Widok
PROSZĘ O POMOC - KRĘGOSŁUP
Witam serdecznie, poszukuję namiary na rehabilitanta/ fizjoterapeutę zajmującego się kręgosłupem. W wieku 26 lat, mam kręgosłup w opłakanym stanie, głównie przez prace fizyczną w polu. Dwa lata temu dodatkowo "wysiadł" mi lewy bark, ręka, lewa strona twarzy. Mam wielopoziomową dyskopatię, która jeszcze nie kwalifikuje się do operacji, mimo, że sztywnieją mi palce i mam zanik siły w mięśniach. Czucie w obrębie całej ręki jest zmienione, jest ciężka, jakby nie moja. Niedawno przeprowadziłam się do Gdańska, więc nie mam rozeznania wśród specjalistów. Bardzo proszę o jakiekolwiek namiary na terenie całego Trójmiasta.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Od internisty na NFZ mozesz ubiegac sie o skierowanie na rehabilitacje. szybkie terminy na NFZ do poradni rehabilitacyjnej sa w Nowym porcie ul. Oliwska. Ale na same zabiegi czeka sie z pol roku. Jesli nie mozesz czekac to tylko prywatnie. krioterapia bardzo dobrze dziala na bark (sama mam problemy). na kregoslup tez sa rozne zabiegi, to juz lekarz okresli. Mialam stycznosc z roznymi rehabilitantami i szczerze malo jest dobrych. Same masaze nie wiele Ci pomoga. Najwazniejsze sa cwiczenia na kregoslup. wzmacnianie i rozluznianie ktore mozesz robic w domu. na poczatku bedzie ciezko z czasem wejdzie to w nawyk. w zeszylym roku wypadl mi dysk z kregoslupa, wiec wiem jak to wyglada. Jest duzo poradni rehabilitacyjnych w 3miescie. ja osobiscie chodzilam m.in do Revimedu w Oliwie, prywatnie, do NCM na NFZ, do Caritasu na Fromborskiej na NFZ, i prywatnie na masaze w roznych miejscach.
Rehabilitacje na NFZ to strata czasu i nerwów, przeszłam nie raz, niestety podejście pod pacjenta jest godne pożałowania, osobom z różnymi schorzeniami dają ten sam zestaw ćwiczeń, w ogóle nie pilnują poprawności wykonywania... Co do ćwiczeń już raz sobie o mało nie zaszkodziłam, więc wolę pomoc specjalisty.
Jeśli zmagasz się z bólem kręgosłupa, wiesz jak potrafi być to uciążliwe i nieznośne... to trudne i bardzo wymagające uczucie, które sprawia, że Twoja codzienność wygląda zupełnie inaczej. Postaw na leczenie poprzez fizjoterapię. Polecam w Gdyni https://technologiaciala.pl/ to miejsce gdzie pomogli wielu osobom. Na pewno poradzą sobie także z Twoimi dolegliwościami.