Widok
Witam, chciałabym się zdecydować na taką samą suknię ślubną jak Twoja, w związku z tym mam pytanie czy po ślubie będziesz chciała ją sprzedać? Jeśli tak to chciałabym wiedzieć jaki masz rozmiar i wzrost, czy wogóle byłaby na mnie dobra. :) Suknia jest przepiękna, jednak troszkę za droga, dlatego pytam.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Hm, tez wlasnie sobie myslalam nad tym,ale nasuwa mi sie tylko 1 mysl, ze generalnie:
1.Ubrania zolkna wystwione na dzialanie swiatla
2.Papier zoltnie jesli pozostaje dlugo w dziennym switle i do tego blaknie
3.Jak ktos farbuje wlosy na jasny blond to mu po czasie zoltkna od slonca
4.Slyszlam ze tipsy jak sie pojdzie do solarium to zolkna
Czyli mysle, ze tu chodzi o dzialanie swiatla, tak wiec byc moze te pokrowce maja specjalny material co nie przepuszcza promieniowania UV, ale wg mnie to wystarczy w ciemnosciach w szafie trzymac:))))
1.Ubrania zolkna wystwione na dzialanie swiatla
2.Papier zoltnie jesli pozostaje dlugo w dziennym switle i do tego blaknie
3.Jak ktos farbuje wlosy na jasny blond to mu po czasie zoltkna od slonca
4.Slyszlam ze tipsy jak sie pojdzie do solarium to zolkna
Czyli mysle, ze tu chodzi o dzialanie swiatla, tak wiec byc moze te pokrowce maja specjalny material co nie przepuszcza promieniowania UV, ale wg mnie to wystarczy w ciemnosciach w szafie trzymac:))))
Marta - jak to się stało że tak obtarłaś ciało??? Przeraziło mnie to! Ogólnie mnie obcierają wszystkie gorsety. Miałam do cywilnego suknię balową też z gorsetem i właśnie przy pachach miałam straszne odgnioty. Bolało bardzo na drugi dzień. Tak samo mam ze stanikami na fiszbinach. Mogę nosić tylko miękkie. A jest to problem bo wciąż rośnie mi biust. Nie mam jeszcze wpłacone na suknię, więc porozmawiam z babkami w salonie i zapytam się czy nikt sie na ten gorset nie skarżył. Chociaż wątpię czy one by się przyznały nawet gdyby ktoś się skarżył.

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]

[b]Lista 2009 - http://buninka.dobrynet.pl/sluby2009.php[/b]
A to moja :-)
http://www.efcsite.com/manufcols/pronovias/pronovias2008spring/zoom/Dango_B.jpg
http://www.efcsite.com/manufcols/pronovias/pronovias2008spring/zoom/Dango_B.jpg
Dziękuję :-) Od pół roku mój typ...
No ja się zakochałam jak założyłam............. Ale przyznam ze na początku myslałam o czymś zupełnie innym :-)
"Starsze " forumki wiedzą o czym mówię :p
"Starsze " forumki wiedzą o czym mówię :p
I chyba jakaś taka "dojrzalsza"
A w moim wieku................ :D
A w moim wieku................ :D
ag 86 kupujesz nową czy używaną?
Widziałaś ją już dzieś w 3city ?
Widziałaś ją już dzieś w 3city ?
Własnie w trójmiescie jest raczej nie osiagalna i tu jest najwiekszy problem ale napewno wole nowa niz uzywana... jedno dobre ze spadła sporo na cenie bo to starszy model ale za to bardzo mi sie podoba... i tez ostatnio znalazłam ze gdzies koło łodzi otworzyli sklep który prowadzi własnie sprzedaz internetowa i mozna sie wybrac przymierzyc sukieneczki:) no i chyba sie któregos dnia tam wybiore, bo to ze mi sie podoba to nie wszystko bo jeszcze musze zobaczyc jak w niej wygladam...
http://www.ti-amo.pl/index.php?page=shop.product_details&category_id=6&flypage=flypage.tpl&product_id=111&option=com_virtuemart&Itemid=7&vmcchk=1&Itemid=7
wejdz na ten link ag_86.
A zebywiedziec jak bedziesz mniej wiecej wygladala nie musisz do Łodzi jechac:) Wydaje mi sie ze w kolekcji Demetrios lub Cosmobella jest podobna. Salon Lisa Ferrera na Władyslawa IV w Gdyni
wejdz na ten link ag_86.
A zebywiedziec jak bedziesz mniej wiecej wygladala nie musisz do Łodzi jechac:) Wydaje mi sie ze w kolekcji Demetrios lub Cosmobella jest podobna. Salon Lisa Ferrera na Władyslawa IV w Gdyni
Już przejżałam dokładnie te stronke:) ale do łodzi to pojade by sie przekonac jak w rzeczywistosci wyglada bo czesto na zdjeciach ładniej niz w rzeczywistosci a w razie czego to mam własnie jeszcze w zanadrzu faworytki z demetrios:) zobaczymy co i jak i oczywiscie dam znac... a wybiore sie moze wprzysszłym tygodniu.
No i przymierzyłam moją alvine valente i w rzeczywistosci nie wzbudziła mojego zainteresowania wiec całe szczescie, że pojechałam za nią tak daleko bo inaczej gdybym zamowiła w ciemno mierzac podobne fasony to bym sie bardzo rozczarowała... Wyglada zupełnie inaczej niz na zdjeciu... podobny ma tylko krój. Teraz mnie czeka poszukiwanie i mierzenie tej jedynej:)
MASAKRA!!!!!!!!!!Przeszlam sie po salonach poprzymierzalam rozne suknie i doszlam do wniosku ze kroluja stare modele ale tez i niestety stare trendy,nie ma sukni ekskluzywnych tych z najwyzszej polki np valentino , lacroix itp nawet na zamowienie, generalnie satyna (poza paroma ladnymi , aczkolwiek oklepanymi modelami z hiszpanskiej koronki)a jesli chcesz z jedwabiu to patrza na ciebie jak na zjawisko,"mile"panie ktore zamiast doradzac ze sztucznym usmiechem i zachwytem wciskaja co sie da byle tylko sprzedac, no i ceny ktore niejednokrotnie sa wyzsze niz w innych krajaach.Z tego co sie zdazylam zorientowac to za cene przecietnej sukni z popularnych trojmiejskich salonow mozna na zachodzie kupic jedwabna suknie od najlepszego projektanta ktora jest tam poprostu dostepna (nie mowie o haute couture bo tam ceny zabijaja)
aha dotyczy to rowniez butow!!!
ja trojmiejskim salonom mowie zdecydowane NIE i szukam sukni gdzie indziej a Wam zycze obstawania przy swoim wymarzonym wizerunku ,silnej woli i zdecydowanego Nie gdy czujecie ze ktos cos wam wciska:-)
aha dotyczy to rowniez butow!!!
ja trojmiejskim salonom mowie zdecydowane NIE i szukam sukni gdzie indziej a Wam zycze obstawania przy swoim wymarzonym wizerunku ,silnej woli i zdecydowanego Nie gdy czujecie ze ktos cos wam wciska:-)
Doroti - proponuję przejechać sie do Bern. Odkryłam tam wspaniałą markę Dial - projektant bułgarski, krawcowa (jedna) to Szwajcarka, a materiała mają przeważnie włoskie. Szyją różne ubrania np płaszcze (moher, angora), suknie wieczorowe (tylko jedwabne), kostiumy i suknie ślubne (przeważnie jedwab i koronka) Są to stroje haute couture (nigdy nie zapamietam pisowni) ale nie tak drogie i oklepane jak Valentino. Butik mieści się na starym mieście. Obsługa wspaniała (niemiecki, włoski, angielski)
po licznych podrozach po salonach zdecydowalam sie na model deimos z kolekcji pronovias salon madonna. maiłam nadzieje ze moze jakas forumka miala ta suknie i bedzie chcial asprzedac ale niestety. zadzwonilam wiec do salonu aby umowic sie na przymiarke no i sie zalamalam. okazalo sie za wczoraj sprzedano ostatni model a po nowym roku juz jej nie bedzie. oczywiscie zaproponowano mi sprowadzenie sukienki po wczesniejszym wplaceniu zaliczki ale szczerze mowiec wolalabym najpierw zobaczyc z bliska przymierzy sprawdzić czy do mnie pasuje. wiec nie pozostaje mi nic innego jak poszukac innej sukienki. :((
Nareszcie ja też mogę się pochwalić...jutro jadę odebrać moją wymarzoną AWĘ - nie spodziewałam się, że podjęcie decyzji o zakupie sukni daje tyle radości...
Polecam Wam szukać cierpliwie Waszych wymarzonych sukien, bo się naprawdę opłaca...
Ja moją uznałam za najładniejszą jakiś rok temu - obejrzałam setki sukien, kilka przymierzyłam - ale jak ubrałam AWĘ...cóż...poprostu marzy mi się iść do ślubu jaknajprędzej...
A najważniejsze...GDYBY NIE WESELNIK BYM JEJ NIE MIAŁA....:)
Polecam Wam szukać cierpliwie Waszych wymarzonych sukien, bo się naprawdę opłaca...
Ja moją uznałam za najładniejszą jakiś rok temu - obejrzałam setki sukien, kilka przymierzyłam - ale jak ubrałam AWĘ...cóż...poprostu marzy mi się iść do ślubu jaknajprędzej...
A najważniejsze...GDYBY NIE WESELNIK BYM JEJ NIE MIAŁA....:)