Widok

PROBLEM Z UBEZPIECZYCIELEM

Masakra!!! Postaram się w skrócie:ponad miesiąc temu miałam stłuczkę, nie z mojej winy. Sprawca ma ubezpieczenie w GENERALI! Był u mnie likwidator, zabrał dokumenty i ... cisza! Wysłałam kilka e-maili z prośbą o informację na jakim etapie jest moja sprawa, czemu nie wypłacają mi odszkodowania. Cisza- żadnego odzewu. Podczas rozmów tel z "paniami konsultantkami" jestem odsyłana bo NIKT NIC NIE WIE!!! Kilka dni temu otrzymałam pismo z "Partner CRLS", gdzie uprzejmie mnie proszą o nadesłanie ksera dowodu! Ludzie- ksero to ja wysłałam ponad miesiąc temu!!! Gdy tam zadzwoniłam - powtórka -nikt nic nie wie, czeski film! Kolejne numery, odsyłania - w końcu otrzymałam numer tel do osoby która, według PARTNER'a sprawą się zajmuje, a tam ??? Pan Daniel K. jest baaaaardzo zajęty i nie może rozmawiać, a sekretarka (czy ktoś) nie ma komputera żeby sprawdzić co z moją sprawą. Dziś dzwoniłam do niego 3 razy, za każdym dostawałam zapewnienia że Pan Daniel oddzwoni. I nic. Właśnie skończył pracę. Czy to jest normalne do ch**a??? Leci już piąty tydzień i od nikogo nie można wyegzekwować chociażby informacji!

Czy ktoś poradzi co ewentualnie można zrobić, na kim ciąży odpowiedzialność i kto musi mi udzielić informacji, bo jak na razie wszyscy maja wszystko w d***e i żadna z tych firm nie czuje się w obowiązku....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Chwila...
20/01 pisałaś, że dostałaś maila z informacją, że "została dla mnie przygotowana wypłata świadczenia i oddana do akceptacji dyrektora".
No tak. Tak mi napisała babka z Partnera zaraz po mojej wizycie w oddziale (tj 20-01) a w poniedziałek (24-01) dzwoniła kobieta z Generali, żeby mnie poinformować, że składałam pismo, a ona je dostała i że mam czekać na decyzję. rozumiesz coś z tego???:
Co to jest "Partner"?
Chyba jakaś firma "likwdacyjna" czy coś. " PARTNER CRLS" Sama nie wiem, z tej firmy był u mnie rzeczoznawca i tak sie wymieniają dokumentami i odsyłają jedni do drugich.... nie wiem o co chodzi... Szkoda słów.
To jest jedna wielka paranoja i nieporozumienie. To nawet nie jest do opisania na forum, drogi sadylu :-)) co sie wyprawia
Ciebie żaden likwidator nie interesuje. Świadczenie należy Ci się od Generali i to oni są dla Ciebie stroną do rozmowy.
Skoro były oględziny i przekazałaś wszystkie dokumenty - mają od tego momentu 30 dni na wypłatę świadczenia lub przekazanie Ci NA PIŚMIE, że sprawa budzi wątpliwości i jest w toku.
Przepływ dokumentów między Generali a firmą likwidującą szkodę w ogóle Cię nie interesuje.
Przejedź się jeszcze raz do Generali i pogadaj z kimś "poważnym" a nie panienką z okienka.
I nie daj się zbyć zapewnieniem, że sprawa jest w toku - bo już dawno powinna być załatwiona.
Taki ich zasr..ny USTAWOWY obowiązek.

A.... i jeszcze uwaga: ZAWSZE zapisuj sobie nazwisko rozmówców - proś o jego powtórzenie.
Jest zupełnie inna gadka, kiedy "panienki" wiedzą, że nie są anonimowe i w razie czego możesz się powołać na rozmowę z konkretną osobą w konkretnym dniu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Czyli powinnam jeszcze raz się wybrać do oddziału, myślsz? Kurcze, pierwszy raz ( i mam nadzieję ostatni!) jestem w takiej sytuacji i kompletnie nie wiem jak sobie z tym poradzić. Pismo osobiście zaniosłam, e-maila dostałam, kobieta dzwoniła i kazała czekać na decyzje. Ale z jakiej racji i ile jeszcze?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Partner CRLS i Generali to najgorsze firmy na rynku ubezpieczeń i likwidacji szkód-nie ubezpieczajcie się w GENERALI ,BENEFII ORAZ TUW POCZTOWYM-bo te szkody likwiduje osławiony PARTNER CRLS -współpraca z nimi to żenada.
po pierwsze po wypadku stłuczce powinnaś się wybrać na badania do szpitala odszkodowanie z zus ok 3-4 tyś..
po drugie należy Ci się samochód zastępczy(z urzędu) na czs naprawy twojego auta po trzecie zgłaszasz szkodę ale wycenę robisz w warsztacie ktory sama wybierasz i przedstawiasz im kosztorys naprawy po czw...napisz na prv. może pomogę 7loina@wp.pl

Inne tematy z forum Kobieta

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (7 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

Kupujcie może naturalne kosmetyki? (97 odpowiedzi)

Cześć. Kupujcie może naturalne kosmetyki? Możecie polecić mi jakiś dobry sklep oferujący szeroki...

rozwód - sędzia w Gdańsku Tomasz Zimmermann (75 odpowiedzi)

Czy miał ktoś prowadzoną sprawę rozwodową przez Sędziego Tomasza Zimmermann? Jaki on jest i jak...

do góry