Widok

Pawilony obok szkoły

Musze to napisac, bo chadzając do sklepu ciągle rzuca mi się w oczy zbyt wysoki beton nad drzwiami i witrynami. Mam wrażenie, że jest sporo za wysoki i wygląda to koszmarnie. Beton nad drzwiami jest niemal rowny calej kondygnacji. Panowie być może błędnie odczytali wymiary z projektu. Może ktoś powinien to skontrolować ? Pomijam już fakt czy to runie czy nie, ale jesli chodzi o estetyke jest wstrętne.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ja pracuje we Wrzeszczu i dojazd PKM jest dla mnie zupełnie niedogodny. Ze stacji PKM dalej musze dojechac. Nie chce dojazdu z dwoma przesiadkami (autobus- PKM, potem PKM- tramwaj) na dodatek drożej. Moze dojazd trwalby chwile (max 10 minut) krocej, ale z dojsciem i oczekiwaniem na przesiadke to mi sie nie oplaca, wole jeździć 168. Uwazam, ze walka o przywrocenie autobusu do Centrum byla priorytetem. Wystarczy porownac zainteresowanie.
Zainteresowanie dojazdem do PKM jest niewielkie, zadnych akcji zrzeszankia ludzi itp. wiec albo beneficjentow jest niewielu, albo beneficjentom az tak bardzo nie zalezy. Swoja droga czy ktos wie co ze 161? Mial jechac do PKM Matarnia przez nasze osiedle, a jedzie do Jasienia z Dworca.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
Chyba nie ten temat... w innym wątku (odnośnie autobusów) jest poruszana sprawa dojazdu do PKM i najnowsze informacje na ten temat. Poza tym fakt, że nikt nie robi akcji, pikników na przystankach itp to nie znaczy że nie ma sporej grupy zainteresowanych. Mnie na przykład wogóle nie interesuje dojazd do centrum a popierałem akcję, podpisywałem petycje dla dobra osiedla. Niektórych najwyraźniej interesuje dobro własne nie ogółu... Nie wiem o której jeździsz i jak podróżujesz, ale chyba do tej pory latałeś helikopterem w godzinach szczytu do wrzeszcza. Moja żona wcześniej musiała jechać 168+157 w korkach potem skm albo tramwaj lub 168 przez centrum. 1,5h do pracy! Teraz dojeżdża w 50 min ze spacerem i przesiadką w tram na strzyża. Różnica duża!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wysiadam na Krętej we Wrzeszczu. Mój dojazd zamyka się w godzinie w godzinach szczytu jadąc 168. Po co te złośliwości o helikopterze? Gdyby była jakaś akcja nt. PKM to by miała moje poparcie, ale żadnej akcji nie ma...To, że mi nie zależy nie znaczy, że mam komuś nie pomóc. Mój pierwszy post skierowany była do Bossa, jako kontra do jego chamskiej wypowiedzi o "głupiej" akcji autobusu do Centrum, a nie rozwiązaniu "prawdziwego problemu" braku dojazdu do PKM. Tyle, dorabianie motywu egoizmu, patrzenia na własne dobro proszę sobie darować.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
... Ale żeby jedne budynek miał trzy różne kolory fasady głównej ?!
Rozumiem że obiekt ma przede wszystkim służyć użyteczności - tu handlowi ... NO ALE jakoś powinno to też wyglądać.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
Obsmarkali tym co mieli.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
Zdecydowanie się zgadzam. Nie dojeżdża 167 i 168, a 164 porażka - na przystanku pkm wysiada 1-2 osoby maks. A z Karczemek i Kiełpina Górnego do PKM bez przesiadki (lub dłuższych spacerów) nie odbędzie się. Wolę i tak dojeżdżać do Oliwy autobus-PKM-tramwaj, niż jechać 1,5 godziny w ścisku i korkach.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
Racja! Po za tym dojeżdżając pkm-ka wiemy dokladnie o której będzie sie na miejscu bo jeżdżąc autobusami, to nieustannie czas przejazdu wahał sie od godziny do nawet dwóch. Nie wspominając juz o sytuacji gdy jakiś pas na Słowackiego byl zablokowany ze wzgl na jakiś wypadek
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Myślę że to ich firmowe kolory :)więc trudno by było pomalować ten pawilon np na żółto by pasował do "falowca"na Kalinowej albo pomarańczowo by zadowolić estetykę rodziców szkoły pozytywnej; ) cóż jak widać już dawno nikt nie panuje nad kolorami na tym osiedlu. .....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wystarczyłoby gdyby zostawili elewacje biala. I tak będzie tam niedlugo piedyliard reklam.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 6
Ktoś wie kiedy otwarcie jest planowane?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Jutro o 7.00. Będą promocje. Najlepiej ustawić sie w kolejce jeszcze dziś wieczorem.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3
super. będe od 5:30
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Poszłam dziś sprawdzić, jeszcze jest zamknięte. Narazie tylko nalepili reklamy rosman na szybach. Pawilony obok jeszcze pozamykane.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Z potwierdzonego źródła, wiem że Rossmana otwierają 15 grudnia :)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też to wiem ale jeszcze nic nie pisałam bo to nic pewnego.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja taką odpowiedź (pisemną) otrzymałem od firmy Rossman.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
To 15 będzie huk jak po otwarciu parasola w d*pie
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Wszyscy czekamy więc na 15-go. Zawsze to bliżej będzie do rosmana i do pepco niż do netto gdzie notorycznie są kolejki a te .. na kasach udają, że tego nie widzą i z łaski otwierają następną kasę ja kolejka jest pomiędzy regałami i już przejść nie można. Jak tylko wybór będzie to moja noga w tym netto więcej postanie.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 9
Ale w Rossmanie i Pepco nie kupisz żywności typu: masło, jogurt, biały ser, mrożonych warzyw na patelnie, winogron, cytryny ... Czy w nowych pawilonach będzie alternatywa do Netto?
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 9
tylko ze netto jest niesamowicie beznadziejne... artykuly bardzo slabej jakosci.... zdecydowanie wole pojechac na zakupy do Auchan albo do Piotra i Pawla na karczmie...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5
do góry