Widok

Piaskownica dla 7,5-latka?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Syn upiera się, że chce w ogrodzie piaskownicę. Kiedyś miał zamykaną plastikowa, jak był mały. Dawno sprzedaliśmy.
Teraz prosi o drewnianą, dużą, z ławkami do siedzenia. Czy jest sens zakupu/budowy? Mam mieszane uczucia...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym chyba nie budowała dla tak dużego dziecka, chyba, że ma młodsze rodzeństwo. Różne są dziecięcy i mają różne zainteresowania. A jak jesteście na placu zabaw to bawi się dużo w piaskownicy, jak oceniasz jego xainteresowamie tym tematem. Może ma zadatki ma jakiegoś inżyniera i w przyszłości będzie tworzyć sztuczne wyspy ;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ogólnie budowlanka bardzo go interesuje. Ciągle coś buduje z klocków. Albo kopie gdzieś na skraju grządki. W ubiegłym roku przekopał około 1,5m2 trawnika, bo postanowił zrobić jezioro. Jeśli na placu zabaw jest piaskownica - prędzej czy później wchodzi do niej.

to warto, jak kopie grządki, to z piaskiem też będzie wiedział co robić

Dokładnie, jak się interesuje i wiesz, że będzie wykorzystana, to stawiaj. Moje dzieci 4 I 7 lat mają na podwórku caly domek ze zjezdzalniami, chuśtawkami i piaskownicą i prawie wcale z tego nie korzystają. Ewentualnie inne dzieci przychodzące do nas w odwiedziny. Za to idą na inny plac zabaw o potrafią się bujać na takich samych chuśtawkach ze dwie godziny. Dzieci są dziwne:)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Oczywiście, że jest sens, do cholery!
Dziecko wie czego chce i mówi Ci o tym.
Zobaczysz, jak sama zrelaksujesz się przy wspólnych zabawach i rozmowach w piaskownicy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dobry ortodonta (47 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (140 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry