Widok

Pediatra na MORENIE

Przeprowadziłam się i szukam pilnie dobrego pediatry - najchętniej w przychodni MORENA. Będę wdzięczna za każdą podpowiedź. Dzieci często mi chorują i chciałabym znaleźć lekarza, który jest wnikliwy, ma umiejętności i wyczucie. Czy macie jakieś informacje nt. lekarzy: Elżbieta Kulczyńska - Cichy, Lucyna Hinglot - Langner, Ryszard Siemaszko, Andrzej Turski?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Langer i Siemaszko to doświadczeni lekarze wiele lat pracują w tej przychodni
No właśnie niestety dr Siemaszko już nie pracuje na Morenie, a szkoda, bo też byliśmy zadowoleni (może już odszedł na emeryturę?). A na szczepienie na zastępstwo trafiliśmy do G(D?)ołasińskiej i nie sprawiła na mnie dobrego wrażenia. Podobno od stycznia ma być ktoś nowy w miejsce dr Siemaszko, zobaczymy kto to będzie...
Ktos wie gdzie teraz pracuje dr Siemaszko ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
doktor Siemaszko już nie pracuje w przychodni...tak poinformowała mnie niedawno pani z rejestracji, gdy dzwoniłam, aby umówić się na wizytę...
A my od wielu lat chodzimy do dr Siemaszko i jesteśmy bardzo zadowoleni, zawsze bada dziecko bardzo dokładnie i wnikliwie, nie przepisuje antybiotyków na dzień dobry (co jest dla mnie bardzo ważne), zawsze stawia na to, aby organizm dziecka sam zwalczył infekcję i antybiotyk zapisuje w ostateczności, jak dzieje się coś złego. Jakiś czas byliśmy zapisani do dr Turskiego, ale nie byliśmy zadowoleni- zapisywał od groma leków homeopatycznych za które płaciłam ok.200 zł,a w ostatecznie i tak kończyło się na antybiotyku i kolejne pieniądze szły w kanał...:/ Zdecydowanie polecam dr Siemaszko, ma bardzo zdrowe i konkretne podejście do dziecka, z niczym nie każe przesadzać, (tak samo nie zaleca szczepić dziecka na wszystko), bo więcej można dziecku zaszkodzić niż pomóc. My jesteśmy bardzo zadowoleni :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja chodze z corka do dr Dołąsińskiej i szczerze mowiac chyba ja zmienie bo nie jestem z niej zadowolona. przepisala mi lek i nie powiedziala nawet ze zawiera sterydy- stosowalam 3 tyg az kolezanka mnie uswiadomijla jakie moge byc konsekwencje u 4 miesiecznego dziecka. na kazde moje pytanie odpowiada wymijajaco. nie polecam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
My od dwóch lat chodzimy do Hinglot-Langer...jak na razie powodów do narzekań nie mamy.
Polecam pediatrę, P. dr Kulczyńską-Cichy - to nie tylko kompetentny, ale i - co rzadkie w polskiej służbie zdrowia - niezwykle uprzejmy i życzliwy lekarz. P. doktor traktuje swoją pracę serio i rzetelnie - u niej wizyty nie trwają przysłowiowych 5 min. Na każde pytanie udziela odpowiedzi chętnie, drobiazgowo, a jednocześnie w sposób przystępny. Traktuje pacjenta jak partnera, człowiek nie ma wrażenia, że jest zbywany jak jakiś intruz. Nigdy nie odmawia wizyt po godzinach pracy, nawet jeśli jest to późna pora. Zdarza się, że wysyła naszą córcię na dodatkowe badania, ale nigdy nie traktujemy tego jako straszenie nas chorobami. Trudno zatem czynić jej z tego zarzut (patrz inne opinie), to po prostu profilaktyka! Wolę lekarza uważnego, który stara się wyłapywać ewent. choróbska w zarodku, a nie wypalonego konowała, który olewa temat dla świętego spokoju rodziców. I jeszcze jedno - nie bazgrze jak kura pazurem na receptach, co również moim zdaniem świadczy o jej solidności. Babka z klasą - duży pozytyw!!!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2
My chodzimy do dr Turskiego. Niby oki, ale ostatnio na bilansie miałam wrażenie, że się spieszył :P
ja z moimi córkami chodzę do dr.Lucyna Hinglot - Langner i jestem bardzo zadowolona z tego wyboru, czasami sie zdarza że godzina wizyty przesuwa się do 45min. Nie leczy odrazu antybiotykami i bardzo szczegółowo odpowiada na zadawane pytania. Polecam.
Ja również polecam tę wspaniałą Panią.
Nie polecam dr Dolasińskiej, szpikuje antybiotykami nawet przy zwykłym przeziębieniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
również polecam dr Langer, po przebojach z dr Cichy trafiłam do niej z polecenia i jestem bardzo zadowolona:)

To że to dobry lekarz świadczą o tym, że dłużej czeka się na zapis, kiedy chodziłam do Cichy rejestrowałam się często tego samego dnia lub na drugi dzień. Do dr Langer zdecydowanie są dłuższe kolejki.
polecam dr Langner :) fachowa, rzeczowa i przesympatyczna kobieta :) znam ją od wielu lat :)
Nie polecam dr Cichy, nie jest dobrym lekarzem wiem to z własnego doświadczenia, kiedy to u mojej córki wykryła niby krzywice co u neurologa zupełnie wykluczyli i dziwili się że dosłałyśmy skierowanie. Tylko przeżyliśmy nie potrzebny stres:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja polecam dr. cichy bardzo fajna babka
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
my chodzimy z Liwia do dr.Langer
Zepsuć opinię jest bardzo łatwo,wystarczy usiąść przed komputerem i postukać w klawiaturę bez żadnego namysłu,tylko potem jak dziecko nie trafi na czas do szpitala to też będzie winna lekarka bo...,nie poznała choroby i nie skierowała do szpitala i było za póżno- niestety jeszcze się taki nie urodził,żeby każdemu dogodził-jak nie urok to....... !!! Czasami trzeba sie zastanowić zanim sie coś napisze szczególnie jak czytają to inni ,a jak Pani kończyła medycynę to niech leczy dziecko sama ,szczególnie polecam zioło-lecznictwo i uzdrowicieli z Filipin. A..... dr. Langer też nie podoła bo jest niedouczona... bo zdarzy Jej się wysłać na konsultacje do innego lekarza lub wystawić skierowanie do szpitala.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie polecam dr Siemaszko ,ponieważ jest mało komunikatywny , a bywa wręcz niegrzeczny.Dwukrotnie zdiagnozowal u dziecka anginę, a po dodatkowej konsultacji okazało się , że to tylko infekcja gardłowa. Widząc go na dyżurze rezygnuję z wizyty i korzystam z porady szpitalnej.Gorąco polecam Panią Prof. Balcerską, świetny lekarz i cudowny człowiek .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
tez polecam dr Langer - lekarz z powolania! Ostatnio jak mialam problem i nie moglam dostac sie do lekarza przyjela mnie u siebie w domu :))))
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0