Widok

Parasite

Filmy Temat dostępny też na forum:
Opinie do filmu: Parasite.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fan kina

jest to najlepszy film jaki widzialem w roku, polecam wszystkim obejrzec
popieram tę opinię 53 nie zgadzam się z tą opinią 9

Jeśli lubisz koreańskie kino to polecam też film "Służąca" z 2016 roku.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

dobrze znam, widzialem wszystkie filmy zarowno Bonga jak i Parka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Rewelacja

Świetny film - zdecydowanie polecam
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dziwny ... no nie wiem

Długi film 2,5h
Czasami kiczowaty
Porusza temat bogactwa i biedy i wartości w życiu by na koniec zrobić w filmie rozpierduchę
Koreańskie coś
Nagrodzony
Daje do myślenia
Dziwny
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 26

Idę

Kino koreańskie jest niesamowite i doskonałe.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

Parasite

Warto obejrzeć. Dla mnie bardzo poruszający i tragiczny
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 5

intrygujący, nieoczywisty... chociaż po wyjściu z kina młoda dziewczyna (na oko studencki wiek do 24 lat) spostrzegła, że film

...jest tendencyjny... zostawiam was z tym komentarzem.
uważam natomiast, że po seansie obraz długo będzie w was rezonował. polecam!! ode mnie mocna ósemka!!:))
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

zz

Mocna ósemka, jaja se robisz? Jak to jest ósemka, to co jest dychą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

10/10?

Ojciec chrzestny, Żądło, Dziecko Rosemary, Forrest Gump, Lśnienie, Wyspa tajemnic
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

arcydzieło

Nie boję się użyć tego słowa, ponieważ film jest dopracowany pod każdym względem. Zdjęcia, aktorstwo, scenariusz. Ogląda się ten film z przejęciem, historia wciąga, a momentami wciska w fotel. Wow, dla mnie bomba, rewelacja. Nie chcę przechwalić i podbijać oczekiwań, ale nawet z nimi nie da się przejść obojętnie, nie dostrzec wyjątkowości filmu.
Przy okazji pozdrowienia dla tych ludzi, którzy przychodzą do kina i nie rozumieją istoty sacrum i profanum.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 10

"Parasite".....

.......majstersztyk. Polecam.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 6

Kurcze

Wszystkich scenarzystów holywood do Korei.W trybie natychmiastowym.Te ich durnoctwa a tu proszę!!!!Wyobraźnia,kurcze rewelacja
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kochani

Póki grają idźcie.To wspaniały film.Brak słów z podziwu.Potem film zniknie.I zostaną tylko filmy a nie uczta filmowa
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Kurcze

Jestem w totalnej fazie zachwytu.Wreszcie,nareszcie FILM
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ten film to odtrutka na Hollywoodzką papkę którą widzimy w kinach.

Ale ostrzegam - zobaczony, nie da się od-zobaczyć.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Polecam

Nareszcie film, który potrafi zaskoczyć ... w połowie filmu myślałem, że już wiem wszystko... do czego to doprowadzi... a się jednak zdziwiłem ... i to kilka razy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

Film swietnie zrobiony, ale jaki przykry, jakie nieprzyjemne rzeczy mowi o naturze ludzkiej.
Żałuję, ze widzialam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Parasite

Film - tragedia , dawno takiego badziewia nie widziałem !!!!!!!!!!
Opinie sam reżyser chyba pisał...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 27

Hey

A co ty lubisz???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zamiast robić sobie obciach wystawianiem ocen, lepiej napisać "nie podobał mi się"
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

:)

I tutaj chyba poleciłabym "Zenka"

Wart obejrzenia

Dobry film, niestety ukazujący smutną naturę ludzką
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 4

Film polecam

Film pokazuje sceny z życia.. i trzeba pamiętać aby szanować ..

Zero prawdopodobieństwa

Zero realizmu, zero psychologii, zero prawdopodobieństwa, zero przesłania, ale trochę broni się to jako tania rozrywka. Początek da się to jeszcze strawić, ale druga połowa wręcz kretyńska. Wiadomo, złota palemka w Cannes.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 20

świetny film.

Przejmujący. Aktualny do bólu. Zarazem nowocześnie i prosto opowiedziany. Temat odwieczny, ponadczasowy, archetypiczny. O skutkach nierówności społecznych, skutkach psychicznych dotykających ludzi/grup społecznych które są wykluczone, postawione niżej w drabinie społecznej, pozbawione życiowej szansy, skazane na marniejszą egzystencję. Więc idą na skróty. To mechanizm wszystkich rewolucji. I jak wszystkie cyklicznie się powtarzające rewolucje, prowadzi do wydarzeń gwałtownych, okrutnych, krwawych To wszystko jest w tym filmie jak w pigułce, choć w metaforze.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Oskarowy film

A grają w dwóch kinach?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To trzeba poznać

Arcydzieło. Ikona kina...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

autor

chyba w młodości obejrzał "Flodder Family" :)

Znakomity. 10/10

Pieniądz robi pięniadz. Bieda rodzi biedę. I nie da się przeskoczyć z biedy do bogactwa. Nie finansowo, bo pieniądze można zarobić, ale mentalnie. Urodziłeś się biedny to i taki umrzesz.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

świetny

jest tu wszystko: komedia, miłość, intryga , kontrasty społeczne, tragedia...znakomicie zrobiony film:), "daje do myślenia"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

" Parasite " czyli " Pasożyt "

" parasite "
" parasite " -wyobraźnia jest w tym filmie rzeczywiście fascynująca - ale niektóre sceny są zupełnie nierealistyczne. Zadziwia również inteligencja i umiejętność dostosowania się do nowych warunków, wszystkich członków tej ubogiej koreańskiej rodziny. Pod koniec filmu "jatka ", jak u Tarantino ! Tytuł " Parasite " znaczy "Pasożyt " - ja widzę tu jednego pasożyta, mieszkańca piwnicy, Na koniec zastępuje go w tym miejscu ojciec koreańskiej rodziny. Ale dlaczego zabił swojego chlebodawcę, tego nie zrozumiałam. Film dobry - ale bez rewelacji !

Przeciez to jest jasne, dlaczego...

Podpowiem: reakcja na i poniżające słowa o zapachu.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie potrafię jasno powiedzieć czy mi się podobał

Przedziwny film. Obejrzałam dopiero po oskarowej gali, wczesniej było trudno. Minęło 6 godzin- nadal jestem poruszona. Piękne zdjęcia, w sensie realizacji- świetny obraz. Wyraziste postaci. Były chwile gdy zamykałam oczy lub głęboko wciągałam powietrze.Były chwile gdy jak wiele osób na sali śmiałam się. Generalnie - wychodziłam z kina z poczuciem przygnębienia. Ale w odróżnieniu od wielu filmów- to nie był czas stracony. Bardzo podobał mi się " Ból i blask", ale ten film był mi chyba bliższy....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

nie porwał mnie

niestety, nie rozumiem zachwytów nad tym filmem, na pewno to nie jest najlepszy film roku, dużo lepszy Joker czy 1917
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Green Book "

W ubiegłym roku Oskara dostał " Green Book " - I to rzeczywiście był film wspaniały, doskonale zagrany i z mądrym przesłaniem. Moim zdaniem o wiele lepszy jest nasze " Boże ciało " od tego nagrodzonego " Parasite ".

Raczek

Kochani,na you tube posłuchajcie opini Raczka.On jest nieprawdopodobnie przenikliwy i mądry.To są wybitne recenzje i przemyślenia.

Wspaniały !!!

Jestem zachwycona tym filmem , nie pamiętam żebym widziała tak świetny film , póki grają śpieszcie się . Polecam , nie będziecie żałować . Oskary w pełni zasłużone !!! Daję 10 punktów .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kicz

Reżyser wszystko wrzucił do jednego worka i wyszło badziewie,po wyjściu z kina zapomnieć i nie wracać do tych wypocin,bo nie ma do czego.Szkoda czasu i wspierania takich gniotów
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

pasożyty

już podobne klimaty widziałem w kinie....ale żeby od razu oskar ? To jak słabe musiały być te pozostałe filmy
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

masakra

Film "Parasite" to jakaś paranoja!!! Wyszłam z kina pod koniec filmu....

Ten film trzeba obejrzeć więcej niż jeden raz!

Szajs. Przereklamowany totalnie.

Film do obejrzenia o 1 w nocy na TV4, między filmami z Hongkongu o karate/kung-fu. W 80% komedia, dalsze 20% to dziwota. Bardzo przeszkadza setting i skośne oczy, a także język. Dziwny film, ale do obejrzenia. Na pewno nie na Oskara. Słabiutko.

Świetny

Fenomenalny film!!! No coś fantastycznego, rozpływam się na myśl o nim. Szkoda, że przez te pandemię nie da się wejść do kina i zobaczyć jakiegoś filmu na sali!!!!! Do Arkad, gdzie znajduje się kino mam rzut beretem. ja chcę do kina!!!!!
do góry