Widok

PRZEPROWADZKA DO TRÓJMIASTA

Witam

Kochani proszę o poradę. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, ale zawiodłam się na tym mieście.. Zastanawiam się nad przeprowadzką do Trójmiasta. Czytałam że Gdynia jest interesującym miastem. Czy to dobry wybór? W jakim okresie najlepiej przyjechac? Czy pod koniec roku warto, a może poczekać do wiosny? Oczywiście nie muszę już teraz przeprowadzać się.. Kolejne pytanie dotyczy pracy. Mam wykształcenie z turystyki, technika gastronomii, ale cały czas pracuje w handlu (głównie sklepy). Czy ciężko znaleźć pracę? czy pracodawcy oferują umowy o pracę czy najczęściej śmieciówki? Czekam na wasze porady. Dziękuję i pozdrawiam Nadia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jeżeli chcesz uciec z Wrocławia, bo jest dla Ciebie za dużym miastem to Gdynia będzie idealna.
Natomiast jeżeli chodzi o pracę... Jeżeli dalej chcesz pracować w handlu (być sprzedawcą w sklepie) to raczej bez problemu znajdziesz pracę (oczywiście jeżeli posiadasz wykształcenie. Obecnie sama chcę zmienić pracę i często siedzę na różnych stronach z ofertami pracy i ofert tego typu pracy jest dość sporo. Z umowami bywa różnie, ale z doświadczenia wiem że jak idziesz pracować do sieciówki to tam dostajesz umowę o pracę. Ale na duże zarobki bym nie liczyła.
Ale Gdynia jest cudowna, zresztą jak całe Trójmiasto. I jak znajdziesz pracę która Cię satysfakcjonuje, będziesz tu naprawdę szczęśliwa.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
http://forum.trojmiasto.pl/Gdzie-szukac-t558765,1,33.html

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak można uciekac z pieknego Wrocławia, który sie świetnie rozwija do Trojmiasta, dziewczyno zastanow się !!! w sezonie Cie wykorzystają a po sezonie zwolnią,
proponuje najpierw znalezc pracę a dopiero pozniej przeprowadzke
ja mam nadzieje że powrócę kiedys do Wrocławia,bo bardzo kocham to miasto

popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jaki okres jest najlepszy na przeprowadzkę?
Jeżeli taki będzie, to najprędzej po najbliższych wyborach parlamentarnych, i zmianie nierządu na rząd z prawdziwego zdarzenia.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
W turystyce nie znajdę pracy bo kiepsko u mnie z językami.. Myślałam o pracy w handlu. Wrocław jest za dużym dla mnie miastem i szukam spokojniejszego miejsca. Oczywiście najważniejsze jest aby mieć pracę.
Wydaje mi się że Trójmiasto jest dość ciekawym kierunkiem.. oczywiście mogę się mylić.. dlatego umieściłam post i prosiłam o poradę. Jaki okres jest najlepszy na przeprowadzkę?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeżeli jesteś po turystyce to super jest gdzie szukać roboty ale pod jednym warunkiem że zna się przynajmniej 2 języki. Ale w okresie letnim są to zwykle prace tymczasowe bądź na zastępstwo. Ja też jestem po turystyce i rekreacji i niestety w zawodzie nie pracuje dyskwalifikuje mnie brak znajomości języków. Z drugiej strony to naprawdę mało moich znajomych pracuje w swoim zawodzie. Może lepiej poszukaj sobie pracy i dopiero jak znajdziesz to zdecyduj się na przeprowadzkę. U mnie w pracy dwie osoby tak szukały pracy i przeprowadzili się np. do Warszawy jak nie szuka się roboty na bazarze to wiadomo że nikt z dnia na dzień nie zatrudnia. Będziesz mieć napewno czas na przeprowadzkę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba mieć niezle zrtyt łeb żeby z pięknego Wrocławia przeprowadzać się do Dziury
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
tmk ładnie to ujął, byle jaką pracę znajdziesz a to że 3city to miasto turystyczne to dużo nie daje bo absolwentów mamy pod dostatkiem.

zdziwiona jestem bo Wrocław ma zaraz za Poznaniem najniższy odsetek bezrobocia w całej Polsce. Ludzie uciekają do Wrocławia a tutaj takie niespodziewany post.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://forum.trojmiasto.pl/Zycie-w-trojmiescie-czy-polecacie-t552951,1,33.html
Pracę znajdziesz w handlu bez problemu, problemem może być jakość tej pracy i wysokość wynagrodzenia. Znasz język, skoro i tak chcesz się przeprowadzić, zaryzykuj w UK. Jak pochodzisz z Wrocławia, z Londynu dostaniesz się szybciej niż z Gdyni :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Masz może jeszcze jakieś inne banały na podorędziu? Poczytamy chętnie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4
Uwazam ze jak ktos chce to znajdzie prace;) no ale niektorzy zamiast wziasc sie za siebie wola marudzic przed komputerem;) mieszkalam w Wroclawiu i szczerze to bylo mi tam trudniej znalesc prace niz w Trojmiescie;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 10
Z pracą jest kiepsko. Bardzo kiepsko.
Praca na słuchawce, wykładanie towaru i temu podobne. Ewentualnie jakieś polomarkety, żabki czy inne takie. Zarobki beznadziejne, umowy śmieciowe, niepełne etaty.
Brak perspektyw.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry