Widok

Pediatra Alicja Bałanda

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy któraś z Was chodzi ze swoim dzieckiem to tej pediatry? Niestety dr Siemaszko nie pracuje już w naszej przychodni w związku z tym musimy zmienić lekarza i zastanawiam się właśnie nad tą Panią. Głównie chodzi mi o lekarza, który unika antybiotyków jak ognia i nie przepisuje ich na dzień dobry. Czy ktoś może polecić tą dr?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jutro idziemy do rejonowego pediatry i weźmiemy skierowanie na morfologię, crp i poczekamy może dr Bałąnda się odezwie. Jeśli nie to albo dr Pociecha, albo dr K.Marek no i dr Łaniec:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A z taka bakteria mozna z dzieckiem tyle czekać?

Zróbcie posiew od razu najlepiej, bo i tak obojętnie który lekarz to zaleci!A będzie szybciej i już wszystko będzie gotowe na wizytę.
Mamy jużposiew z antybiogramem, jutro CRP i morfologie zrobimy, Jeszcze posiew mocz bo nie mam pewności że sie również tam nie dostał:( Także pokażemy jutro wyniki naszej dr w przychodni i wtedy podejmiemy decyzję do którego lekarza. Chcielibysmy mieć takiego sprawdzonego pediatre, z którym bez problemu mozna byloby sie skontaktowac. Dr pociecha i dr Łaniec sa chyba bardziej dostępni niż dr Marek, a już w ogóle niż dr Bałanda. Wiele osób, które znamy korzysta z porady dr Bałandy i może stąd że jest tak polecana chcemy się z nią skonsultować:)
Kwiatek, spróbuj skontaktować się z dr-em Andrzejem Markiem (to ojciec dr-a K. Marka) - znakomity pediatra. Nigdy nie miałam problemu, zeby umówić się na wizytę na cito.
Kala byliśmy u niego gdy mała miała biegunkę. On nam zalecił zrobienie ponownie tych wszystkich badań. Gdy otrzymałam wyniki dzwoniłam do niego i zalecił antybiotyk. Wolałabym jednak skonsultować się jeszcze z drugim pediatrą bo są dwie szkoły przy gronkowcu - jedni lek. zalecają antybiotyk, inni jedynie probiotyki. Dr rzeczywiście bardzo sympatyczny i konkretny. Dzięki niemu małej daję mniej mleczka, bo jadła zbyt dużo. Mimo wszystko wolałabym mieć specjalistę, który aktualnie pracuje w szpitalu.
Rozumiem:-) ale powiem, ci, że dr stosuje antybiotyk w ostateczności, zawsze najpierw wykorzystuje inne możliwości. Zdrówka dla Małej
Kala nie wykluczam, ze antybiotyk mała będzie miała, ale jeszcze bad. krwi zrobimy. Fajnie, że jest taki lekarz, który ma ogromne doświadczenie i zawsze przyjmie. Byliśmy zadowoleni, może jeszcze skorzystamy, ale tak jak napisałam wyżej wolałabym wybrać pediatrę i chodzić do jednego:)
a dr Folwarski? warto umówic sie na wizyte?
zalezy z czym:) ja szczepie Małego u dr Folwarskiego..bardzo sympatyczny Pan... co do umiejetnosci, wiedzy, wykrywania chorób zdecydowanie bardziej ufam dr Balandzie i dr Markowi... Moze sie myle, ale to takie odczucia po kilku wizytach:)
kwiatek 2010 .. i jak dzidzius?? lepiej? ja wczoraj widziałam sie z dr. Markiem a dzisiaj kontaktowałam z Bałandą... oboje są juz dostępni:):):)
:) dr Bałanda jest niesamowita:) jestem pod ogromnym wrażeniem:) Bylismy na wizycie, wczoraj dr kazała odpstawić Bactrim bo to po nim tak sie z niej lało;( wczoraj 8 wodnistych ogromnych kupek, wiec bardzo dbałam by jej nie odwodnic:) malutka ma alergie na bialko mleka krowiego i bebilon pepti:) ten gronkowiec to jedynie kolonizacja i nie wymaga leczenia:) dr ustawiła nam dietkę i probiotyki:) a pod koniec lutego bedziemy mieli dodatkowe badania na Polankach:)

POLECAM dr Bałandę:):):) szukałam właśnie takiego lekarza:)
no to super:) bardzo sie ciesze:)
Pozdrawiam:)
My również jesteśmy po wizycie u dr Bałandy. REWELACJA. Właśnie takiej pediatry szukałam, więc dziękuję dziewczyny za namiary.
MamoPiotrusia;), czy mogę prosić na priv, tel do dr Bałandy, ile bierze za wizytę domową, czy dojeżdza do Gdyni czy też przyjmuje w Gdańsku, w jakie dni. flicka1980@o2.pl
Dr Ala Bałanda 605 255 445 .. o ile mi wiadomo trudno juz o wizyty domowe ... tym bardziej w Gdyni. Doktor jest codziennie do 15.00 na oddziale na Polankach..do tego dochodzi Pruszcz oraz wizyty priv na Miszewskiego:) Tak czy siak, niezleżnie od miejsca najlepiej umowić sie telefonicznie:)
dziękuję
potwierdzam że dr. Pociecha to świetny specjalista, zastepca ordynatora na polakach na zakażnym
prowadził moją Myszkę jak byłysmy w szpitalu

jest ... niezbyt sympatyczny ale ja go uwielbiam - własnie za to że jest przedwszystkim szczery i nie głaszcze rodziców po glówce - ale to akurat nie potrzebne

a jego umiejetności ... bajka

dr. Bałeda równiez wartosciowy lekarz

dr Pociecha przyjmuje Sopot Wyścigi w swoim gabinecie

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pani dr BAŁANDA nie przyjmuje już na Miszewskiego z tego co wiem - tylko w Gdańsku Wrzeszczu ul. Biała 7 obok Pomorskiego Centrum Bad. Słuchu (Willa Wajdeloty). W Pruszczu też nie przyjmuje.

Naprawdę warto umówić się na wizytę do dr:)
ul. Biała 7a:)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

trampolina dmuchana czy macie i jaką polecacie? (19 odpowiedzi)

pytanie jak wyzej

do góry