Widok

Parę uwag świeżym okiem

Przez parę dni Forum ode mnie odpoczęło. I nawzajem ;)

"Wczasowałem się" w miejscu, gdzie przydała się moja szczątkowa znajomość (a raczej nazwałbym to "osłuchaniem') języka kaszubskiego. Szczątkowa, bo przynajmniej wiem, o czym się mówi ;)
Bez Netu, bez TV, bez radia. Tylko żywi, zwykli ludzie.

Pierwszy szok przeżyłem na dworcu we Wrzeszczu, kiedy miałem kilka minut oczekiwania z PKM na SKM. Galeria Metropolia i stado dziwacznie ubranych osób o płci bliżej nieokreślonej. Odwykłem. Rzeczywistość wydała mi się tak nadęta i sztuczna, że aż przygnębiająca.

Drugi szok, kiedy zobaczyłem swoją ulicę po wyjściu z autobusu. Wiele już zdążyłem tu przeżyć, z tańczącymi na fontannach kilkudziesięciokilogramowymi żeliwnymi deklami od kanalizacji włącznie, ale takich hałd piachu i kamieni jeszcze nie widziałem. A kiedy poszedłem na działkę, zrobić wizję lokalną, okazało się, że woda wypłukała dziurę pod ceglanym murem i jego kawałek po prostu odpłynął w siną dal. Przez dziesiątki lat, od jakich stał, nigdy się to wcześniej nie zdarzyło.

Ale największy szok przeżyłem wchodząc na Forum.
W miejscu, gdzie byłem, kał i rzygowiny były na porządku dziennym. I kiedy przeglądałem HP zacząłem się zastanawiać, czy ja rzeczywiście wróciłem, czy tylko mi się to zdaje? A jeśli to rzeczywistość, to czy można nazwać to powrotem do cywilizacji?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 15

Jesteś odważna i gotowa osłaniać innych. Musisz jednak wyluzować. Ponieważ lubisz czerwień, widzę cię tego lata w otwartym czerwonym kabriolecie. http://www.voxcars.com/wp-content/uploads/2017-Bentley-Continental-Supersports-Convertible-1.jpg
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dobrze, że nie przysłaniać ;)
cabrio fajne...ale czerwony mustang z 68 bardziej pasuje mi do stylu ;) choć pali jak smok :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (397 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

Jest jakiś skup niepotrzebnych części do maszyn? (3 odpowiedzi)

Zgromadziłem trochę niepotrzebnych części, które gdzieś tam kupowałem do wykonywania napraw i się...

Kawa czy Herbata - rano (236 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry