Widok

PROBLEMY Z CERĄ

Wesele Temat dostępny też na forum:
DZIEWCZYNY POMÓŻCIE!
JUŻ MAM DOSYĆ TRĄDZIKU - CZY JAK TO MOŻNA INACZEJ NAZWAĆ:)
OD KILKU LAT Z TYM WALCZĘ I NIC :/ NIE JEST BARDZO BARDZO ŹLE (BO ZDAŻAJĄ SIĘ CAŁKIEM NIEZŁE DNI - PRAWIE NIE MA NIC) ALE MECZY MNIE TA NIEPWENOŚĆ CO KIEDY WYSKOCZY (A BARDZO CZĘSTO ZDAŻA SIE, ŻE TO COS WYSKAKUJE W NAJMNIEJ ODPOWIEDNIM MOMENCIE I NIE JEST TO COŚ MALEŃKIEGO TYLKO DA SIĘ ZAUWAŻYĆ I CZASEM NAWET NIEZŁY MAKIJAŻ TEGO NIE ZATUSZUJE:() - CHCIAŁABYM WSTAĆ RANO NASMAROWAĆ BUZIĘ KREMEM I WYJŚĆ A NIESTETY TAK NIE MOGĘ :(
TABLETKI HORMONALNE NIESTETY NIEDZIAŁAJĄ - POWODUJĄ TYTLKO PRZYBYWANIE DODATKOWYCH KG A LEKARZE....SZKODA GADAĆ (PRZYNAJMNIEJ CI NA KTÓRYCH TRAFIŁAM). MOŻE ZNACIE JAKIEGOŚ DOBREGO LEKARZA KOSMETYCZKĘ ITP KTÓRZY RAZEM PRZY WSPÓŁPRACY COŚ BY TEMU ZDZIAŁALI I BEDE MIAŁA PRZYNAJMNIEJ 80% PEWNOŚCI, ŻE NASTĄPI POPRAWA A NIE WYCIĄGNA ODE MNIE TYLKO KASY - TAK JAK CI DOTYCHCZASOWI?!

POZDRAWIAM SEREDCZNIE :)

PS. RADOSNYCH I RODZINNYCH ŚWIĄT ŻYCZĘ:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A na pekajace naczynka i rumień na twarzy jest super krem METRO RUBORIL około 60 zł ja stosowałam okolo 3 miesiecy i zauważyłam zanczna poprawe.
A pekajace naczynka u mnie to efekt zbyt przesadnego używania płynow przeciwko trądzikowi:((

Apropo Diane 35 to wcale nie przytyłam!!! Przyznam szczeze ze brałam ja regularnie przez 3 lata. Dłużej nie mozna poniewaz jest to zbyt silny lek!!

Mam nadzieje ze wiecej ten koszmar sie nie powtórzy

niektórym hormony pomagają a niektórym nie, bo zależy to od podłoża powstawania trądziku. Jeśli ma podłoże hormonalne to Diana (albo inne) pomagają, ale niektórzy mają genetycznie, niektórzy mają "zaziębioną krew" albo np. grubą skórą a wtedy lepsze będą maście i pilingi ścierające. Niektórym pomaga maseczka z gotowanej cebuli (nie śmierdzi wcale jak cebula choć nienajprzyjemniejsze). Ja chodzę do dermatolog w pruszczu więc kawałek od trójmiasta. Ale jestem zadowolona. no i na kuracje wszelkie teraz najlepszy cczas bo jak świeci słoneczko to niektóre maście odpadają bo wchodzą ze słoneczkiem w reakcje, a dużo akurat takich maści na problemy z cerą.
ja też neistety mam z tym problem i diane w ogóle mi nie pomogło :(
sama nie wiem już co mam robić ?! a Ty marysiu jak się leczysz - diane?
tez mam jedna kolezanke ktorej diane nie pomoglo to leczyła sie u dermatologa jakimis drogimi lekami chyba miesiecznie 600 zl wydawała!!

i co pomoglo? czy to reakutan? bo to jest podobno bardzo szkodliwe i ma bardzo duzo skutkow ubocznych:(
nie wiem co ona brała ale pomoglo jej !!

no, ja jem Harmonet to trochę pomaga a dodatkowo maść na blizny No scar (skóra się robi dość fajna, i zaczerwienienia znikają) oprócz tego capivit a+e no i tonikiem dokładnie oczyszczam wieczorem i rano twarz. Już wyglądam ok, ale było długo źle, Wcześniej długo miałam isotrex i skinoren i to zupełnie bez sensu bo wcale nie pomagał - bo to nie ten typ problemu a wcale tanie nie były. Bo serio to najważniejsze jest wiedzieć od czego robi się trądzik a ja przez złą diagnozę dużo czasu zmarnowałam w leczeni - a nerwów jeszcze więcej! pozdrawiam
do góry