Widok

PROŚBA O RADE II :)

Chciałabym jeszcze raz skorzystać z waszej wiedzy i poprosić o radę,
który samochód lepiej kupić peugot 307 czy renault megane - oba z 2008 roku.
z wszelkie sugestie będę bardzo wdzięczna :))
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ale czego,
ja od 2 tygodni dopiero mniej więcej odróżnam od siebie marki,
nie mam żadnej wiedzy na temat aut - co warto a czego nie warto dlaetego poradźcie co by było warte uwagi
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nowy diesel do miasta... współczuję. Szukaj czegoś bez filtra DFP/FAP!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
wow,
o tym samozapłonie to nie słyszałam.....
no to co ja mam kupić....
dla tego myślę o tych markach bo mam dostęp do człowieka, który mi prywiezie sprawdzony technicznie samochód z Francji bez żadnych dodatkowych kosztów czyli za 20 000 będę miała auto sprawdzone, z małym przebiegiem rocznik 2008 a może nawet 2009 - tylko trochę mnie zmartwiliście z tą awaryjnością - aaaa no i już wiem że to jednak disle będą. To poradzcie coś z francozów.
Kombi nie biorę bo jeżdzę głownie po mieście (po centrach handlowych a tym się słabo mi parkuje) a młoda od wiosny będzie miała spacerówkę parasolkę no a więcej latorośli nie planujemy, chyba, że za kilka lat ale wtedy też i samochód się wymieni :)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
ta trwalsze 307 z tego rocznika masowo płoną sprawdzcie info na googlach.

Do tego silniki 1,4 benzynowe obu marek często się zacierają.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
No to sobie wybrałaś dwie padaki :-)

peugeot 2008 rok 307 - wielokrotnie występował samozapłon!!!

renault megane 2008r - będziesz na ty z elektrykiem samochodowym już po 2 miesiacach :-).

Kup sobie jakikolwiek inny byle nie te modele! To największe padaki na rynku a układy elektryczne w tych autach dają prace tysiacom warsztatów.

Te auta to asy warsztatowe.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli masz wybierać z pośród tych dwu marek to polecam 307 -jakość porównywalna ale leprze i trwalsze rozwiązania konstrukcyjne.Widzę że nie masz już zamiaru kupować nowego auta.Z tyłu w 307 jest więcej miejsca,no a poza tym nie ma tak koszmarnego stylistycznie nadwozia - tył.Jeszcze jedna rada ponieważ macie małe dziecko warto pomyśleć nad zakupem w tej klasie aut samochodu kombi ( problem przewozu wózka ) .Na dłuższą metę będzie to męczące.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rower to dobry pomysł ale nie sprawdza się w dłuższych trasach - szczególnie źle przewozi się nim 6 miesięczne dziecko zimą - trochę marźnie i marudzi :)
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
oba benzynowe silniki
image
benzyna czy diesel??
Najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zakup roweru.
Tanio i dla zdrowia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Inne tematy z forum Motoryzacja

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

pierwszy samochod (12 odpowiedzi)

czy seicento to dobry pomysł? a może polecacie coś innego, małego?

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....

do góry