Widok

Państwo PiS-u sypie się

II PRL zaczyna po 100 dniach trzeszczeć w naprędce i po nocy budowanych fundamentach.

80 000 osób manifestowalo dzis w Warszawie narodową jedność przeciwko niedemokratycznym działaniom władzy. Utrzymujący sie dynamizm sprzeciwu Polaków wobec działań PiS jest tym, czego władza nie rozumie. Okazuje sie, ze wolność dla Polskow jest czymś wiecej niż 500zł. Pewnie w niedługim czasie bedzie mozna sie spodziewać spontanicznej (czyt : przywiezionej w autobusach) manifestacji poparcia dla rządu.

Do tego miażdżąca opinia Komisji Weneckiej, którą Pani Szydło stara sie bagatelizować, a która dla tego rzadu bedzie miała kolosalne znaczenie.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9
Podpisano : TW "Sadyl" :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem, że Gowin zaczął robić za Wyrocznię?
Coś istnieje albo nie, bo Gowin tak powiedział?

W sumie... dosyć to dla Państwa korzystne.
Nieporównywalnie obniża koszt utrzymania całego systemu sądowniczego a jakość orzecznictwa jest ta sama ;]

Zmień oficera prowadzącego, bo z obecnym robisz za komika ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jaroslaw Gowin o aferze Amber Gold : nie widzę żadnych dowodów na to, że Donald Tusk albo wiedział o tej aferze wcześniej i nie podejmował działań naprawczych, albo wręcz, że ją tuszował; nie widzę podstaw do tego, by obarczać Tuska zarzutem, że czerpał z tego jakieś korzyści, bądź tolerował czerpanie korzyści przez ludzi ze swojego otoczenia.

Toż to absolutnie niemożliwe !

Przecież II PRL powołana do życia przez jej Pierwszego Sekretarza Jaroslawa Kaczyńskiego miała dwa filary będące jej kłamstwami założycielskimi : smolenski spisek Tuska i Amber Gold, mający być rzekomo tez aferą Tuska.

Chyba pierwsi ministrowie bolszewickiego tzw. Rzadu spostrzegli, ze Państwo PiS-u sypie się.

Pełen tekst :

http://newsweek.pl/polska/gowin-w-sprawie-amber-gold-nie-potwierdzil-teorii-pis-u,artykuly,402190,1.html?utm_source=fb&utm_medium=social&utm_campaign=fb_nw
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tytuł filmu mógł by brzmieć :
" Człowiek z brązu" . Przy czym, nie należy tego przypisywać żadnemu stopowi metali, lecz substancji z goła organicznej.
Z kategorii Dowcip Dnia :

'Uważam, że robimy masę dobrych rzeczy, i bez względu na to, jak oceniają to nasi krytycy, realnym efektem tych działań jest większe bezpieczeństwo naszego kraju. Czytam co drugi dzień, że już mnie odwołują, że szukają następcy. Nikt nie szuka' (Waszczykowski)

Ręce opadają, gdy się coś takiego przeczyta. Przecież żeby kogoś odwołać, trzeba mieć kogoś w zamian. Wiceministra Greya w randze agenta obcych służb właśnie odwołano. Przecież to jest PiS, wiec kogo mają powołać, jak nie ma tam nikogo ? Fotygę ?
Ardash: czy źle cię zrozumiałem ? Może i tak. Szkoda było by tracić czas na bezsensowne wymianę zdań z powdu złego odbioru przekazu.
Mistrz Andrzej Wajda nakręcił m.in. 'Człowieka z marmuru' i 'Człowieka z żelaza'.
Postaci Mateusza Birkuta i Macieja Tomczyka są na pewno dobrze znane wszystkim, bo filmy te nalezą do obowiązkowych pozycji każdego Polaka.

Mistrz Andrzej Wajda nie zrealizował filmu, którego bohaterem byłby zbawca narodu Jarosław Kaczyński, a na pewno byłby to arcyciekawy film. Jego fabuła zaczynałaby się w zrujnowanej Warszawie, w ocalałym domu na Żoliborzu, ktory nowi władcy państwa darują Rajmundowi Kaczyńskiemu. W tym czasie jednocześnie kwaterują po dwie rodziny do jednego mieszkania w innych ocalałych po wojnie kamienicach.

Ciekawy jestem jaki Mistrz nadałby filmowi tytuł ; 'Człowiek z ......' ?
wiem doskonale do czego się odnosiłeś...

ty natomiast nie wiesz do czego ja się odnosiłem:
"Warto przy okazji pamiętać, że czasem przy Lechu Wałęsie promowały się szumowiny lub ludzie niegodni."

o powyższym zdaniu mówiłem analfabeto :D
nie o 'rzekomym idiocie na zdjęciu' ;D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Aradsh : zdanie "Czy to nie są idioci ?" odnosi się nie do osób na fotografii, tylko do elektoratu PIS . Jak chcesz, możesz je także przypisać pod swoim adresem, bo oprócz prymitywnego chamstwa trudno doszukać się sensu twojego istnienia w dyskusji.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
"Czy to nie są idioci ?"

idiotą to trzeba być, żeby napisać takie zdanie o drugiej osobie na zdjęciu w kontekście zdjęcia ze sprzedawczykiem:

"Z jednej strony uważa się go słusznie jako osobę której najmniej się ufa"

:DDD
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Elektorat PiS-u to głównie umysły kształtowane politycznie przez wierzących w pana Rydzyka wysłanego do spełnienia swojej misji.Są też przygotowane inne formy do tworzenia podziałów i zastraszania jak np.kibole ze swoim arsenałem czy ostatnio prywatna armia Macierewicza.Jestem przekonany że wszystkie te fakty jako całość nacechowane przemocą,fanatyzmem,autorytaryzmem były wcześniej zaplanowane w celu przekształcenia kraju w bastion militarny USA do konfrontacji z Rosją.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wałęsa bardzo szybko poznał się na tym gagatku. Pamiętam jego słowa, gdy pierwszy raz określił Jarka i jego brata, ludźmi którzy stworzeni są do niszczenia a nie budowania.
Założyli swoje PC, które także rozwalili.
Nasze obecne podziały są tak głębokie właśnie przez takich jak Jarosław. Z jednej strony uważa się go słusznie jako osobę której najmniej się ufa, a z drugiej jako mającego największy wpływ na to co dzieje się w Polsce. Groteska. Elektorat PISu oddaje władzę nad krajem sekcie szaleńca któremu się nie ufa. Czy to nie są idioci ?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Akurat, forumowy kretynku tym zdjęciem potwierdziłeś moją tezę.

Lech Wałęsa nie miał takiego szczęścia, by otaczać się samymi mądrymi ludźmi. Na zdjęciu poniżej widać, że popełnił błąd, bo to zdjęcie nie jest z mądrym człowiekiem.

image

Warto przy okazji pamiętać, że czasem przy Lechu Wałęsie promowały się szumowiny lub ludzie niegodni.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
> Andrzej Wajda zawsze lubił otaczać się mądrymi ludźmi

I tak miałem świetny humor od rana, ale rozbawiłeś mnie do łez ;)

image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 9
Wczoraj Sejm przyjął uchwałę upamiętniającą Andrzeja Wajdę.
Z Sali Sejmowej ostentacyjnie wyszedł Jarosław Kaczyński, wrócił po przyjęciu uchwały.

To dobrze.... bo Andrzej Wajda zawsze lubił otaczać się mądrymi ludźmi.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taka tam nocna narada :

https://m.youtube.com/watch?v=oMLW55ck0Zo
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
W temacie? Proszę uprzejmie, ale zadowolony nie będziesz.
"Państwo PiS-u sypie się" jest twierdzeniem krzywdzącym i błędnym.

Sypie się państwo post-peerelowskie rządzone przez pis/po/psl/sld/samoobronę i inne wcześniejsze twory i g*wna.

Tak powinien brzmieć tytuł wątku.
PiS - i wszystkie inne wyżej wymienione partie oraz wiele niewymienionych to TO SAMO.
Dyskusja z ludźmi twierdzącymi inaczej - to walka z wiatrakami, bezproduktywnie stracony czas.

Jak ktoś twierdzi, że te ugrupowania czymkolwiek istotnym dla gospodarki się różnią to opcje są tylko trzy, są to ludzie...

1. Ludzie*, którzy nie mają ŻADNEJ wiedzy w dziedzinie ekonomii i zwyczajnie z nieistotnego dla wątku powodu pałają niechęcią/nienawiścią do któregoś z ugrupowań - czytaj głupki-hejterzy

2. Ludzie*, którzy nie mają ŻADNEJ wiedzy w dziedzinie ekonomii i zwyczajnie z nieistotnego dla wątku powodu pałają sympatią do któregoś z ugrupowań - czytaj głupki-fanatycy

3. Ludzie*, którzy DOSKONALE wiedzą że wszystkie te ugrupowania to TO SAMO, ale wciskają innym kit bo któreś z ugrupowań zapewni im (tylko im - nie społeczeństwu) lepsze warunki - czytaj głupki-cwaniacy

Innej opcji nie ma.

A dla innej grupy głupków, tych nie umiejących czytać ze zrozumieniem:
*) w punktach 1-3: "ludzie" - ludzie twierdzący, że powyższe ugrupowania różnią się czymkolwiek istotnym dla gosp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7
Zapewne masz rację, tylko zachowaj jakąś logikę wypowiedzi w TEMACIE.
Załóż inny wątek, bo to o czym piszesz ni jak się ma do państwa PIS i jego klęski.
najwieksze smieci----- to kłotnie w stylu--ty głupi,ja madrzejszy

lewactwo-prawactwo-PIS-du---powanie....PO-papranie

to wieczne dogadywanie sobie

-----------
piszemy o tym ,w czym mogłaby Polska zabłysnac
jaki ma jeszcze potancjał,jaki straciła
kto i co stoi na przeszkodzie--do rozwoju
jak wyglada syt gosp na swiecie---i gdzie moga byc nisze

w przyszłosci
np to galopujace zatrucie srodowiska w Chinach
w koncu nie bedzie kto miała produkowac albo predzej bedzie wielka wojna --ile ten naród wytrzyma

to ich zgubi,..a takie kraje jak nasz beda mogły to wykorzystac
dbajac o swoje srodowisko i o jakosc produkcji

gospodarka srodowisko nie sa w ramach plityki czy co?
mam ci zapodac gotowe rozwiazania technologiczne---nie ma ich na razie
ale sa prace i to nawet nasze gdanskie instytuty pomalusiu nad tym pracuja--jeszcze długo czekac na efekty---przyszłosc nalezy do obecnych 20latków
i mam nadziej ,ze beda absrahowac od tych durnych kłótni ,jaie obecnie toczymy
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zaśmiecacie ten wątek, przenieście swoją dyskusję o d...e Maryni do właściwego tematu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry