Widok

Pieluszki DADA z Biedronki. Czy ktoś używał???

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, ostatnio na jakimś ogólnopolskim forum dla rodziców mamy zachwalały pieluchy jednorazowe z Biedronki - DADA. Podobno są tańsze i jakością nie ustępują oryginalnym Pampersiakom. Czy stosowałyście je może i możecie podzielić się opinią?
I jeszcze babeczki zachwalały jakieś bordowe pieluszki marki Rossmann.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pieluszki z rossmana używa moja koleżanka już od jakiegoś roku i jest bardzo zadowolona, ja nie mam jeszcze doświadczenia więc nie wiem, ale pewnie je wypróbuję, może nie na malutkiej dzidzi ale jak troszkę podrośnie

a znasz może dokładnie ich nazwę, czy to trzeba szukać po prostu tych maki Rossmann?? Ja dla małej dzidzi zakupiłam Happy New Born, ze względu na wycięcie na pępuszek, ale szczerze mówiąc później wolałabym coś tańszego stosować, bo z tego co się orientowałam trochę tych pieluch schodzi.

ja uzywam z tesco i sa super

takie marki TESCO?
możesz zdradzić jakie są opakowania i ceny?

Ja używam Dada Premium na przemian z pieluszkami z Tesco. Jestem bardzo zadowolona, synek nie ma na żadne z nich uczulenia.

Owszem są one grubsze niż oryginalne Pampersiaki i nie mają cudownie pachnącego wkładu, ale za to są nawet bardziej chłonne.

Zwróccie uwage ze cena za pieluszki wzrasta adekwatnie do ich wielkości.
Pampersy kosztują ok.50 zł ( w promocji dostanie się czasem 45 pln).
Za pieluszkki z Tesco czy biedronki płaci się 30 pln za paczke (co wychodzi 0,55 zł za jedną sztukę rozmiaru 4).

no właśnie o to mi chodzi. Co prawda niektórzy znajomi namawiają mnie na kupowanie Pampersów, że to niby jakieś specjalne wkłady i w ogóle cuda-niewidy, ale jak patrzę na te ceny to się za głowę łapię> Chciałabym tylko, żeby mój maluszek nie był narażony na odparzenia i infekcje. A czy pieluszka jest w żółwiki czy w żabki czy w ogóle biała to mi wszystko jedno. Wkład nie musi pachnieć lawendą i rumiankiem, bo i tak w gruncie rzeczy będzie pachniał kupką :-))

ja używałam DADA i byłam zadowolona.
Ale teraz używam huggies.

a dlaczego zrezygnowałaś z tamtych?

bo dada kosztują 4 29,99 a na huggiesy teraz była promocja i kosztowały 33,99 i jest ich więcej.

a mi średnio pasują dada z biedronki, moim zdaniem sa mało chłonne, używamy tych rossmannowskich - jak dla mie rewelacja, kosztują 27,99 za 62 sztuki (rozmiar 3-ki midi) nazywają się babydream i mają znaczek rossmana, polecam.
Na noc używamy pampersów bo młody przesypia do 11 godzin więc musi mieć super chłonne ''nocne pieluchy'' :)
tak marki tesco
ja mam 2 i jest ich 80 szt za 30 zł

a mi te rosmanowskie 3 nie pasuja

Chyba jutro przejadę się do TESCO i zorientuję się co i jak. W razie czego kupię te 2

a dla zainteresowanych tematem porównania pieluszek znalazłam taki oto artykuł:

http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79393,4558760.html

właśnie dzisiaj kupiłam Dada:)

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ostatnio chciałam zaoszczędzić i kupiłam te z rossmana. I byłam zła bo jak sobie w domu policzyłam ile wychodzi za sztukę to wyszło że pampersy z promocji są tańsze. Podobnie z tymi z biedronki. Też wcale nie wychodzi tanio. Choć i te z biedronki i te z rosmana polecam. Ale od kiedy Julka się urodziła zawsze udaje mi się kupić pampersy z promocji i tak wychodzi najtaniej. Np teraz promocja w tesco. Za jumbo pack plus paczkę mokrych chusteczek pampersa tylko 43 zł. To jakbym odjęła cenę chusteczek to bardzo tanio wychodzi.

dokladnie, zgadzam sie z bj. w tesco za pampersy 2 placilam 43zl(98szt), a biedronkowe dada sa za 29,99 (chyba 64szt) wiec te mniej wypasione wychodza drozej.patrzcie na ilosc pieluszek bo w coraz wiekszym rozmiarze jest ich coraz mniej!!!

DADA pieluszki są świetne i niczym nieustępują PAMPERSOM, no może te drugie są troszeczkę bardziej miękkie.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja TESKOWYCH nie polecam, mają ceratę na zewnątrz i mój mały miał po nich odparzenia. Ale cenę mają fakt- kuszącą.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry