Widok

Paleta RAL

Faceci (nie licząc gejów i wg opinii kobiet) rozróżniają z 7 .. góra 10 kolorów.
Ja rozróżniam ciut więcej... ale nadal wiele kolorów jest dla mnie zagadką.
W związku z tym mam prośbe do Pań:
Opiszcie paletę RAL, swoimi nazwami.
Na zasadzie:
RAL 7035 - gołębi puch
RAL 2003 - broskwiniowy
(z nazwami strzelam.. bo jednak.. jestem facetem :D

image

Naprawdę... wielu facetów będzie Wam wdzięcznych :D
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za dużo ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Vilette, ile odcieni grey'a naliczyłaś? ;-)
Dr. Beckmann Chusteczki wyłapujące kolor i wspomagające ...
ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003011208333
Opis produktu. Chusteczki wyłapujące kolor i wspomagające usuwanie brudu. Problem: Podczas prania kolorowych rzeczy barwniki przedostają się do wody.

Niczego nie reklamuję,nawet nie znam tego producenta,ale też już takie mamy. Graszka napisz czy jesteś z nich zadowolona bo ja pomimo tego,że zawsze je wrzucam do pralki oczywiście nie mieszam prania jasnego z kolorowym-aż takiego zaufania nie mam ,gdyż ściereczki wyglądają zbyt niepozornie
Świetne są te nazwy, Window Grey mi się podoba na przykład, Pebble Grey też jest niezłe, a Squirrel Grey jest najlepszy ;)

Edit : a Distant Blue jest romantyczny :)
:))))...no patrz,nazwa jakby pasuje;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
RAL 6969 - pervert grey ;]
Normalnie Sadyl nie masz zajęcia;)
Normalnie 50 twarzy grey'a tu widzę ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Szukajcie a znajdziecie!

http://www.ral-farben.de/inhalt/anwendung-hilfe/alle-ral-farbnamen/uebersicht-ral-classic-farben.html

Teraz wystarczy przetłumaczyć :D

Ale już widzę, że 5002, który brałem za kobaltowy to ultramaryna.
Kobaltowy to 5013 :)

A turkusy są dwa!
Turkusowy niebieski 5018 i turkusowy zielony 6016 (czyli bardziej seledyn po mojemu ;)
takie chusteczki kupowałam w Rossmanie, chociaż lepsze były te, które kupiłam sobie będąc w Niemczech jakiś czas temu.
Cóż... potrzeba matką wynalazków. Wciąż jestem zaskoczona. Mnie bardziej ucieszyłby inny gadżet w prezencie, bardziej "kobiecy" :)

Przypomniał mi się program, w którym kobieta zachwalała ochraniacze na wysokie obcasy.

Istnieją a co ważniejsze działają-dostałam od szwagierki mieszkajacej w Anglii, nie chcę rozmyślać w kontekście czego- myślę,że jako prezent ,jako nowość na rynku
"... specjalne ściereczki,które wrzucone do pralki,działają jako pochłaniacze "obcych' kolorów.."

Nie wiedziałam, że istnieją takie wynalazki :)

Teraz to rozumiem, jakoś mało tych kolorów było :D

Raczej 6033. 3027- biskupi. 4006-cyklamen.

> 6034? Oczami wyobraźni mamy go sobie namalować?

Zamieściłem obrazek w oryginalnym rozmiarze. Na forum wyświetla się obciety o trzy kolumny z prawej strony. Można zobaczyć całość, klikając prawym przyciskiem myszy i wybierając z menu "Pokaż obrazek"

Dla mnie 6034 to turkus prawie idealny :D
k.a. mam takie specjalne ściereczki,które wrzucone do pralki,działają jako pochłaniacze "obcych' kolorów. Więc problem czerwonej skarpetki mnie akurat nie dotyczy
i jeszcze trzeba uważać, żeby w pralce nie zawieruszyła się czerwona skarpetka... ;))
Nie mam możliwości prania białej koszulki wyłacznie z innymi białymi rzeczami, które nie posiadają drobnych kolorowych ozdób, pasków, wstawek itd...to one w dużej mierze mają wpływ na jakość bieli.
9005 - ten się nazywa: najpiękniejszy ;)
"Z ciuchami białymi natomiast jest tak, że mam 9003, a po kilku- kilkunastu praniach 9010"

Drogie koleżanki, trzeba prać białe z białym, a nie białe z czarnym, to wtedy nr 9003 pozostaje numerem 9003 dłużej ;P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Święta Bożego Narodzenia - czy ateiści mają moralne prawo mieć w tym czasie wolne? (74 odpowiedzi)

Poprzez pryzmat szeregu dyskusji na tym forum pomiędzy osobami wierzącymi, a zagorzałymi...

Kawa czy Herbata - rano (197 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

Czy jesteście tu, ateiści-rodzice? Pomóżcie. (6 odpowiedzi)

Jak tłumaczycie dzieciom, czym są Święta? Jak tłumaczycie, czym jest śmierć? A nadzieja, a sens...

do góry