Widok
PiS na Marsa
Stowarzyszenie na rzecz wy....nia Krystyny Pawłowicz w kosmos zyskało ogromne wsparcie. Elon Musk planuje wysłanie na Marsa milion ludzi do 2050 roku. Nie będzie to tania podróż, ale dzięki społecznej zbiórce w Polsce, z pewnością udało by się uzbierać na kilka miejscowek dla podobnych kanalii.
Mieszkałem przez wiele lat w Suwałkach. Na początku lat 90 powstała tam firma Juvena, która kilkanaście lat później została przemianowana na Javena (ale to szczegół). Zajmowała się handlem detalicznym, czyli lokalna hurtownia i sklepiki osiedlowe. W takiej miejscowości, gdzie ludzie często znają się, kto jest kto, tego typu firma lokalna, to jak spora historia życia miasta.
- Niedawno doznałem szoku! Dowiedziałem się, że podziwiany przedsiębiorca, założyciel i wieloletni właściciel Javeny (Grygieńć), okradał nas wszystkich kręcąc karuzelą vatowską. Postawiono mu zarzuty, zdaje się, że są dowody, firma jest już w upadłości, innymi słowy moje wyobrażenie o uczciwości i przedsiębiorczości takiego człowieka, i w pewnym sensie jakiś wzór, w jednej chwili upadły. Firma też w jednej chwili splajtowała, zrobiła miejsce innym oczywiście. Czy ten Pan teraz chleje? Kto wie, możliwe. Jak można być takim dwulicowym człowiekiem. Dlatego są rzeczy, za które absolutnie cieszę się, że u władzy jest PiS.
- Niedawno doznałem szoku! Dowiedziałem się, że podziwiany przedsiębiorca, założyciel i wieloletni właściciel Javeny (Grygieńć), okradał nas wszystkich kręcąc karuzelą vatowską. Postawiono mu zarzuty, zdaje się, że są dowody, firma jest już w upadłości, innymi słowy moje wyobrażenie o uczciwości i przedsiębiorczości takiego człowieka, i w pewnym sensie jakiś wzór, w jednej chwili upadły. Firma też w jednej chwili splajtowała, zrobiła miejsce innym oczywiście. Czy ten Pan teraz chleje? Kto wie, możliwe. Jak można być takim dwulicowym człowiekiem. Dlatego są rzeczy, za które absolutnie cieszę się, że u władzy jest PiS.