienia.
Stowarzyszenie Gdynskich Fotografikow
Czesc ludki, dawno mnie tu nie bylo...
Wsrod Was jest wiele osob, ktore zajmuja sie fotografia. Chce stworzyc Stowarzyszenie Gdynskich Fotografikow (nazwa robocza). W planach: wynajecie pomieszczenia na (prawie) profesjonalna ciemnie fotograficzna, pozniej wyjazdy w plenery. wystawy, itp. Bedziemy tez wspolpracowac z Gdanskim Towarzystwem Fotografikow, ktore dziala juz ponad 45 lat. Jezeli wiec robisz fotki i chcesz sie wlaczyc, napisz.
Romeo
Wsrod Was jest wiele osob, ktore zajmuja sie fotografia. Chce stworzyc Stowarzyszenie Gdynskich Fotografikow (nazwa robocza). W planach: wynajecie pomieszczenia na (prawie) profesjonalna ciemnie fotograficzna, pozniej wyjazdy w plenery. wystawy, itp. Bedziemy tez wspolpracowac z Gdanskim Towarzystwem Fotografikow, ktore dziala juz ponad 45 lat. Jezeli wiec robisz fotki i chcesz sie wlaczyc, napisz.
Romeo
......
, , Odkochalam sie w tobie.
odchodze. dluzej nam nie po drodze juz.
Nie zatrzymasz mnie niczym.
Nie mam zludzen ni zyczen.
Stracil wiare nasz Aniol Stroz.
Za te noce splakane w twych ramionach samotne,
za te nerwy zszargane,
za to serce niemodne,
za te kule przy nodze,
za pociagi pospieszne,
za to wszystko - odchodze (...)
I nie znajdziesz mnie nawet w niebycie.
Odkochalam sie w tobie
- zycie.
Grazyne Orlinska cytowala
odchodze. dluzej nam nie po drodze juz.
Nie zatrzymasz mnie niczym.
Nie mam zludzen ni zyczen.
Stracil wiare nasz Aniol Stroz.
Za te noce splakane w twych ramionach samotne,
za te nerwy zszargane,
za to serce niemodne,
za te kule przy nodze,
za pociagi pospieszne,
za to wszystko - odchodze (...)
I nie znajdziesz mnie nawet w niebycie.
Odkochalam sie w tobie
- zycie.
Grazyne Orlinska cytowala
pustynia kulturalna w Trojmiescie
Dzien dobry,
Przebywam akurat na 2-tygodniowym urlopie u mojej rodziny w Gdansku. W dlugi weekend (14-17 czerwca) postanowilismy skorzystac z oferty kulturalnej Trojmiasta m.in. Teatru Wybrzeze. W programie: "Tutam" B.Schaefera. Nzwisko autora znane , recenzje pochlebne. Jednak gdy zadzwonilem zeby zarezerwowac bilety, spotkala mnie niemila i niezrozumiala niespodzianka. Otoz dowiedzialem sie , ze teatr jest nieczynny (nie tylko w Boze Cialo) ale i przez caly weekend. Najdziwniejszy byl jednak powod zamkniecia. Okazalo sie , ze jest to rekompensata za przepracowane soboty. Nastepne przedstawienia od poniedzialku. Dobrze , ze nie w godz. od 8 do 16 jak w urzedzie, choc pewnie do tego tez dojdzie.
To straszne , aktorzy byli zmuszani do pracy w soboty , no i wreszcie wywalczyli wolne , co z tego , ze akurat wtedy kiedy bylaby szansa , ze bedzie w teatrze publicznosc. Ostatecznie nie jest to czynnik niezbedny do funkcjonowania placowki kulturalnej , choc powinien.
Wiele slysze na temat upadku kultury w Polsce , ze teatry i filharmonie swieca pustami itp. Moze wlasnie dlatego , ze publicznosc nie ma szansy tych sal zapelnic. Przeciez to jest jakies nieporozumienie. Cztery dni wolnego a w calym Trojmiescie nie dzieje sie absolutnie nic. A jest to podobno najwiekszy osrodek kulturalny na wybrzezu. Jest tu Teatr Wybrzeze (z filiami), filharmonia, opera , Teatr Miejski w Gdyni, Teatr Muzyczny, Polska Filharmonia Kameralna , Capella Gedanensis , ze wymienie tylko czesc tzw. "oferty" kulturalnej Trojmiasta. I co z tego , ze jest tyle , skoro tak naprawde nie ma nic.I tak jest zawsze gdy jestem w Gdansku, jedynie ostatnio czynny byl teatr Atelier w Sopocie , moze dlatego , ze prowadzi go Niemiec i musi na siebie zarobic. Czynne sa tylko kina , wiec nie ma co potem narzekac na amerykanizacje upodoban kulturalnych Polakow. Po prostu nie maja innego wyjscia. Ja tez bede musial isc w koncu do kina.
Zeby nie bylo nieporozumien co do mojego punktu widzenia, tez jestem pracownikiem kultury (muzykiem). Rowniez jest to kultura niemasowa ( gram wspolczesna muzyke powazna glownie kameralna) . Gdybym stwierdzil , ze nie bede gral koncertow w sobotnie badz niedzielne wieczory , lub tez ze za to nalezy mi sie w nastepny weekend wolne , musialbym zamowic karetke reanimacyjna dla organizatorow, ktorzy umieraliby ze smiechu. Roznica polega jedynie na tym , ze ja nie dostaje pensji , niezaleznie od tego czy chce mi sie wystepowac czy nie , tylko jak zagram - to mi zaplaca , a jak nie - to zagra kto inny. I moze to jest recepta na pustynie kulturalna , jaka jest Trojmiasto.
Przebywam akurat na 2-tygodniowym urlopie u mojej rodziny w Gdansku. W dlugi weekend (14-17 czerwca) postanowilismy skorzystac z oferty kulturalnej Trojmiasta m.in. Teatru Wybrzeze. W programie: "Tutam" B.Schaefera. Nzwisko autora znane , recenzje pochlebne. Jednak gdy zadzwonilem zeby zarezerwowac bilety, spotkala mnie niemila i niezrozumiala niespodzianka. Otoz dowiedzialem sie , ze teatr jest nieczynny (nie tylko w Boze Cialo) ale i przez caly weekend. Najdziwniejszy byl jednak powod zamkniecia. Okazalo sie , ze jest to rekompensata za przepracowane soboty. Nastepne przedstawienia od poniedzialku. Dobrze , ze nie w godz. od 8 do 16 jak w urzedzie, choc pewnie do tego tez dojdzie.
To straszne , aktorzy byli zmuszani do pracy w soboty , no i wreszcie wywalczyli wolne , co z tego , ze akurat wtedy kiedy bylaby szansa , ze bedzie w teatrze publicznosc. Ostatecznie nie jest to czynnik niezbedny do funkcjonowania placowki kulturalnej , choc powinien.
Wiele slysze na temat upadku kultury w Polsce , ze teatry i filharmonie swieca pustami itp. Moze wlasnie dlatego , ze publicznosc nie ma szansy tych sal zapelnic. Przeciez to jest jakies nieporozumienie. Cztery dni wolnego a w calym Trojmiescie nie dzieje sie absolutnie nic. A jest to podobno najwiekszy osrodek kulturalny na wybrzezu. Jest tu Teatr Wybrzeze (z filiami), filharmonia, opera , Teatr Miejski w Gdyni, Teatr Muzyczny, Polska Filharmonia Kameralna , Capella Gedanensis , ze wymienie tylko czesc tzw. "oferty" kulturalnej Trojmiasta. I co z tego , ze jest tyle , skoro tak naprawde nie ma nic.I tak jest zawsze gdy jestem w Gdansku, jedynie ostatnio czynny byl teatr Atelier w Sopocie , moze dlatego , ze prowadzi go Niemiec i musi na siebie zarobic. Czynne sa tylko kina , wiec nie ma co potem narzekac na amerykanizacje upodoban kulturalnych Polakow. Po prostu nie maja innego wyjscia. Ja tez bede musial isc w koncu do kina.
Zeby nie bylo nieporozumien co do mojego punktu widzenia, tez jestem pracownikiem kultury (muzykiem). Rowniez jest to kultura niemasowa ( gram wspolczesna muzyke powazna glownie kameralna) . Gdybym stwierdzil , ze nie bede gral koncertow w sobotnie badz niedzielne wieczory , lub tez ze za to nalezy mi sie w nastepny weekend wolne , musialbym zamowic karetke reanimacyjna dla organizatorow, ktorzy umieraliby ze smiechu. Roznica polega jedynie na tym , ze ja nie dostaje pensji , niezaleznie od tego czy chce mi sie wystepowac czy nie , tylko jak zagram - to mi zaplaca , a jak nie - to zagra kto inny. I moze to jest recepta na pustynie kulturalna , jaka jest Trojmiasto.
Romeo
Czy Ty przypadkiem nie wspolpracowales 4 lata temu jako kamerzysta z Gdynska Telewizja Regionalna ? Jesli to Ty, przypomnij sobie wypad wraz z Ewa i ze mna do Brodnicy Dolnej w celu nakrecenia programu- wywiadu ze swiadkami (P. Melania i Jej pies:))) Nigdy w efekcie nie widzialam kasety. Czy ta telewizja jeszcze istnieje?
Ufologiczne pozdrowienia
Ufologiczne pozdrowienia
Esclarmonde
Big Totoro Smile?
HEEEEEEEEEEEEE
Zdałam piekielny egzamin z Materialow Konstrukcyjnych!
YES !!!
Życie jest piekne!
To jak z tym czatem ?
Magiczne pozdrowienia
i pamiętaj o pętelce
tylko bez wyprowadzania zadnych wzorow
a mnie tylko ciekawi jak by zmierzac ta Ein i Eout ????
nie moglam wczoraj zasnac i zastanawialam sie na szerokoscia tej nieszczesnej rzeki i za Chiny oby Demokratyczne nie moge dojsc do niej tylko i wylacznie z dlugosci brzegu i predkoski rzeki. Brrr...
U_U znaj maniaka...
HEEEEEEEEEEEEE
Zdałam piekielny egzamin z Materialow Konstrukcyjnych!
YES !!!
Życie jest piekne!
To jak z tym czatem ?
Magiczne pozdrowienia
i pamiętaj o pętelce
tylko bez wyprowadzania zadnych wzorow
a mnie tylko ciekawi jak by zmierzac ta Ein i Eout ????
nie moglam wczoraj zasnac i zastanawialam sie na szerokoscia tej nieszczesnej rzeki i za Chiny oby Demokratyczne nie moge dojsc do niej tylko i wylacznie z dlugosci brzegu i predkoski rzeki. Brrr...
U_U znaj maniaka...
Esclarmonde
Choroba zapomniałam!!!
Bylam na Zgrupowaniu Tai--chi
to znaczy na Ognisku Integracyjnym
jej ale bylo fajnie
niezle zesmy szalaly z Yume
ale winka wypilam tylko tyle co bylo na dnie kubeczka! Naprawde!
a soczku jablkoweo nie tknelam ! sniiiiif
wrocilam do domu o 11 wieczorem
U_U i zastalam tylko moja matke
szokuś
ale reszta w koncu wrocila
jak oni sie tak moga szlajac po nocy
widac moga
do zobaczenia jak najszybciej
udanych experymentow
Bylam na Zgrupowaniu Tai--chi
to znaczy na Ognisku Integracyjnym
jej ale bylo fajnie
niezle zesmy szalaly z Yume
ale winka wypilam tylko tyle co bylo na dnie kubeczka! Naprawde!
a soczku jablkoweo nie tknelam ! sniiiiif
wrocilam do domu o 11 wieczorem
U_U i zastalam tylko moja matke
szokuś
ale reszta w koncu wrocila
jak oni sie tak moga szlajac po nocy
widac moga
do zobaczenia jak najszybciej
udanych experymentow
Stowarzyszenie Gdynskich Fotografikow(2)
Informacja o SGF-ie po raz drug:
Romeo
Romeo
ESCLARMONDE- sms dostalam, nie martw sie juz mam pieniazki i dotrwam do wyplaty, wybacz ze pisze tak skrotowo, ale dzis znow mam dyzur nocny i na dodatek goraczke, pozdrowienia-
MARGARITA- zycze ci wielu urlopowych wrazen, moze kiedys pochwalisz sie zdjeciami, pozdrowienia dla calej Ekipy Losi od chore Nefer
ALCHEMIK- mam nadzieje ze nie przepracowales sie i dychasz jeszcze, dzis znow mam nocny dyzur a jutro chyba znikne z Hyde, przeziebilam sie i chyba pojde na zwolnienie. A dzis zamkniecie! Znowu wyjdzie fatalnie, bo goraczka ciagle rosnie. Pozdrowienia i trzymaj sie zdrowo-
MARGARITA- zycze ci wielu urlopowych wrazen, moze kiedys pochwalisz sie zdjeciami, pozdrowienia dla calej Ekipy Losi od chore Nefer
ALCHEMIK- mam nadzieje ze nie przepracowales sie i dychasz jeszcze, dzis znow mam nocny dyzur a jutro chyba znikne z Hyde, przeziebilam sie i chyba pojde na zwolnienie. A dzis zamkniecie! Znowu wyjdzie fatalnie, bo goraczka ciagle rosnie. Pozdrowienia i trzymaj sie zdrowo-