Widok

Pediatra na MORENIE

Przeprowadziłam się i szukam pilnie dobrego pediatry - najchętniej w przychodni MORENA. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Dzieci często mi chorują i chciałabym znaleźć lekarza, który jest wnikliwy, ma umiejętności i wyczucie. Czy macie jakieś informacje nt. lekarzy: Elżbieta Kulczyńska - Cichy, Lucyna Hinglot - Langner, Ryszard Siemaszko, Andrzej Turski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam dr Turskiego!

Należę do niego od urodzenia. Jestem bardzo zadowolona i choć jestem już dorosła i nie mieszkam już na Morenie, nie zamierzam zmieniać lekarza. Turski jest dokładny, zawsze o wszystko wypyta, wysłucha i nie daje od razu antybiotyków, jeśli nie jest to konieczne.

Bez problemu wystawia skierowania na badania, wystarczy, że powiedziałam, że chciałabym sobie sprawdzić tarczycę i zrobić ogólne badania krwi i moczu, bo coś się słabo ostatnio czuję i lekarz od razu wypisał wszystkie skierowania. Liczy się ze zdaniem pacjenta i nigdy nie bagatelizuje problemu.

dr Dołasińskiej zdecydowanie nie polecam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Polecam Turskiego i Langer tylko trudno się do nich dostać to w tej chwili najlepsi lekarze pediatrzy :)
image
image

image
Podbijam temat - chciałabym poznać Waszą opinię na chwilę obecną (z tego, co wiem to np. dr Siemaszko pracuje już gdzie indziej i nie wiem jak jest na dzień dzisiejszy).
Z góry dziękuję za sugestie :)
image

Od kiedy pamiętam chodziłem do dr. Dołasińskiej, po 26 latach życia mam się dobrze i nie powiem złego słowa o tej Pani. Tym co mają większą wiedzę niż doktorzy, naczytają się objawów i innych mądrości w internecie pozdrawiam. Ot same geniusze w koło. Zdrowia życzę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja odradzam Dołasińską, oczywiście nie wykryła asymetrii córki, teraz jesteśmy u Ja polecam dr langer i bardzo polecam!
imageimage
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dla mnie też żaden... Najpierw chodziliśmy do dr Dołasińskiej, bo polecili znajomi, ale nam nie przypadła do gustu. Kilka razy pytała, jakie dziecko pije mleko, a na koniec wpisała mi w kartę zupełnie inne, a była to naprawdę istotna rzecz. Dla mnie pani doktor jest za powolna i jakaś taka wiecznie rozkojarzona. Przepisaliśmy się do dr. Siemaszko i to był strzał w 10-kę. Facet trafnie diagnozuje, nie kombinuje jak zarobić na wymyślnych szczepionkach i syropkach, antybiotyk w ostateczności, jednym tekstem potrafi usadzić rozhisteryzowane mamuśki. Nie skasował nas za wizytę, kiedy nie mieliśmy ubezpieczenia. No i ma poczucie humoru takie samo jak ja :P I tak dojeżdżam kawał drogi na Morenę, więc Chełm mi żadnej różnicy nie zrobi... Postaram zapisać tam dzieciaki jak tylko to będzie możliwe. Moje dzieci na szczęście nie chorują, więc są to w sumie wizyty kontrolne, ale wolę, żeby oglądał je ktoś sprawdzony i komu ufam. Kiedyś wygonił moją koleżankę z przychodni, jak przyszła po raz trzeci w tygodniu, bo dziecko ma katar. Kazał jej najpierw wyleczyć siebie :D Brutalnie, ale pomogło, bo się dziewczyna nad tym zastanowiła i przestała być matką-kwoką :) Szczerze żałuję, że doktor sobie odpuścił sprawę i odszedł z przychodni...
pracuje w przychodni na chelmie chałubińskiego
pmagdaleno a kto jest Twoim zdaniem dobrym pediatrą z tych co zostali na morenie? Jak dla mnie żaden :(
wieloletnia pacjetntko chyba troszkę przesadziłaś że na Morenie nie ma teraz żanego dobrego poediatry .
NA RAZIE PRZYJMUJE TYLKO DOROSŁYCH ALE GDYBY INTERESOWAŁO SIĘ WIĘCEJ OSÓB TO JEST SZANSA ŻE BĘDZIE PRZYJMOWAŁ TEŻ DZIECI NA CO BARDZO LICZĘ
dzwoniłam też do przychodni Nowy Chełm (Chałubińskiego), to prawda, dr będzie przyjmował tam od jutra :)
doktor Siemaszko od lutego będzie przyjmował w przychodni Nowy Chełm - to info od rejestratorki z przychodni Morena :)
zgadzam się szkoda, że my Polacy nie potrafimy zjednoczyć się w dobrym, błagam gdyby ktoś cos wiedział czy dr gdzieś przyjmuje albo może prywatnie będę wdzięczna za informację
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Z tego co się orientuje to jeszcze nigdzie, na ta chwilę pełni tylko dyżury w przychodni na ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, byłam jego pacjentką ponad 10 lat, a i w dzieciństwie mnie leczył, pół mojej wielkiej rodziny leczył na Morenie i nie ukrywam, że dla nas to duży problem, że teraz nie ma żadnego dobrego pediatry na Morenie, gdyby ktoś wiedział coś więcej będę wdzięczna za info
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
To prawda zostalismy pozbawieni opieki lekarskiej,Pan Doktor leczył moich rodziców,mnie i mojego 12-letniego syna.Nigdy nie robił problemów,przyjmował pacjentów bez wcześniejszej rejestracji.Jego diagnozy zawsze były trafne.Teraz jest problem,dorośli mają przepisać się do lekarza ogólnego na pierwszym piętrze,a na wizytę do pediatry trzeba się zarejstrować kilka dni wcześniej.Wczoraj byłam świadkiem awantury zdenerwoawnych pacjentów,których Pan Siemaszko leczył od wielu lat..............
Każdy człowiek zasługuje na drugą szansę!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
odejście dr Siemaszko jest ogromną stratą dla nas ,pacjentów. Może dr przeczyta nasze wpisy i podejmie jednak decyzję o powrocie do pracy. Donos jednej pacjentki nie powinna zaważyć na losie całej ZADOWOLONEJ reszty. Moje dzieci i ja byliśmy pod opieką dr wiele lat i zawsze byłam zadowolona. Jego diagnozy zawsze były trafne, nigdy nie leczył na "ślepo" jak trzeba było zlecał konieczne badania. Niestety teraz zostaliśmy bez opieki .
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie się dowiedziałam, że Pan Doktor nie przyjmuje już na Morenie - przeczytałam całe forum i mam wrażenie,że to chyba poważna sprawa ten cały donos... a jeśli nie to może trzeba by było jakąś petycję wystosować czy coś żeby wrócił, bo szczerze mówiąc nie znam tak dobrego pediatry...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
pacjentka też mam taką nadzieję, że jednak dr Siemaszko wznowi praktykę...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
niefajnie :(
mojego syna leczył od urodzenia, a to już 7 lat....
może jednak za jakiś czas wznowi praktykę
Siemaszko leczyl mnie ponad 14 lat - bylem bardzo zadowolony. Chodze teraz po innych lekarzach i jest tragedia. On byl juz jak rodzina :(

Pamietacie tekst dr o okladzie z piersi ? :)