Widok
Peugeot 607
Peugeot 607 zasługuje na miano samochodu doskonałego. Ten model to harmonijne połączenie nienagannego stylu z energią i silnym charakterem. Potrafi być drapieżny, a jednocześnie delikatny. Spełnia wszystkie życzenia swoich pasażerów zanim jeszcze zdążą o nich pomyśleć... Przyjrzyj mu się i zobacz jak wiele może Ci dać i jak wiele możesz od niego wymagać. Peugeot 607 wie jak jeździć ...
więcej
więcej
Ten Peugeot to odpowiednik klasy E a nie S, to jest segment E. (Audi A6, BMW 5 i Mercedes E) Peugeot nie posiada modelu z segmentu F (BMW 7, Mercedes S, Audi A8) Wiec prosze ludzie nie piszcie bzdur jak nie macie pojecia o segmencie swojego auta, sam ma 607 z 2008 roku 2.2 170km (podniesiony na 200km) i auto jest OK jestem zadowolony ale audi A6 kuzyna 2007 rok jezdzi lepiej a to ta sam segment. Tylko ja zaplacilem ponad 2 razy mniej a mam full wypas (on nie).
peugeot 607
Posiadam peugeota 607 2.2 hdi z 2001r i przyznam że mam spore kłopoty z tym wygodnym autem.samochód przejechał 220 tyś km. zrobiłem pompę paliwa w zbiorniku, zawór erg , zepsuł się wyświetlacz komputera już nie wspomnę o sprzęgle, poza tym najgorsze jest to że samochód jest wyposażony w filtr cząsteczek stałych FAP ( to jest porażka) teraz słyszę dziwne klepanie w silniku (podejrzewam zawory). zgadzam się z opinią iż 607 jest wygodnym i komfortowym autem ale powinien pozostać tylko i wyłącznie na zachodzie , nasz klimat nie wpływa dobrze na jego nawał elektroniki.
Tak kilkudziesieciu od razu. Ja za kiedys 1100zl usunalem fizycznie i programowo ten cud i jeszcze moc mi podniesli. Wypalac czastki sadzy to kazdy potrafi, ale zbiera sie w tym filtrze rownierz taki popiol z plynu Eolys i dodatkow paliwowych i samego paliwa - ktorego usunac sie juz wypalaniem nie da. Pozostaje tylko fizyczne wyjecie i plukanie karcherem lub wypalanie gazem i przedmuchiwanie go cisnieiniem powietrza w wyzszej temperaturze. Ale jak filtr juz jest wyjety to mozna go tez wyczyscic ze wszystkiego (nie tylko z sadzy) i po progarmie autko pali najmniej 0.5ltr/100km mniej a czasem to nawet i litr i problem nie wraca nigdy.
spala
Dużo pali, ale mam wersję 3.0 w benzynie, a nogę mam ciężką, więc to akurat nic dziwnego, auto raczej nie zawodzi, układ wydechowy jedynie dał mi się we znaki i podczas zimy lusterka się nie chcą zamknąć jak autko zamykam. Nie narzekam, komfort, dynamika, te dwie cechy interesują mnie najbardziej i jestem z nich zadowolony! Auto nie ma sobie równych w kategorii cenowej!
Witam; Jeżdżę Peugocikiem 607 2,2 hdi 136KM od 3 miesięcy.Autko jest z 2005r i co w nim musiałem wymieniać to: pompa wspomagania (500zł po regeneracji bo nowa 1100zl), jakieś plastikowe zaciski do szyb przy prowadnicach w przednich drzwiach (nie można było zamykać szyb bo popękały zaciski.
Wcześniej jeździłem passatem b5 130KM i wydaje mi się że był szybszy, ekonomiczniejszy (na pewno!!) i miał lepszego kopa (wydaje się być mułowaty)....no ale cóż....peugeocik jest o wiele wygodniejszy i ładniejszy. Spalanie w normie choć do niskich nie należy bo jest w granicach 7,6-8,1/100km
Oprócz tego porażką są czujniki ciśnienia powietrza w oponach !!!!!!!!----ale już się pozbyłem tego badziewia:)Mam nadzieję że teraz już będę tylko wlewał i jeździł:)
Pozdrawiam
Wcześniej jeździłem passatem b5 130KM i wydaje mi się że był szybszy, ekonomiczniejszy (na pewno!!) i miał lepszego kopa (wydaje się być mułowaty)....no ale cóż....peugeocik jest o wiele wygodniejszy i ładniejszy. Spalanie w normie choć do niskich nie należy bo jest w granicach 7,6-8,1/100km
Oprócz tego porażką są czujniki ciśnienia powietrza w oponach !!!!!!!!----ale już się pozbyłem tego badziewia:)Mam nadzieję że teraz już będę tylko wlewał i jeździł:)
Pozdrawiam
super ALE
mój pug 607 jest ok 2001 hdi 2.2 wygodny malo pali ale w ciagu 6 miesięcy miałem już 2 awarie czujnik sterujący napięciem pompy paliwa i teraz nie wiem co jest grane bo z rana zapalił (-6) przejechałem 10 km zganiłem a jak po 5 min do niego wruciłem to klops nie zapali pewnie znowu jakiś przekażnik bo magiczny czerwony guzik jest wciśnięty a pompa paliwa chodzi zastanawiam się czy dobrze zrobiłem kupując takie auto w takim wieku pozdrawiam
PEUGEOT 607 2.2 HDI 170PS
2007r, grafit met, skóra elektr. i podgrzewane ,duże navi, polecenia głosowe,225/50/17.,wykończenie carbo a nie tandetne "drewnopodobne".Spalanie śr. ok.7,3, ale można zejść 5,8 przy 90 km/h.zarąbi.te auuuuto.Do kufra można zmieścić "dwie duże świnie,nie potrzebuje już bagażnika na narty/tunel/Xsenony niezłe i cisza w kabinie, silnika nic nie słychać...POLECAM....tylko przed kupnem go dobrze sprawdźcie.............