Widok

Pakowanie słodyczy w Berlinie- prawda czy ściema?

Pod podanym nr REGON raczej nie znajdziemy rzetelnych informacji... zastanawiam się czy warto aplikować, czy dać sobie spokój?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możesz spróbować. Tylko stawka jak na warunki niemieckie troche wysoka:). Nic nie płać, i nie dawaj skanów dokumentów. Przed wyjazdem żądaj umowy!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
dzięki Phen :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Witam!

Pierwsza podejrzana jak dla mnie sprawa: od kiedy ksiazeczka sanepidowska jest akceptowana poza granicami Polski?!

Dwa, tak jak przedmowca juz napisal: stawka dość wysoka jak na pakowanie ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
W Urzędzie Wojewódzkim w Gdańsku możesz sprawdzić czy firma taka w ogóle istnieje w Berlinie i czy mają zapotrzebowanie na pracowników.Mieszkałam w Berlinie wiele lat i uwierz mi,ale praca za dobrą stawkę godzinową nie czeka tam długo.Tam jest taki sam problem z pracą jak i tu,więc nie daj się nabrać,dobrze sprawdz i nie wysyłaj swoich danych,ani pieniędzy!!!Mój kolega wyjechał do pracy do Berlina z takiego ogłoszenia i w nocy wyjeżdżałam po niego,szukać go na dworcu w centrum,bo oszuści przewieżli go przez granicę,kasę wzięli i zrobili postój,z którego zwiali.Całe szczęście,że tam mieszkałam i mogłam go odszukać,dać nocleg i pieniądze na powrót do Polski.Gdyby mnie nie było to nie wiem,jak dał by radę wrócić. Uważaj na siebie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dodam jeszcze jedno. Jechałem do niemiec do pracy, do wyspecjalizowanego zawodu (laminiarz), mam 12 lat doswiadczenia w zawodzie. Dostałem 9,5E netto + dieta za kazdy przepracowany dzień 24E. Dlatego coś nie wierzę w te 11E za pakowanie. Jeszcze jedno. W 2012 w listopadzie szukali do magazynów Amazona, dawali bodajże ok 7E + zakwaterowanie. A rynek pracy jest w niemczech ciężki. Sam teraz pracuje w Anglii, i żeby dostać dobrą stawkę trzeba znać angielski, przejść testy itp itd. To tak na marginesie. Nie jest łatwo a wpakować sie w szambo jest nie trudno.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Właśnie, dlatego z dystansem podchodzę do takich ogłoszeń, ale chciałabym wierzyć, że to uczciwa oferta, ponieważ sytuację na rynku mamy jaką mamy....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Możesz wysłać CV. Ale zadaj kilka pytań.
1. Jakie warunki zakwaterowania (pokoje 1 czy 2 os) i ile kosztuje;
2. Czy załatwiają na miejscu "meldung" w urzędzie gminy?;
3. Kwestia dojazdów do pracy, jeśli pracodawca gwarantuje to ile płatne
4. Wynagrodzenie płatne do banku w polsce czy do niemieckiego banku;
5. Czy są zaliczki tygodniowe (na życie);
jak coś daj znać co ci odpisali, jeśli odpiszą:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ok spróbuję, dzięki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Praca

Rgis inwentaryzcje - opinie (10 odpowiedzi)

Jak w tytule - czy ktoś pracował dla firmy Rgis, jakieś opinie?

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (60 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...

do góry