Widok

Paraliż dróg na Przymorzu i Zaspie

Miasto 750 tysięc Mieszkańców plus w sezonie turyści i 0 rozwoju dróg. W Warszawie już lepiej się jeździ niż w Gdańsku.
więcej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jade z Oliwy na Przymorze tramwajem . dalej na piechotę do swojego bloku bo na autobus by podlegać niema co liczyć. Od Jagiellońskiej do krzyżówki z Obrońców Wybrzeża tragedia nieustanne korki w kierunku Zaspy .

20 lat temu

No to skoro faktycznie "łatwiej i wygodniej" jest samochodem, to siedzicie w korkach :) dla mnie szybciej i wygodniej jest jechać rowerem. Co kto woli i tyle. Ale to nie mała ilość ulic jest powodem korków, tylko duża liczba aut. Plus co chwilę stłuczki, które blokują ulice.

Nie za mało ulic

Tylko za dużo samochodów. Jest coraz więcej dróg i coraz więcej parkingów, ale dla kierowców to za mało. Do sklepu 100 m trzeba podjechać a jak się na plażę jedzie, to zaparkować przy samym wejściu, a potem płacz, że korki i brak miejsc... Może w ogóle usuńmy wszystkie parki i teren zielony na rzecz ulic, bo jakiemuś Januszowi mało
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podziękuje za randkę

Nie mam ochoty Cię obwąchiwać ;-P
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podaj swój adres, pogadamy na żywo i zobaczysz czy śmierdzę:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

korkoów tam nie generują mieszkańcy

a osoby przejeżdżające przez żabianke przymorze i zaspe, Chłopska i rzeczypospolitej stały się alternatywą dla grunwaldzkiej oraz droga dojazdowa do tunelu pod wisłą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk ma trochę ponad pół miliona a nie 750 tys.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weź tak nawet nie zartuj

Bo Dulkiewicz podłapie ...
To idealny koncept 15min miasta kołchozu .
Bardzo modne i postępowe więzienie dla ludzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bo ludzi stać na samochody, nie zazdrość
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co argumentów zabrakło?

Gumka w rajtuzach aż strzeliła ?
Uspokój się , odejdź od klawiatury i idź pojeździć na swoim rowerku.
Na pewno pomoże ...

Kwestia przysposobienia

Ci co urodzili się w Gdańsku wiedzą kiedy i gdzie jechać autem, wybrać tramwaj, SKM czy iść z buta. Przyjezdni, którzy się tu osiedlili z racji tego, że u nich jedyną formą komunikacji był PKS, mają genetycznie wrodzoną jazdę wszędzie i o każdej porze autem. I raczej widać że nic tego nie zmieni.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przymorze nie ale Hallera już tak .

Ponadto śluzy dla rowerów i ścieżki ograniczają możliwość poszerzenia lub rozbudowy.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie zrozumiałeś...

Wręcz przeciwnie! Nie ma merytorycznych argumentów aby budować ścieżki dla rowerów kosztem ulic .
Chyba ze stosujemy komunizm rodem z Korei
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4

Strategicznie nie podzieliłeś się informacją w jakim to mieście będzie ci się lepiej jeździło ;) Ciekawe dlaczego?

Proszę Bardzo

Według danych Komendy Głównej Policji w 2022 roku w Polsce doszło do 3685 wypadków z udziałem rowerzystów. W wyniku tych wypadków zginęło 170 osób, a 3365 zostało rannych. W porównaniu z 2021 rokiem liczba wypadków z udziałem rowerzystów wzrosła o 4,8%, liczba zabitych o 7,1%, a liczba rannych o 3,2%.

Najczęstszą przyczyną wypadków z udziałem rowerzystów jest nieustąpienie pierwszeństwa przejazdu (42,8%), jazda pod prąd (10,1%) i niezachowanie bezpiecznej odległości (9,1%). W 13,5% wypadków rowerzyści byli pijani.

Najwięcej wypadków z udziałem rowerzystów miało miejsce w województwach: mazowieckim (453), śląskim (370) i wielkopolskim (348). Najwięcej rowerzystów zginęło w województwach: mazowieckim (54), śląskim (36) i wielkopolskim (28).
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
do góry