Widok
Pałac Przebendowskich Wejherowo- czy ktoś miał tam ślub?
Witam:) Mam pytanko, czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wygląda ceremonia Ślubu Cywilnego w Pałacu Przebendowskich? Najbardziej chodzi mi o kwestie ile trzeba być wcześniej żeby dogadać kwestie nalewania szampana, no i z kim trzeba to uzgadniać, czy w innej sali jest wznoszony toast? Strasznie się denerwuję, że czegoś nie dopilnuję i będzie zamieszanie:(
to jest właśnie ta salka, stoi stoliczek z kieliszkami i szampanem- tylko szampana chyba trzeba tam swojego przynieść wcześniej. Moim zdaniem elegancko wyjdzie jak Pan Młody podziękuje wszystkim za przybycie i życzenia, które zaraz otrzymacie, a np świadek albo ojciec mogą wznieść toast... ja nigdy nie widziałam, żeby urzędnik wznosił toast.
Dzięki Kaczucho za ten wątek! Właśnie dowiedziałam się, że tam będę mieć ślub, bo jak moja Mama brała cywilny to śluby były jeszcze w ratuszu, a od tego czasu nikt z moich znajomych nie brał ślubu cywilnego w Wejherowie. Ponieważ bierzemy tylko cywilny, pragnę, żeby było uroczyście - pani w usc nie wspominała o toaście, tylko o opcjach dodatkowych takich jak muzyka i fotograf. Wprawdzie ślub mamy dopiero w sierpniu, ale ja już chciałabym mieć wszystko zapięte na ostatni guzik. To jeszcze 10 miesięcy, a co będzie na tydzień przed? Strach się bać ;)
A przy okazji spóźnione gratulacje i życzenia szczęścia na nowej drodze życia :)
A przy okazji spóźnione gratulacje i życzenia szczęścia na nowej drodze życia :)