Widok

PROBLEM Z ZAJŚCIEM W CIĄŻĘ...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam czy są tu Panie które mają problem z zajsciem w ciążę? Ile się staracie,jak sobie radzicie chodzi mi o psychiczne nastawienie, jak dojedzie radę,może macie jakieś ciekawe rady jak sobie z tym poradzić?;(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja brałam Ovarin żeby wyregulowac hormony ale i maiłam specjalną dietę. Ona jest najwazniejsza. Zobaczcie jak tu jest wszystko fajnie opisane http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ponad rok starań, lekarz mi zalecił oczywiście dietę, mniej stresu... taki bullshit. Ale wyczytałam, że trening mięśni dna miednicy ,tych mięśni kegla pomaga i kupiłam sobie zestaw do ćwiczeń pelvifly. U mnie zadziało bardzo szybko, moje mięśnie były pospinane się okazało i nie pochwa nie była dokrwiona https://pelvifly.com/blog/mloda-mama/wplyw-cwiczen-miesni-dna-miednicy-plodnosc-kobiety/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Monitorowanie dni płodnych i całego cyklu niewątpliwie bardzo pomaga, oprócz planowania współżycia, pozwala dobrze poznać organizm. Ja w czasie starań korzystałam z komputera cyklu myway, mam go do dziś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
I jak udało się?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I jak udało się?
Witam
My też się staramy już ponad 4lata o drugie dziecko...leczę się badam
Miałam nawet laparoskopię i nic
To koszmar nieda się nie myśleć liczyć dni
Itd.
Rozumiem...ciezka sprawa. Tez mamy juz malucha i przy pierwszej ciazy po miesiacu starań bylam w ciazy (ciaza poczatkowo zagrożona) z pozytywnym finałem. Teraz juz ok 6 miesiecy sie staramy i nic. Fakt ze po ciazy i porodzie rozregulowal mi sie okres i jednak Hashimoto tez ma wplyw ale dalej nic. Kazda miesiaczka jest straszna dla mnie i nie wiem jak sobie z tym radzic

Ja tez się staram prawie 3 lata i niestety bez skutku.

Cześć. Chciałabym zapytać po jakim czasie starań zdecydowałyście się na odiwedziny w klinice leczenia niepłodności? My staramy się od 6 miesięcy, a ja już przeglądam strony specjalistów np. https://www.klinikainvicta.pl/nie-moge-zajsc-w-ciaze/ . Chciałabym wiedzieć jakie były wasze doświadczenia i czy trochę nie panikuję po prostu?

Zdecydowanie panikujesz.
Zaden lekarz nie stwierdzi po 6 miesiącach prób, że macie jakiekolwiek problemy.
Do takiego podejrzenia trzeba starać się co najmniej rok.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mam trójkę dzieci wszystkie urodziłam przez cesarskie cięcie odstępy są miedzy dziećmi 2 lata.Ostatnia ciąża w 2013roku.Teraz chce zajść w ciążę i nie mogę.Poradzcie coś.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja używałam testeru ze śliny Afrodyta jest tani a zaszłam w 3 cyklu wiec polecam wtedy dokładnie wiesz kiedy masz owulacje

A czy te wszystkie choroby były przed ślubem? Czy jakiś czas puzniej?

Prosze o kontakt

Kinga spolnik

Od paru lat staram się z mężem zajść w ciążę - bezskutecznie. Od dawna marze by być kochająca matką, było to dla nas olbrzymie obciążenie psychiczne wielki problem do czasu, kiedy mąż nie zagłębił się w problem i zaczął czytać w internecie i pytać na forach co robić. Aż wreszcie trafiliśmy do dr Beaty Dethloff, która ma swoją klinikę w Warszawie. Zaproponowano nam zrobić test genetyczny DNA, który jasno wyjaśnił dlaczego nie mogłam zajść w ciążę. Na efekt długo czekać nie trzeba było! Jest on taki, że jestem w ciąży
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

Jaki test genetyczny DNA? Masz na myśli kariotypy? I w jaki sposób ta pani doktor przeskoczyła genetykę?

Jaka cena wizyty u ten Pani doktor i cena testow DNA?

Co to za test genetyczny i co on wykrywa? Ile kosztuje?

A ja tam w takie testy nie wieżże za bardzo. Co ci taki test pokaze? dokładnie, też jestem ciekawa. Ja zas się wspomagałam Ovarinem i mnie tez się udało zajść w ciąże

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

do góry