Widok

PROGRES - Szkoły Policealne

Jesli ktos z Was chodzil lub chodzi, prosze o wypowiedzi czy warto:) ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie, w domu nie ma co siedzieć. A kursy albo darmowe albo bardzo tanie. Warto rozwijać swoje zainteresowania, tym bardziej, że kierunków mają tam naprawdę dużo. Fotografia, aranżacja wnętrz, finanse, dziennikarstwo. Dla każdego by się coś znalazło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Zależy mi na tym żeby kurs ukończyć, nauczyć się czegoś nowego i zdobyć dyplom. Nie można bez przerwy siedzieć w miejscu i nic nie robić, trzeba się rozwijać. A o Progresie akurat czytałam mnóstwo bardzo dobrych opinii.
W Progresie na pewno są kursy, które trwają jeden semestr. Najlepiej będzie jeżeli pójdziesz albo zadzwonisz i po prostu zapytasz. Ja się zapisywałam 2 lata temu na fryzjerstwo, a w tym roku na wizaż i stylizację, ale wszystko zaczynałam we wrześniu i nie wiem jak jest z innymi kursami.
Ja niestety zaspałam, wyjechałam za granicę do pracy, a jak wróciłam to się okazało, że już jest za późno. A bardzo chciałabym iść na aranżację i dekorację wnętrz do Progresu. Czy ktoś się orientuje czy nowy nabór będzie dopiero we wrześniu/październiku 2012 czy będzie jeszcze np w lutym?
Skończyłam Progres 2 lata temu, chodziłam na kurs masażu. Był to świetny czas i w ogóle świetny wybór ponieważ wcześniej studiowałam fizjoterapię i taki dodatkowy dyplom w znacznym stopniu przyczynił się do tego, że znalazłam super pracę, która dzisiaj daje mi dużo satysfakcji. Polecam wszystkim, bardzo miła kadra, świetne warunki, wszystko na plus.
Cześć, ja jestem na informatyce. Jestem po studiach, ale chcę dalej się doszkalać i podnosić swoje kwalifikacje. Poszedłem do Progresu z tego względu, że mam wielu znajomych, którzy pokończyli tam najróżniejsze kursy i jeszcze nigdy nie spotkałem się z negatywną opinią. Ja póki co jestem bardzo zadowolony, pierwszy semestr w promocji mam za darmo także w ogóle super. Polecam.
Chodzę do progresu na Logistykę i zajęcia mam w trybie zaocznym. Także jak najbardziej, uczysz się w weekendy. Dla mnie to lepiej, bo przynajmniej bez przeszkód mogę i pracować i się uczyć. Na wszystko starcza mi czasu. A po skończeniu zajęć dostaje się oczywiście dyplom, mam nadzieję, że się przyda przy poszukiwaniu lepszej pracy.
Witam, planuję się zapisać do policealnej szkoły, myślałam też o Progresie, wielu znajomych mi ją polecało ze względu na to, że faktycznie można czegoś się w tej szkole nauczyć. Nie wiem tylko czy można chodzić w weekendy?
mam pytanie a od ktorej godz rozpoczynaja sie zajecia na tym kierunku i do ktorej zazwyczaj trwaja i czy jest jeszcze miejsce by moc sie zapisac....
Wszystkie informacje znajdziesz na ich stronie. Na masażu są np zajęcia z pierwszej pomocy, technik masażu klasycznego, relaksacyjnego, z etyki zawodu czy nawet z psychologii. Zajęcia trwają 2 semestry w systemie zaocznym. Jeżeli chcesz to tam jest taka opcja żeby zgłosić się przez internet. Pozdrawiam
Chciałabym się dowiedzieć jak to wygląda np na kursie masażu? Bardzo chciałam na taki się zapisać, szukałam szkoły, która byłaby idealna. Trafiłam na informację o progresie, czytałam dobre opinie. No i mają bardzo atrakcyjne ceny. Może ktoś uczył się na tym konkretnym kierunku?
Witam, chodziłem do Progresu do Liceum dla Dorosłych. Maturę zdałem bez problemu, później poszedłem na studia trzyletnie, które właśnie kończę. Na naukę nigdy nie jest za późno, nie żałuję, że zacząłem znowu się uczyć. Pracę znalazłem sobie całkiem niezłą. Co do samej szkoły to miałem świetną kadrę, uczyć się trzeba było, ale ja sam uczyć się chciałem. Nauczyciele sprawdzali wszystkie prace, poprawiali błędy, mieli dobre podejście do "uczniów".
Hej! Zapisałam się w tym roku do Progresu na wizaż i stylizację. Kurs zapowiada się naprawdę super, nauczycieli mam wyjątkowo miłych a i klimat panuje bardzo przyjazny. Chodzić trzeba, nie ma tak, że za darmo dostaje się papier, zresztą to byłoby całkowicie bez sensu! Ja chodzę po to żeby się czegoś nauczyć!
Ja zapisałam się do progresu, a maturę zdałam. Po prostu wolę te 2 lata przeczekać, nie dostałam się na dzienne studia, a za zaoczne nie mam zamiaru płacić 2 czy 3 tys zł. Dlatego poszłam do Progresu na BHP. Ciekawy kierunek, ponoć bardzo przyszłościowy. Dyplom na pewno się kiedyś przyda, a ja będę miała czas żeby sobie przemyśleć pewne sprawy. No i nie jest drogo, a to jest naprawdę ogromny plus.
Witam

Niestety nie zdałem matury z matmy i zastanawiam się nad pójściem do jakieś szkoły policealnej. Po przejrzeniu for znalazłem sporo pozytywnych opinii o szkole: szkoły policealne
Jaka jest wasza opinia na temat tej szkoły. Może ktoś chodził tam lub zna kogoś i wie czy warto zawracać sobie głowę z tą uczelnią.

Inne tematy z forum Nauka

Wiersz o Gdyni (10 odpowiedzi)

Pilnie poszukuję wiersza dotyczącego miasta Gdynia? Jeśli ktoś zna jakiś to bardzo prosze o...

do góry