Widok

Partner alkocholik

Witam. Mam 30 lat. Od 12 lat jestem w związku. Od dłuższego czasu partner ma problem z alkocholem. Upija się przez kilka dni A do domu przychodzi się tylko wyspać :-( A ja z córką jesteśmy wiecznie same...Czy jest tu jakaś dusza ktora była w podobnej sytuacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Np.teraz pije od piątku. Do pracy nie chodzi. Przepija ostatnie pieniądze z konta ;-( wrócił dziś rano i powiedział że jest alkocholikiem ale to Moja wina bo nie chce mu pomóc... już dawno bym odeszła ale nie mam dokąd. Nie mam rodziny. Jestem sama jak palec...

Zmęczona, wiesz, że "duże" zmiany są ciężkie do podjęcia. Ale pomysł, że może i Ty dasz radę się tak męczyć, ale co z Waszym dzieckiem? Na jakiego człowieka wyrośnie mając taki obraz w domu. Sama kiedyś patrzyłam na rodziców, którym w życiu nie wychodziło, zrozumiałam, to bardzo późno, że będąc przy nich i robiąc to co oni nie zajdę zbyt daleko. Zmieniłam swoje życie o 180 stopni. Nie żałuję! To była najlepsza decyzja w moim życiu. Jest wiele osób, które na pewno Tobie pomogą. Pamiętaj, że nawet kwestie finansowe są do rozwiązania. Nie chcę go osądzać i skreślać. Oczywiście jeśli przez 12 lat nie znalazłaś przyczyny sięgania przez niego po alkohol, to chyba już się nie zmieni...zawsze możesz sprawdzić, jak wpłynie na niego Wasza separacja od niego. Bądź silna! Gdybyś potrzebowała wsparcia, daj znać!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przysięgał?
I przez 12 lat związku nie zaproponował Ci ślubu?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Moim zdaniem to geny...Matka się zapiła ojciec też do końca życia pił. Jego siostra też do kieliszka zagląda...Jak to poznałam to przyśiegał że nie będzie taki jak oni...że chce mieć dom,rodzinę...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Facet zazwyczaj pije z jakiegoś powodu. Coś mu nie wyszło, coś stanowi problem. Nie chcę go usprawiedliwiać ale może warto poszukać tego problemu?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Przykra sprawa... nie jestem w takiej sytuacji...ale jeśli masz ochotę porozmawiać bliżej....to chętnie ci rozmową pomogę...

Inne tematy z forum Kobieta

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

Ulubione perfumy (8 odpowiedzi)

Cześc. Jakie są Wasze ulubione zapachy na co dzień? Jesli chodzi o mnie to uwielbiam Dior pure...

do góry