Re: PRZEPISY-rybki i owoce morza
ja dodam jeszcze cos takiego:
- filet z rozowej ryby (losos)
- filet z bialej ryby (panga, dorsz)
- marchewka
- pietruszka
- mrozone francuskie ciastorozwiń
ja dodam jeszcze cos takiego:
- filet z rozowej ryby (losos)
- filet z bialej ryby (panga, dorsz)
- marchewka
- pietruszka
- mrozone francuskie ciasto
marchewke i pietruszke scieramy na tarce, dusimy oddzielnie - marchwe z oregano a pietruszke z bazylia (wiadomo, oprocz ziol sol i pieprz do smaku)
rybki tniemy w kosteczke
na placie ciasta francuskiego na blaszce unkadamy warstwami najpierw marchew potem biala rybe potem pietruche i rozowa rybe tak zeby powstaly warstwy. Nastepnie zaklejamy ciasto zeby powstal pakuneczek i pieczemy na zloty kolor. Ciasto mozna posmarowac roztrzepanym jajkiem
zobacz wątek