Widok

Pellet czy ekogroszek ? Czym ogrzać dom?

Witam.
Jak w temacie co wybrać do ogrzewania domu ?
CO wyjdzie taniej ? Polecacie jakiś prodcentów opału ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja też palę pelletem Stelmetu, a wybrałem go ze względu na posiadane przez nie go certyfikaty jakości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Znaczna większość wypowiedzi w tym wątku napisana jest przez pana Andrzeja W. ze Stelmetu... Podszywa się pod różne pseudonimy i zachwala pellet Olimp i Lava, że niby tak masowo używany...
Sprawdźcie sobie adresy IP tego pana, gdzie wypowiada się oficjalnie jako rzecznik, a potem porównajcie sobie z innymi polecajacymi wypowiedziami...

Szkoda, że tak nieuczciwie trzeba działać, zamiast postawić na jakość i optymalną cenę (bo pellet Stelmetu jest drogi, a wcale nie jakiś hiper rewelacyjny).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ważne aby pellet był jasnego koloru i miał dużą kalorycznosć. Kupowałem LAVE, była super, ale droga. Próbowałem Greendin, dobre i tanie. Barlinek świetny, ale drogi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a jak kaloryczność poszczególnych pelletów??
Świat się zmienia to i trendy w ogrzewaniu się zmieniają. Kiedyś byłoby nie do pomyślenia żeby ogrzewać słomą czy nawet gdzieniegdzie zbożem. Trzeba iść za tym trendem i ja na przykład mam kocioł na pellet i groszek węglowy Logano G221 Automatic.
no i czym palisz?? Groszkiem?? Czy pelletem??
Witam zakupiłam kocioł olimp i przy ręcznej prasy wszystko idzie super jak ustawie na prace z papa to gaśnie ? Czy zna pan powód ? Próbowałam regulować ale nici z moich kombinacji . Prosze o pomoc :)
Witam . Posiadam kocioł olimp 18 kw . Kupiłam zamontowała , poszli a ja zostałam bez pomocy . Na pracy ręcznej rozpalenia i wszystko super ale jak włączy sie automat moment gaśnie ? Prosze o pomoc. Dlaczego gaśnie co zrobić zeby utrzymał taka moc jak jest przy rozpalaniau przy pracy ręcznej ? beata.paszka@gmail.com

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Co muszę sprawdzić kupując sama mieszkanie ??? (59 odpowiedzi)

Mam jeszcze dużo czasu na sprzedaż mieszkania , ale chcę się dobrze przygotować .Dzięki za...

sąsiedztwo hal typu 7R i Panattoni (3 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was mieszka w pobliżu takiej hali i może powiedzieć czy jest to uciążliwe. W mojej...

do góry