Widok

PROBLEMY Z CERĄ

Wesele Temat dostępny też na forum:
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE!
JUŻ MAM DOSYĆ TRĄDZIKU - CZY JAK TO MOŻNA INACZEJ NAZWAĆ:)
OD KILKU LAT Z TYM WALCZĘ I NIC :/ NIE JEST BARDZO BARDZO ŹLE (BO ZDAŻAJĄ SIĘ CAŁKIEM NIEZŁE DNI - PRAWIE NIE MA NIC) ALE MECZY MNIE TA NIEPWENOŚĆ CO KIEDY WYSKOCZY (A BARDZO CZĘSTO ZDAŻA SIE, ŻE TO COS WYSKAKUJE W NAJMNIEJ ODPOWIEDNIM MOMENCIE I NIE JEST TO COŚ MALEŃKIEGO TYLKO DA SIĘ ZAUWAŻYĆ I CZASEM NAWET NIEZŁY MAKIJAŻ TEGO NIE ZATUSZUJE:() - CHCIAŁABYM WSTAĆ RANO NASMAROWAĆ BUZIĘ KREMEM I WYJŚĆ A NIESTETY TAK NIE MOGĘ :(
TABLETKI HORMONALNE NIESTETY NIEDZIAŁAJĄ - POWODUJĄ TYTLKO PRZYBYWANIE DODATKOWYCH KG A LEKARZE....SZKODA GADAĆ (PRZYNAJMNIEJ CI NA KTÓRYCH TRAFIŁAM). MOŻE ZNACIE JAKIEGOŚ DOBREGO LEKARZA KOSMETYCZKĘ ITP KTÓRZY RAZEM PRZY WSPÓŁPRACY COŚ BY TEMU ZDZIAŁALI I BEDE MIAŁA PRZYNAJMNIEJ 80% PEWNOŚCI, ŻE NASTĄPI POPRAWA A NIE WYCIĄGNA ODE MNIE TYLKO KASY - TAK JAK CI DOTYCHCZASOWI?!

POZDRAWIAM SEREDCZNIE :)

PS. RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :)
nie wiem jakie tabletki hormonalne miałaś na myśli, ale wiem że skuteczne są Diane35 (to są antykoncepcyjne ale poprawiają cerę) Moja koleżanka miała bardzo mocny trądzik na twarzy i po tych tabletkach jej zeszło całkowicie(nie jestem w stanie ci powiedziec po jakim czasie...ale skutecznie) Mi tez w pewnym sensie pomogły ...ale ja miałam inną sytuacje bo takie miałam uczuleniowe paskudztwa(nawet w szpitalu przez to byłam) i dermatolog mi nie pomógł a jak brałam Diane to przeszło :)
Co do kosmetyczki...osobiście nie mam zaufania. Inna moja koleżanka miała nadzieje ze kosmetyczka jej pomoże...ale tylko zaszkodziła :( do końca życia zostaną jej wielkie brzydkie dziury na całej twarzy.... być moze ta kosmetyczka była jakaś niedouczona a inna by pomogła.
Słyszałam jeszcze ze podobno pomagają Algi (ale nie próbowałam)
powodzenia

ja miałam też poważne dość problemy z cerą i długo nic nic nie działało a lekarka dawała mi ciągle te same maści, które tylko wysuszały mi buzie. W końcu zaczęłam brać hormonalne (Harmonet) i było dużo lepiej. Moja INNA już pani dermatolog (bardzo miła) pociesz mnie że zupełnie to przejdzie jak urodzę dziecko, ale na razie dała mi niezłą maść i kazała przyjść tak na dwa miesiące przed ślubem. Powiedziała że wtedy coś wyszaruje i przed ołtarzem mąż mnie nie pozna. A kosmetyczki zdecydowanie odradza! No więc na radzie słucham się jej bo mi pomaga. Pozdrawiam
Czesc.
Jesli chcesz skutecznie pozbyc sie tradziku to:albo zglos sie do dermatologa,a ten juz bedzie wiedzial co z tym zrobic i pewnie sam zapisze Ci wlasnie Diane 35,albo pojdz do ginekologa,ktoremu powiedz,ze oprocz efektu antykoncypcyjnego chcialabys sie rowniez pozbyc probemow z cera.Diane zawiera dosc duza dawke hormonow i nie mozna jej stosowac zbyt dlugo,ale juz pierwsze miesiace daja bardzo wyrazna poprawe.Po tym czasie na pewno ginekolog zmieni Ci tabletki na nowsze z mniejsza dawka hormonow,ale wczesniej uzyskany efekt przy dobrej i zdrowej higienie twarzy(koniec wyciskania,kiedy to roznosisz po calej twarzy bakterie;srodek antybakteryjny do mycia buzi i odpowiednie nawilzanie twarzy,bo pewnie przeszlas juz przez niezliczona mase srodkow do Twojego typu twarzy-czyli tzw.tlustej,a wiec tym samym kosmetykow wysuszajacych,wrecz przesuszajacych,co jest bardzo nie zdrowe i powoduje,ze szybciej sie nam buziak starzeje)utrzymasz,a przynajmniej powinnas utrzymac.Hormony ureguluja wydzielanie loju i jak nie bedzie dochodzilo do zatykania porow i namnazania sie bakterii niepozadany efekt winien minac jak reka odjal.
Co do kosmetyczki to radze zostawic te mozliwosc.Pani poprawi(badz o wiele bardziej pogorszy) Ci cere na chwile i na zewnatrz a Twoj problem tkwi w srodku i od srodka trzeba go zwalczyc.
Powodzenia
P.S zapomnialam,ze teraz juz chyba lekarze nie moga wypisywac lekow nie swojej profesji,wiec tak czy inaczej pewnie bedzie to ginekolog,ale wizyty u dermatologa bym nie odradzala.
NO WŁAŚNIE DIANE NIC NIE POMOGŁO A BRAŁAM JE PONAD ROK CZEKAJĄC NA EFEKT: /
JAKBYŚCIE JESZCZE COŚ SŁYSZAŁY I MIAŁY INNE RADY TO PISZCIE:)
AHA I NAPISZCIE (GŁÓWNIE TYCZY SIĘ TO MARYSI) DO JAKIEGO LEKARZA CHODZISZ - TZN GDZIE ITP:)
ja tez mam niestety dłuuuuugoletnie problemy z cerą, z tego co wiem Diane daje efekty, ale gdy się przestanie ją brać, to dopiero widać burzę na buzi, dermatolog mi skutecznie odradził (zresztą - bałam się przytyć).
Dla mnie najlepiej działa Zineryt - jeśli to są poważne zmiany, wypryski super zasusza, ale nue mam pojęcia, jak załatwić blizny (czy ktoś słyszał coś o doktorze A Grabiasie, albo R. Olszańskim?
Acha, a do mycia buźki Lubexyl (bez recepty)
(zineryt w niektórych aptekach też bez recepty)
Zaproponowalam wlasnie Diane,poniewaz znam problem z autopsji i po doslownie miesiecznym braniu tej dawki uderzeniowej hormonow problem mi minal bezpowrotnie.Kolejne 5 mcy to byla kontynuacja i przeszlam na cos innego,ale procz drobnych wypryskow,ktore czasem sie zdarza(ale naprawde baaaardzo rzadko)mam bardzo ladna cere i juz nie wstydze sie wyjsc do osiedlowego sklepu po chleb bez tony makeup'u i drugiej tony pudru.Co do tycia to jest to bledne przeswiadczenie o przyroscie wagi.Te tabletki naprawde nie powoduja wzrostu wagi,co znam nie tylko z wlasnego przykladu(a niestety musze ja kontrolowac),ale nawet lekarze mowia,ze to jest bledne myslenie(a troche kontaktu z nimi mam).Tak czy inaczej mysle,ze masci i to nawet te ktore beda z antybiotykiem na tak dlugotrwaly problem tutaj nie maj uzasadnienia.Skoro przeszlas taka kuracje jak ja i nic to nie dalo dermatolog bedzie Twoim najlepszym doradca.Moze sprobuj uderzyc na Akademie,a tam znajdziesz calkiem niezlych lekarzy,powiedz o swoim problemie zupelnie szczerze,o tym jak dlugo sie ciagnie co stosowalas i co nie zdalo egzaminu.Sa leki,ktore zdaja egzamin,troche kosztuja,ale ta terapia sie oplaca.Wiem co znaczy miec klopot i wiem jak jest kiedy go nie ma(psychika piekielnie odpoczywa)dlatego zycze powodzenia w walce.Glowa do gory z tym mozna wygrac!:)
kwasy owocowe drogie ale skuteczne polecam w salonie na Zaspie za 50 zl zabieg trzeba wziasc z 5-6 szt.
A czy ktoś zna jakiś cudowny sposób na naczynka? Okrutnie mi pękają i to na twarzy. Jedno mam już takie, że podobno tylko zabieg pomoże, ale nie wiem gdzie taki zabieg mogę zrobić?

image
Aby usunąć naczynka pękające musisz się udać do dermatologa, lub kosmetyczki. W Luxonie taki koszt jest od 30 PLN natomiast u dermatologa cała buzia 60 PLN ( ale czasami trzeba dwa razy przyjść na taki zabieg).

Pozdrawiam Beti

Ps. Unikaj sauny, bo bedą powstawać nowe :(
może stworzymy jakies forum tematyczne odnosnie takich problemow:)
najlepsze sa rady i uwagi osob ktore to przechodza przeszly - odnosnie masci lekarstw itp:)

pozdrawiam
Hej dziewczyny ;)
jakis czas temu mocno sie umartwialam problemami z cera. Moja pani kosmetyczka polecila mi pania dermatolog we Wrzesczu (przyjmuje w przychodni specjalistycznej obok sklepu "Chemia" przy ul. Grunwaldzkiej).
Bardzo mila lekarz z wieloletnim doswiadczeniem. Mi pomogla. Dostalam od niej kilka masci oraz Dalacin T.
Ale mysle, ze kazdy przypadek jest indywidualny i nie ma co generalizowac. Najlepiej z takimi problemami pojsc do lekarza i niech on to obejrzy fachowym okiem.
Wiele lat walczyłam z tradzikiem: piling azjatycki (ździeranie skóry aż do krwi), naświetlanie lampami , najdroższe kosmetyki, oraz antybiotyki. Tak naprawdę pomógł mi Diane35, ale jak się odstawi tabletki hormonalne to problem powraca :( i moim zdaniem trzeba oczyszczać buźkę u kosmetyczki oraz leczyć od środka.
Naprawdę wiele przetestowałam kosmetyczek w Gdańsku. Na dzień dzisiejszy z czystym sumieniem mogę polecić dwie kosmetyczki (jedna z nich jest Pani magister).
Co do dermatologów to polecam dr.hab.Szarmacha lub jego syna nie naciągają na kolejne wizyty (tak jak Pan dermatolog "Gra...") przykład poszłam z wizytą do Pana "Gra..." w sprawie pajączków na nogach , chciałam zlikwidować 8 zabiegów zalecił, natomiast drugi derm. w/w powiedział , że są tak małe że nie będzie miał gdzie się wkłuć i nie ma sensu tylko pieniądze strace, a po poporodzie mi się i tak zrobią.
Polecam również krem do buzi z firmy La Roche-Posay EFFACLAR K emulsja mikrozłuszczająca 30 ml (na dzień i na noc) oraz krem punktowy
La Roche-Posay EFFACLAR A.I. 15 ml. (taniej możecie kupić na allegro) oraz mikrodermabrazje z firmy AVON.
Blizny po trądziku można zlikwidować używająć kremu Perła Inków - No Scar - krem z macicy perłowej przeciw bliznom, zmniejsza , rozjaśnia i wygładza blizny zwalcza uporczywy trądzik redukuje rozstępy . Tylko trzeba być cierpliwym. :) Jeszcze głęboki peeling zlikwiduje blizny oraz kwasy AHA. Oczywiście każdy ma inna cere , ale może i wam pomoga te porady , sama wszystko wypróbowałam .

POzdrawiam Beti
Dziekuje za informacje, wlasnie kupilam ten krem na allegro i zobacze jakie beda efekty
betiblue1 - racja La Roche possay to swietna seria kosmetykow do buzki z problemami - ja jeszcze goraco polecam zel z tejze serii czylo Effaclar do mycia buzi. Uzywam go juz ponad 3 lata i jest super! na dlugo starcza bo jest gesty i wydajny i daje dobre efekty.
Ostatnio tez odkrylam fajny tonik - firma Ziaja - tonik ogorkowy - rewelacja! Ladnie lagodzi podraznienia i buzka jest po nim swieza i mieciutka. A kosztuje niecale 5 zlotych i mozna go kupic chyba w kazdym sklepie ;)
Krem z seri La Roche-Posay duzo osob poleca, mi nawet zalecala go Pani dermatolog ale niestety jak to bywa z kremami nie sa one odpowiednie dla kazdej cery. Zaczelam uzywac kosmetykow z tej seri ale okazalo sie ze zupelnie mi nie sluza, twarz stala sie strasznie tlusta i blyszczalam sie z daleka.
na to jest sposob - w aptekach panie maja mini probki kosmetykow i la rocha napewno tez. mozna poprosic o probeczke zelu i kremu i go przetestowac zanim sie kupi kosmetyk.
Ja miałam problem z trądzikiem przez kilka lat nic nie pomagały ani masci ani przeróżne płyny ktore tylko wysuszały mi nie ziemsko skore.
TO BYŁ POPROSTU KOSZMAR!!!!!!!!!
Diana 35 dla mnie to byl porostu cud!!! Nic mi tak nie pomogło jak to!!!
Bo to jednak problemy hormonalne byly a nie bakterie!!!

A na pekajace naczynka i rumień na twarzy jest super krem METRO RUBORIL około 60 zł ja stosowałam okolo 3 miesiecy i zauważyłam zanczna poprawe.
A pekajace naczynka u mnie to efekt zbyt przesadnego używania płynow przeciwko trądzikowi:((

Apropo Diane 35 to wcale nie przytyłam!!! Przyznam szczeze ze brałam ja regularnie przez 3 lata. Dłużej nie mozna poniewaz jest to zbyt silny lek!!

Mam nadzieje ze wiecej ten koszmar sie nie powtórzy

niektórym hormony pomagają a niektórym nie, bo zależy to od podłoża powstawania trądziku. Jeśli ma podłoże hormonalne to Diana (albo inne) pomagają, ale niektórzy mają genetycznie, niektórzy mają "zaziębioną krew" albo np. grubą skórą a wtedy lepsze będą maście i pilingi ścierające. Niektórym pomaga maseczka z gotowanej cebuli (nie śmierdzi wcale jak cebula choć nienajprzyjemniejsze). Ja chodzę do dermatolog w pruszczu więc kawałek od trójmiasta. Ale jestem zadowolona. no i na kuracje wszelkie teraz najlepszy cczas bo jak świeci słoneczko to niektóre maście odpadają bo wchodzą ze słoneczkiem w reakcje, a dużo akurat takich maści na problemy z cerą.
ja też neistety mam z tym problem i diane w ogóle mi nie pomogło :(
sama nie wiem już co mam robić ?! a Ty marysiu jak się leczysz - diane?
tez mam jedna kolezanke ktorej diane nie pomoglo to leczyła sie u dermatologa jakimis drogimi lekami chyba miesiecznie 600 zl wydawała!!

i co pomoglo? czy to reakutan? bo to jest podobno bardzo szkodliwe i ma bardzo duzo skutkow ubocznych:(
nie wiem co ona brała ale pomoglo jej !!

no, ja jem Harmonet to trochę pomaga a dodatkowo maść na blizny No scar (skóra się robi dość fajna, i zaczerwienienia znikają) oprócz tego capivit a+e no i tonikiem dokładnie oczyszczam wieczorem i rano twarz. Już wyglądam ok, ale było długo źle, Wcześniej długo miałam isotrex i skinoren i to zupełnie bez sensu bo wcale nie pomagał - bo to nie ten typ problemu a wcale tanie nie były. Bo serio to najważniejsze jest wiedzieć od czego robi się trądzik a ja przez złą diagnozę dużo czasu zmarnowałam w leczeni - a nerwów jeszcze więcej! pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Czy slub cywilny to wogole slub??? (209 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Co zamiast ciężkiego dymu na pierwszy taniec? (3 odpowiedzi)

Nie chcemy ciężkiego dymu przy pierwszym tańcu. Co innego można zorganizować, żeby dodać trochę...

do góry