Widok

Pediatra Alicja Bałanda

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was chodzi ze swoim dzieckiem to tej pediatry? Niestety dr Siemaszko nie pracuje już w naszej przychodni w związku z tym musimy zmienić lekarza i zastanawiam się właśnie nad tą Panią. Głównie chodzi mi o lekarza, który unika antybiotyków jak ognia i nie przepisuje ich na dzień dobry. Czy ktoś może polecić tą dr?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nie pomoże?:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
niestety czasem Pani Doktor odpizuje nawet po tygodniu:( Jeśli jest na zwolnieniu to pewnie siedzi w domku na wsi:( trudno bedzie się z Pania Alą skontaktować:( Ja polecam w trudnych przypadkach Pania Doktor...w innych chetnie wybieam się do Dr Marka:)
Pani doktor jest na urlopie do 25 tego stycznia.Takze jeszcze kilka dni.
Kwiatek-a jaka bakteria?
nooo nie ma na co czekac jeśli to bakteria:( u nas była yersinia i salmonella i byly tez polanki:(
Gronkowiec złocisty bardzo obfity wzrost w kupce:( stąd była biegunka
dr Krzysztof Marek jest na urlopie:( ale nie wiem jak długo? On też na pewno by nam doradził co robić dalej czy antybiotyki czy probiotyki. No i czy mała ma tą nieszczęsną nietolerancję laktozy, czy to były objawy związane z tą bakterią.
kurcze przy biegunkcah zawsze dzieci nietoleruja laktozy:( za namowa dr balandy i dr marka podaje w tym okresie mleko bezlaktozowe np. enfamil 0-lac... Probiotyk tez koniecznie musi być... najlepiej dicoflor 30.. Co do antybiotyku to istotne sa inne parametry takie jak np. wielkosc CRP:)
Tak zgadza się, że wtedy nietolerancja jest przejściowa:) ale mała jest na enfamilu bez laktozy od końca grudnia bo miała "książkowe" objawy nietolerancji strzelające, wodniste, zielone kwaśne kupki, po enfamilu jak ręką odjął a jak dawałam więcej swojego mleka objawy powracały. A wyniki kału niezbyt jasne bo ciała redukujące o.25 i ph6 (a przy nietolerancji >0,5 ciała redukujące a ph
morfologie krwi robilyscie??
nie:(
zalezy do kogo trafisz... na 100% dr Balanda zleci morfologie:) kurcze skoro nie ma ani jednego ani drugiego lekarza proponuję Ci wizyte tak czy siak u kogos innego... moze dr Łaniec?? lub dr Pociecha? (dr pociecha srednio sympatyczny ale specjalista w zakazeniach bakteryjnych b.dobry:)).
Czytałam, że dr Pociecha właśnie jest z-cą ordynator Bałandy na polankach:) Wiesz jutro pojadę z małą na morofologie i CRP, bo przynajmniej komplet wyników będzie gotowy:) tylko gdzie takiemu maluchowi pobiorą krew w Sopocie lub Gdyni? najlepiej pewnie Bruss bo wynik tego samego dnia
Tak w Brussie pobierają:) myślę, że tam najlepiej i najszybciej. Na podstawie wyników iadomo będzie dokładniej co i jak. Trzymam za Was kciuki :)Powodzenia:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Kwiatek w brusie czasami odmawiaja bynajmniej mi Pol nie chceli pobrac jechalam do szpitala do Redł☼owa tam szlam do labolatorium one dzwoniły w naszym przypadku na ojom i tam Panie pobierały krew Poli ale wiem ze kieruja też na oddział noworodkowy i szybko pobieraja krewkę a tam maja duzą wprawe więc dzieci nie cierpią wyniki sa po 15

dr Pociecha mimo niezbyt milej aparycji jest tez bardzo dobrym specjalista i bardzo liczy się w środowisku
I może łatwiej się z do niego umówić? niż do dr Bałandy i dr K.Marka? Oli pojadę do Brussa w Redłowie.
ja byłam u niego raz i praktycznie z miejsca nas przyjoł
3463613

pewnie warto spróbować wiesz mojej nie chcieli kuć bo taka drobna i non stop pokłuta
a do dr Bałandyn bardzoooo cięzko się dostać ale ja i tak po konsultacji z innym lekarzem starałabym się dostać do niej bez porównania jak dla mnie jedna z najlepszych specjalistek
Oli dziękuję:)
Dr Pociecha może słabo sympatyczny, ale po chwili robi się milszy:)
Jest to rewelacyjny lekarz, zastępca Bałandy na oddz.obs-zakaźnym na Polankach.

Ja bym podjechała z mała i wynikami na IP na Polanki, zbadają ja, na pewno zejdzie któryś z lekarzy z zakaźnego, niema ich dużo, więc z 4 bedących może akurat trafisz na Pociechę.On jest codziennie na odddziale.

Facet-hit- ma rentgen w oczach!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry