Widok

PRACA W SKLEPIE PRZEZ 6 DNI W TYGODNIU

Wpisujcie sklepy w których notorycznie łamane jest prawo pracy. Gdzie pracownik musi pracować 6 dni w tygodniu?

http://www.experto24.pl/kadry/czas-pracy/pracownik-nie-moze-stale-pracowac-przez-6-dni-w-tygodniu.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wszystko zależy od rodzaju umowy jaką pracownik z pracodawcą podpisał. Jeżeli jest to tak dzisiaj popularna umowa śmieciowa (zlecenie lub o dzieło powyższych przepisów z Kodeksu Prawa Pracy nie stosuje się). Zależy też w jakim sklepie (o jakiej wielkości i liczbie pracowników oraz o jakiej renomie) dany pracownik pracuje. U prywaciarzy prawie wszystko jest dozwolone (zwłaszcza w sklepach otwartych 24 h/7 dni).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
tak znam sklep w którym pracuje się 6 dni w tygodniu i co 3 niedziele i nie ma żadnych wolnych w zamian za 1500 zl na rękę to SKLEP GIEWONT w KIEŁPINIE
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4
anastazy przecież to niemożliwe. Minimalne wynagrodzenie w 2014 r to 1680, minimalna płaca to 1600. Jak można komuś dać 1500zł za pracę, gdzie przepracowuje się coś ok 40-50 nadgodzin?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Najniższa krajowa w tym roku to 1680 zl BRUTTO.1240 zl.NETTO
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
P.S. A jeśli chodzi o takie sklepy to wydaje mi się, że tak jest w niektórych sklepach sieci Żabka (Freshmarket), czyli na Oruni Dolnej (ul. Dworcowa) i na ul. Spadzistej (Zaroslak) oraz w Sopocie na Monciaku (tego w połowie deptaku, nie tego powyżej SKM). Ciągle lub co kilka miesięcy poszukują tam kogoś do pracy. Poza tym 'niepewne' są pod tym względem też stacje benzynowe firmy LOTOS (mam kolegę, który mówił mi kiedys, że , gdyby nie on jako pracownik, to jego zaloga musiałaby chyba fałszować rzeczywisty czas pracy). Mam też wątpliwosci co do prywatnych, całodobowych sklepów monopolowych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
W moim Freshmarket pracuje się od pon do pt. Na sobotę i niedzielę przychodzi całkiem inna ekipa.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
A w Giewoncie też się dziewczyny zmieniają so tam tylko 2 które pracują już jakiś czas a reszta się zmienia przynajmniej raz na miesiąc bo kto wytrzyma taką orke bez wolnego przepraszam w miesiącu są aż 2 niedziele wolne jakie szczęście
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tylko dwie ?? Powinny być min. 3. A w ogóle to jestem za zakazem handlu w święta i wszystkie niedziele w sklepach wielkopowierzchniowych (Centrach Handlowych i modnych Galeriach). Zakaz ten wg. mnie nie dotyczyłby za to stacji benzynowych i małych, prywatnych sklepików osiedlowych. Ludzie opamiętajcie się !! Zakupy można przecież robić w tygodniu o 22, ewentualnie nawet o północy (np. w Tesco 24 h) lub w soboty. Dajcie ludziom pracującym w hipermarketach (kasjerzy, obsługa stoisk) trochę wytchnienia...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a u mnie na Freshu na stałe jest 4 pracowników- po 2-ch na zmianie plus żona lub ja(czyli razem 3), są też dodatkowe 2 osoby na czas dostawy. Dni wolne wedle potrzeby, wtedy na kasie staję ja lub żona za daną osobę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry