Widok
A k8iedy w parafii Św Krzyża zaprzestanie działalności po9lityczne Koło telewizji trwam.Księże Proboszczu parafianie bardzo o to proszą.Dużo naszych parafian chodzi do kościoła Sw.Maksymiliana tylko dlatego że działa koło telewizji trwam. Przewodniczące tego koła za ks.Balickiego dużo pisaóła w Niezbędniku artyk. bardzo obraźliwych naszą wspólnotę parafialną.
Zmiany w parafiach były, są i będą... Byleby nie zbyt częste, bo kapłan nie zdąży się 'zadomowić', poznać parafii a już odchodzi. Sądze, że to nikomu nie wychodzi na zdrowie. W ubiegłym roku byłam świadkiem pożegnania Księdza Przyborka w Rumi - potok łez i ogromny żal ludzi!!! Zresztą do dnia dzisiejszego tak jest... Ten kto zna Księdza Piotra wie dlaczego...
W piątek 15 maja Ks. Szamocki odprawi Mszę Św w Swoim Kościele na Zielonym Trójkącie !!!!!!!!!!!!! Hurra już się nie mogę doczekać !!!!!!!!!!!! Myślę że nie tylko ja ,ale też i reszta parafian poczuje się jak za dawnych dobrych czasów, kiedy to Ks. Piotr był z nami . Aż się łezka kręci ...... Pozdrawiam Ks.Piotra a także Ks.Marka w końcu obaj nasi :)
To jest straszne, ze tak mozna zniechęcić ludzi.
W glowie to sie nie mieści. Nasza parafia zawsze byla spójna, ludzie chetnie chodzili jak proboszczem byk wspaniały ks.Szamocki.
Teraz jedynie mozemy chylić czoła ks. Piotrowi Przyborkowi,który próbuje ratować swoim świetnym podejściem,by przyciągnąć ludzi.świetnie mu to wychodzi.
Dobrze, ze mozna zawsze go zobaczyć i posłuchać o 11 w kazda niedziele.
Polecam wszystkim!
W glowie to sie nie mieści. Nasza parafia zawsze byla spójna, ludzie chetnie chodzili jak proboszczem byk wspaniały ks.Szamocki.
Teraz jedynie mozemy chylić czoła ks. Piotrowi Przyborkowi,który próbuje ratować swoim świetnym podejściem,by przyciągnąć ludzi.świetnie mu to wychodzi.
Dobrze, ze mozna zawsze go zobaczyć i posłuchać o 11 w kazda niedziele.
Polecam wszystkim!
Bardzo mi się podobają msze dla dzieci prowadzone przez księdza Piotra Adamskiego. Nie wiem tylko dlaczego starsi ludzie siadają w pierwszych rzędach, a większość dzieci zmuszona jest siedzieć z tyłu.
Dla dzieci kontakt z księdzem na mszy jest bardzo ważny co powinni zrozumieć niektórzy parafianie. Jeśli tego nie rozumieją to ławki dla dzieci powinno się wydzielić.
Dla dzieci kontakt z księdzem na mszy jest bardzo ważny co powinni zrozumieć niektórzy parafianie. Jeśli tego nie rozumieją to ławki dla dzieci powinno się wydzielić.