Widok

Parkingi rowerowe

Witam,
Jakie znacie parkingi dla rowerów w Trójmieście, oczywiście mówimy o miejscu gdzie można zostawić swoją maszynę bez żadnych własnych zabezpieczeń, a po powrocie zastać ją na swoim miejscu:)
Jedyne miejsce jakie znam to :

- CH Manhatta
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
sklep Żuchliński na ul. Morskiej, mają monitorowany parking rowerowy
Alfa Centrum

--
Trzymałem już parę razy pod Galerią Bałtycką, co prawda kamery tam nie ma ale jeszcze mi go nie zwinęli.
Szczęściarz z Ciebie! Zagraj w Lotka!
hah, i co z tego że jest kamera?
Przyjazne rowerzystom są: Real na Kołobrzeskiej i Biedronka w Top Centrum. Nie ma tam co prawda strzeżonego parkingu, ale bez problemu zawsze mogłam wejść z rowerem do środka.
NIE PRZYJAZNE są wszelkie urzędy, oraz Praktiker na Kołobrzeskiej. Z Castoramy przy Grunwaldzkiej i Carrefoura na Morenie też wyrzucają.
Nic nie daje przypięcie pojazdu na zewnątrz. Ochroniarz z Castoramy opowiadał kiedyś o tak bezczelnych złodziejach, którzy kupili u nich nożyce i zaraz potem odcinali przed sklepem rowery. Oczywiście pod bacznym okiem kamer, ale co z tego?
Inna sprawa, że w wielu miejscach stojaków rowerowych brak i nie można się ich doprosić. Tak jest np. w Urzędzie Pracy.
A może rowerzyści powinni urządzić paradę przeciwko dyskryminacji i parkingowym trudnościom. :)
Mysz napisał(a):

> A może rowerzyści powinni urządzić paradę przeciwko
> dyskryminacji i parkingowym trudnościom. :)

powinni sobie kupić uloka, do tego najlepiej niepozorny rower na miasto - i nie marudzić tyle ;-p
Witam
Ja znam jeszcze Parkingi przy dworcu PKP we Wrzeszczu i nie daleko Motławy na Podwalu Starojmiejskim. Kiedyś był Parking przy Dworcu Głównym ale debilke remontujący Podwale Grodzkie rozebrali go i już go z powrotem nie postawili
a ja wam powiem szczerze ze niewyobrazam sobie jak mozna uzywac roweru jako środka transportu . na rower wychodze na trening i nie jade na nim do kogos czy po cos jadę pojezdzic wiec nie parkuje nie zostawiam itd jade czasami po scieżce gdzies tam pot sie ze mnie leje strumnieniami mimo krótkiego ubrania i mija mnie koles w jeansach ,kurteczce i z plecakiem na plecach i jedzie gdzie? do pracy? no to k.. ja by niechcial z nim w biurze siedzieć . dlatego nie potrzebne sa jak dlamnie oczywiscie parkingi rowerowe
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A słyszałeś o prysznicach w pracy?...u mnie tak jest.
chwali sie ale to wyjątek
ja też nie wyobrażam sobie dojeżdżania gdziekolwiek na rowerze. Raz jechałem na szosówce po ścieżke w normalnych ciuchach, temp spokojna niecałe 20 stopni, jechałem tez niezbyt ostro, na światłach byłem cały mokry. Rower to dobra forma ruchu, ale nie środek lokomocji. Poza tym nawet jak jest prysznic w biurze to nie chciałoby mi się w to bawić.
Autor: wop 14-08-2008 13:04 wyślij odpowiedź

Mysz napisał(a):

> A może rowerzyści powinni urządzić paradę przeciwko
> dyskryminacji i parkingowym trudnościom. :)

powinni sobie kupić uloka, do tego najlepiej niepozorny rower na miasto - i nie marudzić tyle ;-p

Dziekujemy takim półgłówkom jak ty !!!Swoje rady zachowaj dla siebie!!

Kupienie uloka dobry pomysł ale kupienie specjalnie roweru do miasta to kretyński!
A pytanie jest gdzie zostawic rower bez dobrego zabezpieczenia.

Gdyby kazdy myslał tak jak ty ludzie bojac sie złodziejów samochodów jezdzili by tylko samymy polonezami i syrenkami.I to sie zgadzam kastorama ma parking ale to tylko pseudo parking dodotkowo wiekszosc to kawałek kontownika zespawanego byle jak !!robionego przez cymbałów co rowerów niemaja czyli np taki co przypina sie rower za przednie koło.jeden z najlepszych jest własnie w galeri bałtyckiej gdzie rower mozna przypiac za rame i w kilku punktach roweru.Niestety niejest zadaszony przed deszczem!!

Najlepszy jest w alfa centrum i Manhatan tam jest parkingstrzezony i zadaszony niestety w alfie tylko do 19 chyba.wiecej dobrych nieznam.
proponuje sie zgłosic do lekarza!!!najpier kupse antyperspirant potem dermatolog skoro pocisz tak bardzo ,jak niepomoze to psychiatra!!! :)

wiedziałem ze zawsze sie znajda buraki tu na forum ale dawno ich juz niebyło
widocznie zamocno pedałowałes i muzg ci sie tez spocił:) tak ze przestał całkiem pracowac na szczescie takich jak ty jest zaledwie 0,001% na swiecie

ludzie na całym swiecie jada rowerem wszedzie i do pracy w garniturach najwiecej jeżdzi w karajach zachodnich to jest styl zycia nowoczesnego zdrowego inteligentnego człowieka.
ojej tylko sie nie zapluj misiaczku tak reagujesz zawsze jak ktoś ma inne zdanie niz ty ?Ty nowoczena inteligentna i zdrowa imitacjo człowieka
zgadzam sie z tym poprzednim postem miec inne zdanie a krytykowac innych to ogromna róznica jesli nazywasz innych śmierdzielami bo uwarzasz ze chodza do pracy i wszedzie na rowerze sa przepoceni i musza smierdziec to naprawde niewiem na jakim etapie sie umysłowym zatrzymales?
Tobie widocznie rower niesłuzy inni sie na nim dotleniaja a ty chyba jedziesz zaszybko bo masz efekt odwrotny od innych czyli niedotlenienie muzgu.:) Zwolnij moze sie to zmieni?
wop dobrze radzi:
u-lock (i to dobry!)
a jak ktos duzo parkuje i w roznych dziwnych miejscach to raczej wizualnie niepozorny rower (moze byc nawet bardzo markowy ale lepiej zeby nie byl zbyt ponetny). To z reszta zalezy czy ktos chce popisywac sie wypasionym sprzetem, czy nie peniac ze mu ktos go ukradnie.
z choinki sie urwałes? napisał(a):

> proponuje sie zgłosic do lekarza!!!najpier kupse antyperspirant
> potem dermatolog skoro pocisz tak bardzo ,jak niepomoze to
> psychiatra!!! :)
>
> wiedziałem ze zawsze sie znajda buraki tu na forum ale dawno
> ich juz niebyło
> widocznie zamocno pedałowałes i muzg ci sie tez spocił:) tak ze
> przestał całkiem pracowac na szczescie takich jak ty jest
> zaledwie 0,001% na swiecie
>
> ludzie na całym swiecie jada rowerem wszedzie i do pracy w
> garniturach najwiecej jeżdzi w karajach zachodnich to jest styl
> zycia nowoczesnego zdrowego inteligentnego człowieka.

przez to dojezdzanie do pracy na rowerze to chyba sie tobie mózg przegrzewa.
najlepiej kupic 5 rowerów jeden złom do miasta drugi do pracy taki by sie na nim niespocić trzeci na wyscigi i jeszcze kolejny niewiem na co:)

to samo z autami jeden np stara skoda do jazdy po miescie by go nieukradli drugi na wyjazdy za miasto a 3 na pokaz??

naprawde takie inteligentne porady tylko od buraków osiedlowych mozna poczytac.

Tylko poco zasmiecać posty takimi poradami:)
do góry