Widok

Parkingi w Garnizonie

Strzyża Temat dostępny też na forum:
Firma EuroPark zarządza płatnymi parkingami na terenie Garnizonu i wlepia opłaty dodatkowe 95 PLN lub 50 PLN(płatne w ciągu 3 dni).
Zgodnie z obowiązującym prawem płatne miejsca parkingowe mają być oznaczone znakami pionowymi i poziomymi.
Na terenie Garnizonu żadne miejsce postojowe nie posiada oznaczeń poziomych. Zgodnie z informacją Ministra Infrastruktury i Rozwoju z dnia 14.04.2015 skierowaną do Wojewody Pomorskiego opłatę można pobierać gdy spełnione są oba warunki czyli oznakowanie pionowe i poziome. Ciekawe kto projektował te parkingi, czy Nadzór Budowlany zezwolił na ich użytkowanie choć wykonane są niezgodnie z prawem.
Jest to kpina z prawa i nadal obowiązuje zasada że w mętnej wodzie łowi się duże ryby.
Na firmę EroPark w całej Polsce są od wielu lat skargi i nikt ich do zgodnego z prawem działania nie jest w stanie zmusić.
Widać siedzą tam same garbusy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Tylko jeśli jest to miejska strefa płatnego parkowania i zarządza nią gmina. Na prywatnym terenie może być jak chcą, patrz parkingi w centrach handlowych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież przy wjeździe jest informacja o płatnych parkingach. Za darmo chcesz parkować na prywatnym terenie? Swój też udostępniasz innym?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

skad biora sie takie nieuki ? chce dyktowac innym co maja robic na prywatnym terenie ))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się w pełni z wypowiedzią. Zaparkowałam na tym terenie (na ul. Leśmiana blisko ul. Chrzanowskiego) - nie było oznaczeń płatnego parkowania. Parkometr! - błogie marzenie. Oczywiście mandat. Napotkany robotnik powiedział że jakiś parkometr widział przy Żabce. Jakiej Żabce i gdzieś pokazał ręką (ponoć gdzieś niedokończonym rondzie na końcu ul. Leśmiana) Odległość 169m. A tu czas goni bo przyjechałam z córką do lekarza. Skasowali mnie dranie nie legalnie a jestem uczciwym człowiekiem, jeżeli jest parkometr kasuję. Z tego co wiem odległość powinna być do 100m (to i tak za dużo) u mnie było 169m. Ostrzegam wszystkich nie parkujcie na ul. leśmiana - firma europark wlepia mandaty nielegalnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Wrzeszcz Górny

poszukuję rzetelnego i kompetentnego Zarządcy (70 odpowiedzi)

Nasza wspólnota chciałaby zmienić zarządcę, w tej chwili zarządza nami Euroformat ale jesteśmy...

Facet klepie po tylku (31 odpowiedzi)

Chciałam ostrzec wszystkie dziewczyny przed facetem który klepie panie po tyłku.Podchodzi on do...

Siłownia bez umów (16 odpowiedzi)

Czy istnieje w Gdańsku w pobliżu wrzeszcza siłownia bez zobowiązań i umów. Praktycznie każda...

do góry