Widok

Patio Róży budynek 5

Inwestycje i deweloperzy Temat dostępny też na forum:
Kupiliśmy mieszkanie w Patio Róży budynek 5, ten do oddania szybciej, jest może ktoś na forum kto dokonał też takiego zakupu? Może jacyś sąsiedzi?
Pozdrawiam
;]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
To duża zmiana od kiedy widziałam ostatni raz :)
Czy mocno zmienił się komuś metraż od strony klatki A?
Powód zmiany to mniejsz grubość ścian niż w pozostałej części budynku...
A były już mierzone mieszkania?, byliście może już na przed odbiorze?
http://imageshack.us/g/27/imag0636u.jpg/
Od przyszłego poniedziałku zaczynają się odbiory xD
Chyba przedodbiory? To zasadnicza różnica od odbioru...
fakt zjadłam przed :)
od 10 lat mieszkam na Sokółce co do wilgoci i grzyba mieszkam na parterze nigdy nie miałam z tym problemu. Sąsiedzi natomiast tak i to duży ,ale to w związku z oszczędnością ogrzewania to taka pseudo oszczędność. Moje dzieci odbierają mieszkanie na Patio w budynku 6 na przed odbiorze miałam swojego inspektora po za drobnymi usterkami ,powiedział że życzył by każdemu młodemu człowiekowi takiego standardu .uważam ,że jest to najlepsza lokalizacja w Gdyni
Czy już się zaczęły odbiory?
Dziwna sytuacja- niby nie ma odbiorów jeszcze- nawet daty nie podają, a już niektórzy mają klucze do mieszkań. Napisalem w tej sprawie do Hossy, ale na razie bez odpowiedzi. A podobno PRL już za nami...
Widać i słychać, że niektórzy już rozpoczęli urządzanie
Jak widać są równi i równiejsi.
Chyba, że ktoś brał standard pod klucz, może to te remonty już. Zresztą co za szybko to nie zdrowo ;)
Zobaczymy czy lepiej nie wyjdą Ci którzy tera dłużej czekają.
A czy jest taka opcja, że osoby które miały na przedodbiorze wszystko ok odebrały już mieszkanie wcześniej?
Panie, które wchodziły do ostatniej klatki (w weekend) nie wyglądały na ekipę remontową :)
Możliwe, kto to wie. Myśmy mieli tak naprawdę kosmetyczne usterki, żadnych poważnych, to mówiła nam w piątek, że do końca miesiąca zostaniemy powiadomienie o możliwości odbioru, a w tym tygodniu umowy czerwcowe.
A możesz wskazać jakie to były usterki? Mieliście kogoś do odbioru czy sami? Nasze mieszkanie jest w bud. 6 i już się nie możemy doczekać :)

Umowy czerwcowe - czyli obowiązuje kolejność podpisywania umów?
Jedynie lekko uszkodzone parapety, niedociągnięcia przy gładzi na ścianach zewnętrznych, niewyregulowane okna, to z tych co pamiętam.
A mieliśmy Pana, który się zajmuje odbiorami i też się dziwił, że tak mało u nas ;)

A co do odbiorów, to najpierw umowy czerwcowe bo im płacą już za spóźnienie ;) potem kolejni
To rzeczywiście drobnostki. Aha, czyli niektórzy mieli w umowach, że budynek będzie gotowy już w czerwcu a nie w lipcu?
Podobno Ci co kupowali na początku :) Potem wydłużyli do końca lipca.
No to ciekawe co będzie u nas :)
ja juz od kilku dni nie mogę się od nich dowiedzieć co i jak. Pani z Hossy mydli mi oczy, że trwa rozruch techniczny budynku... a tu własciciele niektórych mieszkań już sobie robią remonty i nie są to Osoby, które w "normalnym trybie odebrały mieszkania";) Ja mam termin odbioru w umowie na 31. 07, ale zapewniano mnie, że około 15. 07 moje mieszkanie będzie do odbioru (żadnych większych usterek w mieszkaniu nie było- tylko kosmetyczne poprawki). Moja ekipa remontowa czeka w blokach startowych, a ja tracę urlop... . Wszystko było ok do czasu kupienia mieszkania, potem zaczęły się z Hossą problemy, mieli już na mnie totalnie wylane.

Inne tematy z forum Chwarzno - Wiczlino

Grand House Comfort i Premium (25 odpowiedzi)

Wiczlino to prężnie rozwijająca się dzielnica Gdyni - przybywa tu nowych domów i całych osiedli,...

Dynamiq (10 odpowiedzi)

Osiedle Dynamiq powstaje blisko lasów Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego i z dala od zgiełku...

Domy przy Jana Kazimierza w Gdyni (40 odpowiedzi)

Inwestycja powstaje w Gdyni Zachód. To główny kierunek w jakim rozwijało się będzie to miasto....

do góry