Widok

Pediatra - Lux Med

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Witam serdecznie, mam pytanie odnośnie lekarzy pediatrów w klinice Lux Med w Gdańsku. Czy któraś z Mam może podzielić się ze mną swoją opinią na temat któregoś z nich ? Z zasłyszanych do tej pory informacji wynika, że godne polecenia są dr Tosik, Szalewska oraz Zaborowska - Sołtys - nie są to jednak najświeższe opinie stąd prośba o pomoc. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja na pewno mogę odradzić dr Szabunio zero podejścia do dzieci. Byłam z moją 2 letnią córką która nigdy wcześniej nie płakała u lekarzy natomiast na wizycie u dr Szabunio nawet nie dała się rozrbrać.
Ślubne dekoracje.
Winietki,księgi ślubne, dekoracje kościoła, sali, wiązanki ślubne.
slubnedekoracje@op.pl
http://www.slubnedekoracje.com

podbijam z prośbą o info :)
podbijam ponownie
Ja wypowiem się na temat pani: dr Lucyna Maciejka - Kapuścińska. Mam mieszane uczucia. Ogólnie słaby kontakt z rodzicem i pacjentem, mało sympatyczna.
Trzymała nas w poczekalni 40 minut z płaczącym niemowlakiem, bo przyjęła poza kolejką jakąś kobietę z kilkunastoletnią córką, które się przed nas wepchnęły. Byliśmy zapisani na konkretną godzinę. A w gabinecie śmichy-chichy... Bez komentarza. Potem przez kwadrans wypełniała papierki, a córka coraz bardziej się denerwowała. Jak już doszło do badania, to dziecko było bardzo rozdrażnione i głodne.
Za to pani doktor bardzo dokładnie obejrzała córkę i postawiła trafną diagnozę, dała skuteczne leki - to na plus za fachowość. Na minus z kolei - nie chciała dać skierowania na USG ale w końcu dała, bo jej zdaniem było to bezpodstawne, a nas skierował lekarz z NFZu (na USG a państwowo były długie terminy więc poszliśmy do niej). Może się obraziła, bo przyszliśmy z konkretnym zapotrzebowaniem? Ogólnie rzecz biorąc - następnym razem raczej pójdę do kogoś innego.
image
image
bardzo dziękuję za informacje - to cenne uwagi, w sumie potwierdzające dotychczasowe info. Może jeszcze któraś z Mam może wypowiedzieć się na ten temat??
Tu jest wątek na ten temat http://forum.trojmiasto.pl/LUXMED-dobry-pediatra-t102771.html?hl=boblewski#hl
image
image
Ja chodze z synkiem do dr Magdaleny Szalewskiej. Mogę ja polecić. Ma dobry kontakt z dziećmi, rodzicowi wszystko dokładnie tłumaczy i bez problemów zleca badania. na poczatku wydawała mi sie troche nijaka, ale im dłuzej chodzimy tym bardziej utwierdzam sie w pzrekonaniu, ze to dobry lekarz.
image
Już po wizycie - wybrana została dr Magdalena Szalewska :) Podobnie jak Kaś mogę ją polecić. Wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenie, potwierdzam rewelacyjny kontakt z dzieckiem. Ponadto rzeczywiście bardzo dokładnie wszystko tłumaczy i wyjaśnia rodzicom, a jak dla mnie to bardzo duży plus. Mam nadzieję, że następne wizyty u Pani Dr tylko potwierdzą pierwsze wrażenie. Wszystkim Mamom dziękuję za uwagi :)
a ja polecam dr Tosik.
Mój synek od samego początku jest jej pacjentem i jesteśmy baardzo zadowoleni;-)

Poza tym, że jest przesympatyczna, to naprawdę świetny lekarz. Trafnie stawia diagnozy i co najważniejsze - jeśli się da, podejmuje leczenie zanim choróbsko rozwinie się na dobre (u nas to było zakażeni ukł.mocz) i nie zaczyna od razu od antybiotyków!
Poza tym ma świetną pamięć do swoich małych pacjentów i naprawdę bardzo fajne podejście do dzieci.

Bardzo ją sobie chwalimy;-)
Trafiliśmy dziś w LuxMedzie na dr Annę Szabunio. Miałam trochę obaw, bo przeczytałam kilka raczej negatywnych opinii na forum, ale na mnie zrobiła dobre wrażenie. Rzeczowa, odpowiedziała na wszystkie pytania w zadowalający sposób, nie pisała na siłę leków. Kontakt z dzieckiem dobry, z rodzicami również. Poza tym, zbadała wszystko co się dało – w tym odruchy, obmacała i zajrzała wszędzie, w pieluchę też. Na nasze życzenie zważyła małą. My jesteśmy zadowoleni.
image
image
matko - ale się dzisiaj nadzwoniłam żeby umówić Gabrysia do pediatry :)

do zwykłej przychodni na Kołobrzeskiej - dzwonić po 16.11... rejestracja dla dzieci zdrowych wstrzymana...

Gabryś należy do przychodni Św. Ojca Pio na Zaspie - tzn. byliśmy tam raz, chcemy zmienić...

W ramach dodatkowego ubezpieczenia możemy chodzić do prywatnych przychodni... a tam albo nie można się dodzwonić, albo lekarz przyjmuje raz w tygodniu i w tym tyg. nie ma już miejsc...

w końcu dodzwoniłam się do ogólnopolskiej rejestracji LuxMedu ;) i umówiłam się na jutro do Dr Szabunio :) dzięki opinii Gosi :)

Gabryś ma posiew moczu dodatni(zap. układu moczowego) - nie wiem czy nie trzeba zmienić antybiotyku (od wyjścia z Polanek jest na Zinnacie) i nie chciałam Go rejestrować jako dziecka chorego - bo tam może złapać jakąś inną infekcję...
Potwierdzam, doktor Szalewska jest naprawde godna polecenia. Doskonały kontakt z dzieckiem, fachowość, zaangażowanie. Prawdziwy lekarz z powołania. Poza Pania Szalewską mogę tez polecić dr Zaborowską-Sołtys, też bardzo w porządku i zaangażowana.

Inne tematy z forum Chełm

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.

do góry