Widok
Paraliż dróg na Przymorzu i Zaspie
Miasto 750 tysięc Mieszkańców plus w sezonie turyści i 0 rozwoju dróg. W Warszawie już lepiej się jeździ niż w Gdańsku.
więcej
więcej
Proszę Bardzo
Według danych Komendy Głównej Policji w 2022 roku w Polsce doszło do 3685 wypadków z udziałem rowerzystów. W wyniku tych wypadków zginęło 170 osób, a 3365 zostało rannych. W porównaniu z 2021 rokiem liczba wypadków z udziałem rowerzystów wzrosła o 4,8%, liczba zabitych o 7,1%, a liczba rannych o 3,2%.
Najczęstszą przyczyną wypadków z udziałem rowerzystów jest nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu (42,8%), jazda pod prąd (10,1%) i niezachowanie bezpiecznej odległości (9,1%). W 13,5% wypadków rowerzyści byli pijani.
Najwięcej wypadków z udziałem rowerzystów miało miejsce w województwach: mazowieckim (453), śląskim (370) i wielkopolskim (348). Najwięcej rowerzystów zginęło w województwach: mazowieckim (54), śląskim (36) i wielkopolskim (28).
Najczęstszą przyczyną wypadków z udziałem rowerzystów jest nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu (42,8%), jazda pod prąd (10,1%) i niezachowanie bezpiecznej odległości (9,1%). W 13,5% wypadków rowerzyści byli pijani.
Najwięcej wypadków z udziałem rowerzystów miało miejsce w województwach: mazowieckim (453), śląskim (370) i wielkopolskim (348). Najwięcej rowerzystów zginęło w województwach: mazowieckim (54), śląskim (36) i wielkopolskim (28).
Rower, hulajnoga?
Czyś ty zwariował ? To właśnie przez ograniczenia przestrzeni na korzyść ścieżek rowerowych,oraz ich użytkowników hobbystów szlaki komunikacyjne są pozapychane!
Może jeszcze zaproponujesz dorożkę,albo rikszę geniuszu?
Właśnie przez takich komunistów pseudoekologii transportu cofamy się w rozwoju.
Może jeszcze zaproponujesz dorożkę,albo rikszę geniuszu?
Właśnie przez takich komunistów pseudoekologii transportu cofamy się w rozwoju.
Zapewne śmiedzi w twojej pracy jeśli nie bierzesz prysznica...
Nie każdy ma ochotę stosować masochizm komunikacyjny .
Chyba że nie masz wyjścia ,auta,prawka, perspektyw i fatalne połączenie zbiorkomu.
To współczuję ,tyle że wtedy warto zmienić coś w życiu u siebie, zamiast zmuszać innych do stylu życia człowieka z XIX wieku
Chyba że nie masz wyjścia ,auta,prawka, perspektyw i fatalne połączenie zbiorkomu.
To współczuję ,tyle że wtedy warto zmienić coś w życiu u siebie, zamiast zmuszać innych do stylu życia człowieka z XIX wieku
No to czym ? Rowerem ?
Utrudniając innym życie , przepychając się pomiędzy pieszymi ,czy tamujac ruch po ulicy?
Wiem co powiesz !! Wybudować autostradę dla rowerów ,tyle ddrów ile wlezie .
Tyle że nie każdy ma ochotę w śniegu, mrozie lub deszczu kręcić pod górę .
Rower to żaden transport a hobby i rekreacja !
Wiem co powiesz !! Wybudować autostradę dla rowerów ,tyle ddrów ile wlezie .
Tyle że nie każdy ma ochotę w śniegu, mrozie lub deszczu kręcić pod górę .
Rower to żaden transport a hobby i rekreacja !
Żałosny to sam jesteś!Nie uwzględniasz że prawie każdy szlak dla rowerów jest budowany kosztem ulicy
Ponadto większość tych gamoni na rowerach nie jest w stanie zdać egzaminu na prawko (biorąc pod uwagę co wyprawiają) Zatem ten argument to zwykły mit służący do naciągania włodarzy miast.
Kolejna sprawa : lepszy człowiek w zbiorkomie niż jeden na rowerze tamujący ruch, który przepala budżet na infrastrukturę z której i tak korzysta selektywnie wyłącznie dla swojego widzimisie.
Kolejna sprawa : lepszy człowiek w zbiorkomie niż jeden na rowerze tamujący ruch, który przepala budżet na infrastrukturę z której i tak korzysta selektywnie wyłącznie dla swojego widzimisie.
Kwestia przysposobienia
Ci co urodzili się w Gdańsku wiedzą kiedy i gdzie jechać autem, wybrać tramwaj, SKM czy iść z buta. Przyjezdni, którzy się tu osiedlili z racji tego, że u nich jedyną formą komunikacji był PKS, mają genetycznie wrodzoną jazdę wszędzie i o każdej porze autem. I raczej widać że nic tego nie zmieni.
Nie za mało ulic
Tylko za dużo samochodów. Jest coraz więcej dróg i coraz więcej parkingów, ale dla kierowców to za mało. Do sklepu 100 m trzeba podjechać a jak się na plażę jedzie, to zaparkować przy samym wejściu, a potem płacz, że korki i brak miejsc... Może w ogóle usuńmy wszystkie parki i teren zielony na rzecz ulic, bo jakiemuś Januszowi mało