Widok
Tak :) na Patio :)
Jest tam nas sporo - nie tylko na Patio, ale i na kolejne ich inwestycje, także myślę że jest tam bardzo dużo przydatnych informacji m.in od osób już mieszkających na Sokółce, od klientów Hossy (rewelacyjnie doradzą z czym uważać :)) i od tych którzy planują i w jakiś sposób przesądowali już rynek.
Jest tam nas sporo - nie tylko na Patio, ale i na kolejne ich inwestycje, także myślę że jest tam bardzo dużo przydatnych informacji m.in od osób już mieszkających na Sokółce, od klientów Hossy (rewelacyjnie doradzą z czym uważać :)) i od tych którzy planują i w jakiś sposób przesądowali już rynek.
Właśnie kupiłem mieszkanie w Patio Róży - jest winda, hala garażowa, cisza i spokój. Wykończenie mieszkanie wysoki standard, jednak ścianki działowe z karton gipsu, nie można zainstalować przesuwanych drzwi.
Podczas przyjęcia stwierdziłem ponad 20 usterek, ale je usunięto w przeciągu 3 tygodni. Uwaga podpisuje się 2 akty notarialne - jeden na mieszkanie, drugi /za ponad miesiąc na halę garażową/. Przed blokiem zbyt wąskie miejsca postojowe.
Podczas przyjęcia stwierdziłem ponad 20 usterek, ale je usunięto w przeciągu 3 tygodni. Uwaga podpisuje się 2 akty notarialne - jeden na mieszkanie, drugi /za ponad miesiąc na halę garażową/. Przed blokiem zbyt wąskie miejsca postojowe.
Patio Róży ma ukryte ceny. Deweloper kusi ceną za 3,5 tys / m. Ale cena wlicza metry pustki nad pokojem w mieszkaniu dwupoziomowym. Żenada! Jest to również niezgodne z prawem. Hossa odwala wielką ściemę, sprawa w sam raz dla UOKIK. Cena realna jest relatywnie wysoka ale nie każdy to zauważy i czasem kupi przeciętne mieszkanie, w przeciętnej cenie za to z dala od miasta.
Dokładnie, a poza tym to naprawdę fajne osiedle. Mieszkamy tu od półtora roku i za nic nie zamieniłabym się na inne osiedla. Przed zakupem mieszkania zwiedziliśmy ich naprawdę wiele. Rozważaliśmy wiele innych rejonów Trójmiasta i okolic. A teraz jeździmy na inne osiedla w ramach spacerów, a przy okazji oglądania i porównywania czy dokonaliśmy dobrego wyboru. I nadal jestem zdania, że to był dobry wybór. Co oczywiście nie zmienia faktu, że tu też nie jest idealnie. O różnych niedoróbkach można przeczytać na forum sokółki. Ale wiem z wielu źródeł, że takie rzeczy zdarzają się też na innych osiedlach, u innych deweloperów. Podsumowując polecam.
Witam, my również zastanawiamy się nad Patio Róży, mieszkań zostało już nie wiele myślałam o tym http://www.hossa.gda.pl/patiorozy/loft-5-b-16/o/864 ale nie jestem przekonana do takiej małej kuchni połączonej z jadalnią 20 metrów to trochę mało no i nie wiem jak sprawdzają się w praktyce mieszkania dwupoziomowe.
Może lepiej kupić w Wiczlino Ogród http://www.hossa.gda.pl/wiczlino-ogrod/lokal-mieszkalny-11-b-15/o/1141, ale tam osiedle nie jest ogrodzone a mi się to bardzo podoba, sama nie wiem, no i trochę dalej.
Proszę o rady jakiekolwiek :)
Może lepiej kupić w Wiczlino Ogród http://www.hossa.gda.pl/wiczlino-ogrod/lokal-mieszkalny-11-b-15/o/1141, ale tam osiedle nie jest ogrodzone a mi się to bardzo podoba, sama nie wiem, no i trochę dalej.
Proszę o rady jakiekolwiek :)
Ja co prawda nie mieszkam i nie będę mieszkać w lofcie, ale znajomi mają loft akurat w Patio Róży tylko wcześniejszym i sobie chwalą.
A co do wybory Wiczlino Ogród i Patio, to na jedno i drugie jedzie ten sam autobus, odległość między nimi to chyba jeden przystanek.
A Patio sprawia wrażenie tak trochę bardziej kameralnego, Wiczlino Ogród bardzo blisko siebie się wydają te bloki.
Patio ma ogrodzony ogród i miejsce do zabawy przez dzieci.
A to mieszkanie z Wiczlina może też być ciemne bo jest bardziej północne niż pn-zach chyba.
Ale sam układ mieszkania ciekawszy na Wiczlinie ;)
Ogólnie trudny wybór, mieliśmy podobny :)
A co do wybory Wiczlino Ogród i Patio, to na jedno i drugie jedzie ten sam autobus, odległość między nimi to chyba jeden przystanek.
A Patio sprawia wrażenie tak trochę bardziej kameralnego, Wiczlino Ogród bardzo blisko siebie się wydają te bloki.
Patio ma ogrodzony ogród i miejsce do zabawy przez dzieci.
A to mieszkanie z Wiczlina może też być ciemne bo jest bardziej północne niż pn-zach chyba.
Ale sam układ mieszkania ciekawszy na Wiczlinie ;)
Ogólnie trudny wybór, mieliśmy podobny :)
jeszcze, żeby było trudniej zastanawiamy się nad tym mieszkaniem
http://www.hossa.gda.pl/sokolka/lokal-mieszkalny-3-c-16/o/386
http://www.hossa.gda.pl/sokolka/lokal-mieszkalny-3-c-16/o/386
odradzam ze względu na lokalizację, kiedyś Gdynia Zachód zapowiadała się bardzo ciekawie dzisiaj to przyszła Osowa, rano 1,5 godziny żeby się wydostać, 16 żeby się dostać na Patio Róży 2 godziny, jak nie daj Boże coś się na obwodnicy stanie to koniec, wszystko z obwodnicy na Chwarzno zjeżdża aby nie stać, samochody się zagrzewają jeden wielki cyrk i porażka, pracując na etacie 8-16 w domu tylko śpisz
Nieprawda, z połaczeniami wcale nie jest źle. Poranne korki trwające miniej więcej od 7.15 do 8.15 rozładowują się w okolicy obwodnicy, do obwodnicy w porannym szczycie jadę ok. 10-15 minut max od ronda z Sokółki, potem idzie już znacznie szybciej. Małe spowolnienie przy wjeździe na Witomino, ale bez tragedii. W ciągu trzech lat jak tu mieszkam, raz zdarzyła się taka sytuacja, że rzeczywiście coś wydarzyło się na obwodnicy tak, że wszyscy tu zjeżdżali i wszystko stanęło. Jeśli chodzi o porównanie do Osowy, to uważam, że tu jest znacznie przyjemniejsze otoczenie. Myślę, że nie ma na co narzekać, a raczej można się cieszyć z mieszkania w tak fajnej okolicy :))
Materiały są na dobrym poziomie, wszystko skrupulatnie sprawdzane, usterki usuwane, estetyczne i osiedla są położone na szczycie. Jedyny minus, to taki, że będzie tam tak betonowo jak Fikakowo, inwestycje są już tak rozplanowane. Będą tam kina, galerie, drugie centrum Gdyni. Ale zabraknie przestrzeni, za 5 lat będzie tam tylko kilka drzewek a przybędzie ponad 60000 mieszkań. Szkoda, że nie budują tam wyższych budynków od 8 piętra mielibyście widok na morze. Jeśli na obwodnicy są korki, to można niektóre rejony objechać wiochami >teraz, za 5 lat może być lipa.