Widok
no żel akurat sam w sobie nie niszczy tylko tipsy, ktore sie zakłada najpierw. Niewiem gdzie robią fiberglass ale ta metoda jest dosc kosztowna i jak dla mnie malo efektowna i efektywna. Poszukaj moze kogos kto robi zel na szablonie.. mozna tez kupic zel witaminowy, ktory wręcz wzmacnia płytkę paznokci ale ten, ktorego ja używam trzyma sie max 1,5-2 tygodnie
pamietaj ze jedwabiem nie przedluza sie paznokci, glownie sluzy on do reperacji naturalnego paznokcia. a jesli ktos wykonuje przedluzenie jedwabiem to tylko na tipsie lecz to sporadyczne przypadki z 2 powodow. po 1 dosc drogie, po 2 malo trwale.
zel nie niszczy paznokci, lecz stylista ktory je nie umiejetnie wykonuje luub osoba ktora sciaga zgryzajac lub podwazajac
zel nie niszczy paznokci, lecz stylista ktory je nie umiejetnie wykonuje luub osoba ktora sciaga zgryzajac lub podwazajac
Agu mozesz mi podac ten zel witaminowy, gdzie go mozna kupic i jak sie stosuje ?
Szukam metody, ktora jak najmniej obciaza naturalny paznokiec, zalezy mi na metodzie, ktora tylko wzomocni moj paznokiec i utrzyma lepiej lakier do paznokici. Kiedys mialam akryle i nie bylam zadowolona. Trzymaly sie i ladnie wygladaly ale byly jakies takie "sztuczne".
Mam dosc ladne swoje paznokcie, tylko jak to z naturalnym paznokciem bywa, w najmniej oczekiwanym momencie sie lamie :-/// Hmm... nie wiedzilam ze przed fiberglass trzeba tipsa :-///
Co zatem mi radzicie ? :-)))
Szukam metody, ktora jak najmniej obciaza naturalny paznokiec, zalezy mi na metodzie, ktora tylko wzomocni moj paznokiec i utrzyma lepiej lakier do paznokici. Kiedys mialam akryle i nie bylam zadowolona. Trzymaly sie i ladnie wygladaly ale byly jakies takie "sztuczne".
Mam dosc ladne swoje paznokcie, tylko jak to z naturalnym paznokciem bywa, w najmniej oczekiwanym momencie sie lamie :-/// Hmm... nie wiedzilam ze przed fiberglass trzeba tipsa :-///
Co zatem mi radzicie ? :-)))
pod żel też nie trzeba tipsa!! i wlasciwie akryl tez można nałożyć na naturalna plytke... polecam VITGEL z Perfect lady ale na prawdę nie trzyma sie tak długo jak zwykły żel. Dodam tylko ze wszystkie osoby, którym robie zele kiedyś miały tylko na tipsie a teraz ich paznokcie są na tyle mocne ze można nakładać tradycyjny żel budujący
pod fiberglass nie trzeba tipsa to sie wycina takie kawałki.. ale mozna też tipsa, a co do żelu witaminowego to on jest troszke droższy i nakłada sie go chyba tak jak zwykły żel, ale jeśli masz swoje paznokcie ładne to wzmocnij je dwiema warstawami żeli i nie kładz na paznokcia tapisa- on służy do tego zeby płytke paznokcie przedłuzyc. potem namaluj sobie np frencha i gotowe nałozenie takiego żelu na swoje paznokcie to koszt ok 40zł.