Widok

PRACA vectra konsultant CT

Zalety:
-Godziny 6,5h i do domu.
-zarąbiści ludzie (mówimy o konsultantach i kilku liderach)
-Każdy Ci pomoże.
-VECTRA to jedna wielka rodzina :)
WADY: (i tu się trzeba rozpisać)
-Beznadziejne bazy, z miesiąca na miesiąc coraz gorszę.
-Przyjmują i zwalniają zwalając wszystko na P.Agnieszkę (Kierowniczkę)
-Jest tylko kilku Liderów w porządku. Którzy wiedzą co mówią zawsze się uśmiechną porozmawiają z Tobą itp.
-Większość, ma Cię w d*pie potrzebujesz wolnego sprzedasz 6 usług w ciągu dnia możesz mieć wolne, ale sprzedanie 6 usług przy tych bazach jest nie wykonalne.
-Liderzy mają w d*pie że ludzie nie chcą tego ponieważ ciągle im coś nie działa nie ma internetu nie ma telewizji nie ma tego to nie działa tamto też a ty masz im walić gadkę tego typu "To świetnie w ramach rekopesaty zaproponuje Pani/Panu szybszy internet dodatkowo z telewizją i telefonem za 15zł więcej do abonamentu" a ab. Cię wyśmieje i żuci słuchawką i to jest Twój błąd bo nie przekonałeś go...
-Cięgle jesteś na nasłuchu, źle coś powiesz opier..., nie aktywujesz beznadziejnego bezpiecznego internetu vectra Karina nalicza błąd, źle wprowadzisz schemat błąd. Nie wspomnisz o MOOD (muzyka na żądanie ala youtube tylko za 5żł) bład. każdy błąd kosztuje Cię od 20-100zł
- co róż opier.. w szklance.
-bazy tak beznadziejne, na których nie da się sprzedawać... Nawet najlepsi wychodzą z 0 albo 1.
-obecnie szkolą z wszystkiego, z technicznego, z połączeń przychodzących.
-wszystko jest fraudem (znajdziesz ab, na własny sposób raud, dostaniesz kontakt od kogoś fraud) wszystko jest oszustwem byś za wiele nie zarobił.
-migracje są nędznie płacone, HBO, SNO (sport na ostro) Erotyka NC+ nie wliczają się już do usług. Chyba że jesteś na bazie dedykowanej.
- usługi to tylko telewizja, internet, telefon. ( z tego najłatwiej wcisnąć telefon) bo wmawiasz Ab. że jak weźmie paczkę trzech usług jest taniej i tu mówisz prawdę. A resztę to jak ci się uda jak pakiety premium były wliczę do usług dało radę wyrobić plan teraz to już jest masakra jak masz 40% planu to jest zarąbiście. jedyne osoby które siedzą na bazie HBO mogą ładnie zarobić, ale tam siedzą pupilki (nielicznie, na pewno nie Świeżaki)
-co trzy mc. są nabory i wtedy jest dużo konsultantów, i latasz i szukasz krzesła, a długopisy giną jak igły...
-sprzedaż 5 usług i tak jest źle zawsze jest źle wiec tam naprawdę trzeba mieć psychikę Lider Rafał.S niby sympatyczny ale Plotki roznosi, trzeba na jego słowa brać poprawki, zawsze wszystko robisz źle, trzeba uważać gdzie się co mówi, Kuba.Z kolejny lider który ciśnie ludzi, zwalnia ludzi z dnia na dzień pod byle pretekstem, Łukasz jest sympatyczny spokojny trafić do jego grupy to szczęście, Rafal.W lider jak lider nic specjalnego ciśnie bo musi ale utrzymuje kontakty z swoimi konsultantami, imprzeuje z nimi, nie wywyższa się. Nowa Liderka Paulina była konsultantką długo dziewczyna się uczy dopiero ale naprawdę dużo rozumie, nie wiadomo czy z czasem się nie zmieni ale narazię chyba najlepsza liderka. No i cudowna Agnieszka wielki kierownik tylko zjawia się czasem na opier... Ale mało co ją interesują konsultanci opier... częściej liderów :) a no i zwalnia za fraudy, i wymyśla co pieć minut nowe zasady.
-jesteś rozliczany z czasu zalogowania na lini co jest bzdurą bo czasem masz taki schemat że musisz się wylogować wiec robisz wtedy za frajer, jak zalogujesz się na oddzwanianiu to leci Ci przerwa wiec rozmawiesz z ab. i wprowadzasz schemat.
-co prawda nie zabierają już 30% ale są progi jaśli nie wejdziesz na drugi próg to średnio do wypłaty dojdzie i 200zł premii. a na obecnych bazach ciężko jest wejść na ten drugi próg (jest to zrobione specjalnie byś sprzedał koło 40 usłu i zarobił tylko 200zł premii. podstawa to 7zł po odjęciu podatku to około 5x6,5x ilość godzin około 700zł +200 wiec średio formatki wyglądają 900zl w obecnej chwili, oczywiście wiekszość się nie zgadza trzeba prowadzić własny notatnik bo cie oszukają jak nie bedzies pilnował swego.
-co chwile masz czerwony telefon bo monter nawali (bo oni mają w d*pie prace są z firmy zewnętrznej)
-tłumaczysz się ab za przedstawicieli którzy ich oszukali, mówią zę bedziesz płaci tyle a po trzech mc dochodzi opłata za dekoder i to jest twoja wina że oni oszukali ab.

MOŻNA TAK WYMIENIAĆ I WYMIENIAĆ

NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE KOSZMAR< ..
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 12
siema

powiedz mi po co w ogole zaczynałes/łas prace w vectrze ? po to by narzekac ? w ogole co Ty piszesz ? 70% z tego to kłamstwo...
Jak to czytałem to ciagle sie smiałem...nie poradzisz sobie w żadnej innej firmie :)
praca w call center nie jest dla slabych ludzi takich jak Ty ;/
narzekasz nawet na brak długopisów szok :D
pracuje tam i bez problemu dochodzę do 3 progu tylko trzeba chciec i potrafić sprzedawac ! nie narzekaj tylko sie zwolnij tracisz swój czas bo nigdy nie zarobisz tutaj a tymi postami blokujesz pracę innym ludziom...
praca w CT nie jest dla każdego...więc jeżeli ktoś dochodzi do wniosku, że to nie dla niego niech odejdzie i nie pierd... głupot bo poniża siebie...
Nawet nie masz odwagi pogadać na ten temat z przełożonymi... zal mi Ciebie...
aa i wróć do szkoły na język polski bo popełniasz dużo błędów otrograficznych :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 7
Witam wszystkich czytającym powyższy komentarz o pracy w firmie VECTRA.

Osoba, która to napisała chyba nie nadaje się na telemarketera.

Aż żal takich ludzi co nic nie potrafią tylko użalają się nad sobą.

Człowieku w której firmie zarobisz dobrą kasę za 6,5 godzin dziennie i jeszcze masz 20 minut przerwy.

Ty przychodzisz tu do pracy czy posiedzieć, to że ktoś daje ci target 6 usług by wyjść wcześniej to plus dla ciebie a ty masz o to jakieś żale.

W której pracy możesz wychodzić sobie wcześniej.

Z tego co wiem to nikt nie trzyma cię na silę, skoro Ci źle to się zwolnij!

Opisujesz Liderów zamiast z nimi pogadać. Taki odważny jesteś?

PS: Jak ci tak źle to zwolnij się, biedronka na ciebie czeka. Ciekawe czy tam zarobisz więcej i będziesz mieć lepsze warunki.

Sam sobie odpowiedz na to pytanie, i pamiętaj o nim zanim następnym razem zaczniesz znowu narzekać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11
w biedrze zarobi więcej i do tego umowa o pracę - więc tak jest zdecydowanie lepiej w biedotce
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 11
W biedronce więcej???
Człowieku zastanów się co mówisz.
Ja wiem ile można zarobić w VECTRA i na pewno pracownicy biedronki, aż takich wypłat nie mają, nie wiem skąd ty bierzesz takie przeliczenia ale widzę że słabo u Ciebie z matmą.
No chyba że przychodzisz na dział sprzedaży posiedzieć tylko za godzinówkę i oczekujesz że za samo siedzenie kokosy ci się należą.
Jeśli tak to obudź się bo chyba żyjesz w fantazjach że za nic, za samo siedzenie ktoś ma nie wiadomo ile ci zapłacić.
A skoro uważasz że w biedronce są takie zarąb... warunki to powodzenia i składaj tam CV, po co masz się męczyć skoro tak źle ci się pracuje.

W VECTRA na głowę ci nie kapie, fizycznie nic nie dźwigasz, siedzisz na tyłku i tylko dzwonisz jedyne co musisz to wysilić się i trochę myśleć by nie rozmawiać z klientami jak automat i by znaleźć własny chwyt na sprzedaż, a nie nażerać ale widzę że niektórym to sprawia problem.
Co ty chcesz mieć na tacy wszystko podane???
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
człowieku, po co zaśmiecasz forum takim wpisem, który nijak ma się do rzeczywistości? 90% tego co piszesz to wierutne kłamstwa, które zniechęcą do pracy kogoś kto w tej firmie może zarabiać dobrą kasę.....
Chociażby Twój wpis o błędach za 20-100 zł.....od kilku miesięcy nie ma żadnych błędów nikt już o nich nie pamięta, zostały zniesione właśnie dla komfortu Konsultantów. Nikt nikogo do żadnej pracy nie zmusza, to wolny kraj. Zwolnij się po prostu bo przecież nie każdemu każda praca odpowiada.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
opisuje bo to opinie pracy w vectrze? w czym problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tak to sobie czytam (z wielkim trudem niestety) i stwierdzam, że tam pracują analfabeci...
Całe szczęście, że jestem w innej sieci...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Człowieku to że ktoś napisze gdzieś z błędem, będzie literówka nie oznacza że jest analfabetą.
I widzę że sam jak napisałeś masz trudności w czytaniu hahaha......
W ogóle tak się zastanawiam czy to ze ktoś jest analfabetą jak już tak zakładając oznacza ze sieć Vectry jest zła???
Widzę ze oceniasz ludzi i ich ewentualne słabości jako słabość w działaniu firmy?
Tym tokiem myślenia osoba niepełnosprawna jest skreślona przez ciebie bo ma jakieś wady, tylko ze to nie zawsze jest jej wina.
Sam nie jesteś zapewne idealny, a krytykujesz innych,
Spójrz na sienie może zanim zaczniesz oceniać opisy innych czy w ogóle inne osoby.
A dyskusja toczy się na inny temat, temat fałszywych zarzutów jakiejś mamei, której źle ale sam nie odejdzie bo jest cykorem i sama nie umie podejmować decyzji. Tak jak pisałem wcześniej aż żal że takie osoby istnieją brak na nich porostu słów!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
Po co się sprzeczać na temat pracy w Call Center. Ktoś się nie nadaje to narzeka. To proste. Mam w tym doświadczenie w firmie VECTRA pracowałem (tak jak i w podobnych) i wiem że to nie praca (target 6 to smiech na sali) a twoje zaangażowanie przyniosą ci zysk i chęć do pracy. Jak się nie chcesz starać to zmień i pracę i branże ponieważ się do tego nie nadajesz. Moja osobista opinia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Praca

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Czy znacie firmę Nuga Best? (11 odpowiedzi)

Jak wyglądają zarobki i godziny pracy? Czy wypłaty są na czas, czy trzeba walczyć o własne...

do góry