Widok

PRZEPROSINY PANA STARSZEGO

Najmocniej przepraszam Pana za ochlapanie na ul. Śląskiej nie było to w żadnym wypadku celowe, Pan stał przed przejściem a w zasadzie doszedł jak Ja dojeżdżałem, nie mogłem ominąć w żaden sposób bo by doszło do kolizji, hamowanie by nic nie dało. Więc z całego serca przepraszam.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na drugi raz jedź ostrożniej i przepuść pieszego zamiast gnać!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mnie tez wielokrotnie ochlapali, często celowo przyspieszając

Staram się tego unikać, jednak jest kilka takich przejść, gdzie staje przy samej krawędzi. Po co? Żeby zdążyć je pokonać, zanim zmieni się światło. Niestety, szczególnie przy przejściach dwuetapowych często trzeba by biec, by zdążyć, bo to zielone dla kierowców ma priorytet i pali się bardzo długo. Ja jestem s tanie zdążyć, jeśli wystartuje od razu i szybkim krokiem przejdę, ale osoba starsza, z wózkiem, dzieckiem czy ciężkimi zakupami już nie. Kierowcy o tym nie myslą, zapominają tez, ze ten sam deszcz, który utrudnia im prowadzenie, bo zalewa szybę, gdy siedzą w wygodnym ciepłym samochodzie, stojącym na przejściu pieszym kapie na głowę. Moim zdaniem winny tu jest brak kultury na drodze - kierowcy są często podli także wobec innych kierowców - ale przede wszystkim brak empatii.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Następnym razem zatrzymaj się i zapłać za pralnie a nie w necie przepraszasz a do tego przestan zapierdzielać
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ujmę sprawę tak

Jako osoba wielokrotnie ochlapywana w drodze do pracy przez mijające mnie samochody (pracowałam jako asystentka w biurze zarządu, w Gdańsku, do pokonania od skm miałam osiedlową uliczkę, którą zawsze koło 8 i 16 gnali pracownicy samochodami) powiem, że ludzie, kierowcy są po prostu ślepi i często wyjątkowo bezczelni. Nie raz miałam ochlapany płaszcz, nogi bo ktoś się spieszył a na tej osiedlówce nie było nawet gdzie się schować. Ale jako pieszy i kierowca widzę niepokojącą tendencję - ludzie, niestety często strasi (w tym moi rodzice) podchodzą do samej krawędzi przejścia/chodnika w oczekiwaniu na zielone. Obserwuję to w mieście, często przy wyjątkowo ruchliwych i niebezpiecznych trasach. To bardzo ryzykowne, nie chodzi już o ochlapanie ale o możliwość utraty życia lub zdrowia. A co jeśli Taja osoba potknie się, zachwieje i upadnie wprost pod koła nadjeżdżającego samochodu? Samochód nie zatrzyma się w sekundę
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Strach obleciał że sprawa pójdzie na policję

Bohaterze?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10

Jakby stanął i przeprosił, za pranie zwrócił, to może

A tak? Pfff!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A kierowcy mogliby zwalniać i jechać dalej od krawędzi

To działa w dwie strony, ale u was zawsze wszystko jest z winy pieszego.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie no weź zastanów się jeszcze.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

To masz pecha.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybaczam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ta chyba na kukiel
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Heh

Wy to byście nawet w lusterko nie spojrzeli. Szacun dla Typa wzioł na klatę
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 4

W d..e sobie je wsadź trzeba było się zatrzymać i przeprosić
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 15

Nie wiem czemu ale ja nigdy nie wierze w takie przeprosiny. Mam wrazenie ze ludzie to robia tylko po to zeby kogos jeszcze

bardziej upokorzyc. Po za tym co temu Panu po przeprosinach skoro omal nie zginal na przejsciu i w dodatku wrocil do domu mokry?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

No i ładnie w nieładnym

A swoją drogą piesi mając czerwone światło mogli by nie stać tuż przy krawędzi jezdni, wystarczy drobny błąd kierowcy, wystrzał opony i dziękuję pozamiatane
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 5

Na prawdę

Dużo dadzą mu pikselowe przeprosiny których pewnie i tak nie zobaczy
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 37
do góry