Re: Pieczarki faszerowane na grillu:)
może moje?
tylko że u mnie serek topiony nie pleśniowy :)
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz....
rozwiń
może moje?
tylko że u mnie serek topiony nie pleśniowy :)
Z kapeluszy wyrywasz nóżki, kroisz drobno (ja ścieram na tarce buraczanej) podsmażasz, solisz i mocno pieprzysz. Farsz nakładasz do kapeluszy, tak do ok 2/3 objętości kapelusza. Resztę uzupełniasz serkiem topionym, ja używam ziołowego.
Każdą pieczarkę zawijasz w folię aluminiową i wrzucasz na grilla, oczywiście farszem do góry. Po ok 20-30 minutach powinny być dobre.
Ja otwieram folię i jak poleci para i zapach, to znaczy że można jeść :)
zobacz wątek