Widok
Pieluszki DADA z Biedronki. Czy ktoś używał???
Hej, ostatnio na jakimś ogólnopolskim forum dla rodziców mamy zachwalały pieluchy jednorazowe z Biedronki - DADA. Podobno są tańsze i jakością nie ustępują oryginalnym Pampersiakom. Czy stosowałyście je może i możecie podzielić się opinią?
I jeszcze babeczki zachwalały jakieś bordowe pieluszki marki Rossmann.
I jeszcze babeczki zachwalały jakieś bordowe pieluszki marki Rossmann.
Ja używam Dada Premium na przemian z pieluszkami z Tesco. Jestem bardzo zadowolona, synek nie ma na żadne z nich uczulenia.
Owszem są one grubsze niż oryginalne Pampersiaki i nie mają cudownie pachnącego wkładu, ale za to są nawet bardziej chłonne.
Zwróccie uwage ze cena za pieluszki wzrasta adekwatnie do ich wielkości.
Pampersy kosztują ok.50 zł ( w promocji dostanie się czasem 45 pln).
Za pieluszkki z Tesco czy biedronki płaci się 30 pln za paczke (co wychodzi 0,55 zł za jedną sztukę rozmiaru 4).
Owszem są one grubsze niż oryginalne Pampersiaki i nie mają cudownie pachnącego wkładu, ale za to są nawet bardziej chłonne.
Zwróccie uwage ze cena za pieluszki wzrasta adekwatnie do ich wielkości.
Pampersy kosztują ok.50 zł ( w promocji dostanie się czasem 45 pln).
Za pieluszkki z Tesco czy biedronki płaci się 30 pln za paczke (co wychodzi 0,55 zł za jedną sztukę rozmiaru 4).
no właśnie o to mi chodzi. Co prawda niektórzy znajomi namawiają mnie na kupowanie Pampersów, że to niby jakieś specjalne wkłady i w ogóle cuda-niewidy, ale jak patrzę na te ceny to się za głowę łapię> Chciałabym tylko, żeby mój maluszek nie był narażony na odparzenia i infekcje. A czy pieluszka jest w żółwiki czy w żabki czy w ogóle biała to mi wszystko jedno. Wkład nie musi pachnieć lawendą i rumiankiem, bo i tak w gruncie rzeczy będzie pachniał kupką :-))
a mi średnio pasują dada z biedronki, moim zdaniem sa mało chłonne, używamy tych rossmannowskich - jak dla mie rewelacja, kosztują 27,99 za 62 sztuki (rozmiar 3-ki midi) nazywają się babydream i mają znaczek rossmana, polecam.
Na noc używamy pampersów bo młody przesypia do 11 godzin więc musi mieć super chłonne ''nocne pieluchy'' :)
Na noc używamy pampersów bo młody przesypia do 11 godzin więc musi mieć super chłonne ''nocne pieluchy'' :)
Ja ostatnio chciałam zaoszczędzić i kupiłam te z rossmana. I byłam zła bo jak sobie w domu policzyłam ile wychodzi za sztukę to wyszło że pampersy z promocji są tańsze. Podobnie z tymi z biedronki. Też wcale nie wychodzi tanio. Choć i te z biedronki i te z rosmana polecam. Ale od kiedy Julka się urodziła zawsze udaje mi się kupić pampersy z promocji i tak wychodzi najtaniej. Np teraz promocja w tesco. Za jumbo pack plus paczkę mokrych chusteczek pampersa tylko 43 zł. To jakbym odjęła cenę chusteczek to bardzo tanio wychodzi.