Widok

Parę uwag świeżym okiem

Przez parę dni Forum ode mnie odpoczęło. I nawzajem ;)

"Wczasowałem się" w miejscu, gdzie przydała się moja szczątkowa znajomość (a raczej nazwałbym to "osłuchaniem') języka kaszubskiego. Szczątkowa, bo przynajmniej wiem, o czym się mówi ;)
Bez Netu, bez TV, bez radia. Tylko żywi, zwykli ludzie.

Pierwszy szok przeżyłem na dworcu we Wrzeszczu, kiedy miałem kilka minut oczekiwania z PKM na SKM. Galeria Metropolia i stado dziwacznie ubranych osób o płci bliżej nieokreślonej. Odwykłem. Rzeczywistość wydała mi się tak nadęta i sztuczna, że aż przygnębiająca.

Drugi szok, kiedy zobaczyłem swoją ulicę po wyjściu z autobusu. Wiele już zdążyłem tu przeżyć, z tańczącymi na fontannach kilkudziesięciokilogramowymi żeliwnymi deklami od kanalizacji włącznie, ale takich hałd piachu i kamieni jeszcze nie widziałem. A kiedy poszedłem na działkę, zrobić wizję lokalną, okazało się, że woda wypłukała dziurę pod ceglanym murem i jego kawałek po prostu odpłynął w siną dal. Przez dziesiątki lat, od jakich stał, nigdy się to wcześniej nie zdarzyło.

Ale największy szok przeżyłem wchodząc na Forum.
W miejscu, gdzie byłem, kał i rzygowiny były na porządku dziennym. I kiedy przeglądałem HP zacząłem się zastanawiać, czy ja rzeczywiście wróciłem, czy tylko mi się to zdaje? A jeśli to rzeczywistość, to czy można nazwać to powrotem do cywilizacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

dobrze, że nie przysłaniać ;)
cabrio fajne...ale czerwony mustang z 68 bardziej pasuje mi do stylu ;) choć pali jak smok :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jesteś odważna i gotowa osłaniać innych. Musisz jednak wyluzować. Ponieważ lubisz czerwień, widzę cię tego lata w otwartym czerwonym kabriolecie. http://www.voxcars.com/wp-content/uploads/2017-Bentley-Continental-Supersports-Convertible-1.jpg

Piękne, prawie jak z Mirona.

Udzielił mi się nastrój i nie chcę zaśmiecać innych wątków.
Może nie będzie padało a jeśli już to niechby burza...

http://youtu.be/4hGQ97tCTOs

Ps
Ustawiłam zawijasa i jest odzew. Blef czarne na białym aż miło. Zlewka.

@tgt xD hahaha :D prawie, prawie!
nie chadzam do spatifu i nie jestem wysoka, całe 160 xD
ale się uśmiałam, dzięki xD
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie spodziewałam się po Tobie - niewinny Ptaszku :), tak skandalicznego zagrania, poniżej pasa.
Jedyną wadą rzuconego mi w twarz zarostu jest to, że jego posiadacz gustuje w Paniach o wzroście karzełków...
Wolę TĘ wersję :))))))))

http://www.youtube.com/watch?v=q6vhuzItkBE

Ps
Dobrze, że "gładziutki" Craig ostatecznie zagra JB.

fakt przydałyby się inteligentne Panie na forum

Pani prośba zostanie rozpatrzona w przewidzianym prawem terminie. Proszę nie dzwonić. My zadzwonimy

https://www.youtube.com/watch?v=fCmR1Ojrvck
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tąpnięcie już było
na półkach z alkoholem
w sadylowej biedrze
sytuacja normalizuje się
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co do Pyśka... wszyscy wiedzą, że kocham się w Jego procesach wnioskowania. Uzależniłam się od Jego analiz, które wprowadzają mnie w dobry nastrój i przypominają, że milczenie jest złotem.
Wiele można Mu wybaczyć przez wzgląd na płeć. Taka już męska natura.
Ostatnio, mignęło mi gdzieś, że być może jest wąsatą, zarośniętą małpą.
Nie cierpię wąsatych i brodatych małpiszonów ha ha ha :) i zaraz mnie bierze na twórczość pod pifko

Mam prośbę do Was Chłopaki...
Myjcie się i miejcie ogolone twarze, nie pachy i "ptaki".

Jesteśmy na form i liczy się TYLKO słowo. Jest to świadomość tak rozkoszna i wyzwalająca, że nic nie jest w stanie zniechęcić mnie do Pana Pyśka i Jego tekstów.

Ps
I żeby nie było, Każdy tutaj ma jakiś urok.
Tęsknię za kilkoma, inteligentnymi Paniami, które zmyły się do swego, prywatnego sosu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Spiskują, ale to taka rzeczywistość, gdzie wiele rzeczy ciągnie się 15 czy 20 lat. Nie ma konkretów, rozstrzygnięć, upublicznienia. Żyję więc na wolnej stopie. Podróże, lokale, nowe znajomości, nowe klimaty.

> Ja w tym czasie włóczyłem się ...

Przywódcy tego świata spiskują na twój temat...a tu taka beztroska...;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

halo Badylku!
Zatem przechodzimy do kolejnej fazy, ostrzejszych tąpnięć?
Mam na myśli "rzeczywistość".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Mówiłem Ci, że to nie był towarzysz łowczy. Ona pija minutkę w kawalerce jedynie.

Cicho. Opowieści pana z fugą dysocjacyjną to najfajniejsze, co aktualnie dzieje się na tym forum. No sorry, że tak twierdzę, ale tak jest. Jakakolwiek pomoc jest poza moim zasięgiem, choć oczywiście chciałbym żeby mu ktoś pomógł i ktoś go pokochał.

https://www.youtube.com/watch?v=e-AmY2luwZM

tgt
Niemożliwe, to musiał być inny łowca, a skoro wyglądał na nazistę, to może przeniosłeś się w czasie do Wolnego Miasta Gdańska i to był łowca Żydów. Ale fakt podstawowy to ta kawa i to jeszcze po wiedeńsku. Od wieków niepamiętnych pijam tylko herbatę i to tylko czarną.

Chociaż możemy rozważyć wariant alternatywny - skoro Ty przeniosłeś się w czasie do WMG, to ja też mogłem się przenieść i wcielić w nazistę i popijać kawę po wiedeńsku. Tego wykluczyć nie można.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

To było w Retro na Piwnej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

łowczego z kimś pomyliłeś, on nie bywa w takich miejscach jak restauracje czy kawiarnie, puby.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gratuluję tak kwiecistego języka :)

Ja w tym czasie włóczyłem się po kawiarniach i lokalach w Trójmieście i poznałem wielu forumowiczów.
Łowca - pił kawę po wiedeńsku. Wygląda dość groźnie i mrocznie. Powaga, autorytet typu nazista. Czułem się jak w filmie "Konformista". Rozmawialiśmy o architekturze, polityce, nauce.
Ciacho - wygląda jak na zdjęciu. Superlaska, ale trochę spięta. Dość wysoka. Spotkałem ją w SPATiF-ie. Znam ten typ samodzielnej młodej kobiety. Są jak kwiaty w folii, jakoś tak niewydobyte na pełny widok. Dość sztywna rozmowa o kulinariach.
C - zadbany umięśniony mężczyzna. Był na plaży z psem. Rozmawialiśmy o nadchodzących MŚ w piłce.
Spotkałem też znajomego z dawnych lat, już emeryt, ale nic się nie zmienił.
Trójmiasto to Trójmiasto, ludzie na jakimś takim wyższym poziomie cywilizacyjnym, z szerszym spojrzeniem. W Warszawie tak nie jest.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Hydepark

Vibracje (43 odpowiedzi)

Au revoir, Alain Delon... http://www.youtube.com/watch?v=_ifJapuqYiU

Klimatyzacja w biurze (60 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Młody alkoholik - Dramat, z którego pragnę wyjść, a nie umiem. (157 odpowiedzi)

Witam wszystkich którzy odwiedzili mój temat. Wiem, że tekst jest dość obszerny, ale chciałbym w...

do góry