Widok

Parafia św. Krzyża

Witam,

Co sądzicie o tej parafii, panującym w niej klimacie i jej nowym proboszczu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie chodzę to Ci nie pomogę. Kiedyś było ok zwłaszcza pielgrzymki do Wejherowa. A jak teraz jest nie mam pojęcia.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
masakra...
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5
Cóż, widzę nikt nie ma nic konkretnego do powiedzenia w kwestii działalności naszej parafii. Szkoda, nie mniej jednak jestem ciekawa kiedy nasz szanowny ks. proboszcz Balicki podejmie jakiekolwiek namacalne działania zmierzające do wybudowania nowej świątyni, obiecanej parafianom już dziesięć lat temu, jeszcze za proboszcza Leżańskiego. Dotychczas słyszymy jedynie puste słowa i deklaracje bez pokrycia, co w perspektywie ponad dziesięcio letniego zbierania funduszy jest nadwyraz smutne.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 8
myslę że proboszcz uważa się za najmądrzejszego i liczę że w tym roku wyższe władze zmienią naszego proboszcza.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2
Szczerze w to wątpię. Ks. Tadeusz Balicki objął parafię dnia 1.07.2008r. Proboszcza średnio zmienia się raz na 20 lat, zatem na metamorfozę bym nie liczyła...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
A ja nie potrzebuje wogole instytucji między mną a Bogiem.
Podziel kawałek drewna i ja tam będę. Podnieś kamień i znajdziesz mnie".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10
dokladnie - Boga powinno sie miec w sercu, a nie oplywajacych bogactwem (kolejnych) swiatyniach... w polsce to juz nie zaden kosciol, to czarna mafia
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 15
Może i racja, aczkolwiek moim skromnym zdaniem to najbardziej zaniedbany kościół w mieście, a proboszcz wyjątkowo nieuprzejmy i arogancki.
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 5
to prawda, trzeba cos z tym zrobic.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2
To może zrobimy jakaś pikietę? w końcu coś będzie się działo
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
dobry pomysl tylko jak ja naglosnic?:p
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
Proponuję aby parafianie z Podwyższenia Krzyża poprostu zaprzestali uczęszczania do tego kościoła, mamy w mieście wiele innych świątyń, bardziej zadbanych. Być może gdy proboszcz zobaczy puste ławki przez kilka kolejnych niedziel, a zarazem zerowąkwotę na tacy, to zrozumie swoje błędy i zaniedbania których się dopuszcza od kilku lat.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8
To może stwórzmy jakiś profil na facebooku dotyczący tej sprawy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3
Poprzedni proboszcz coś tam wybudował w 2006 r i ruiny stoją do dziś strasząc przechodniów.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Te "ruiny", to początek budowy nowej świątyni której plany zakładały niemal całkowitą rozbiórkę istniejącego kościoła. Szanowny proboszcz Balicki te plany całkowicie zmienił. Planowany przez niego kościół będzie zupełnie inny niż ten planowany przez proboszcza Leżańskiego, zaś większość bryły obecnego kościoła ma zostać zachowana. Pytanie czy tych pustaków nie trzeba będzie przypadkiem wyburzać...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Tylko ze nowy proboszcz od czterech lat nie zrobil nic...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
Trzeba to oprotestować
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aktualnie na stronie internetowej parafii http://www.witkrzyz.pl najnowsze ogłoszenia parafialne noszą datę 17.05.2009r !!!. Oto kwintesencja podejścia proboszcza Balickiego do swoich parafian. Jednym słowem od trzech lat w parafii nie wydarzyło się kompletnie nic...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gadacie i tyle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry