Widok

Pieluszki DADA z Biedronki. Czy ktoś używał???

Rodzina i dziecko Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Hej, ostatnio na jakimś ogólnopolskim forum dla rodziców mamy zachwalały pieluchy jednorazowe z Biedronki - DADA. Podobno są tańsze i jakością nie ustępują oryginalnym Pampersiakom. Czy stosowałyście je może i możecie podzielić się opinią?
I jeszcze babeczki zachwalały jakieś bordowe pieluszki marki Rossmann.

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pieluszki z rossmana używa moja koleżanka już od jakiegoś roku i jest bardzo zadowolona, ja nie mam jeszcze doświadczenia więc nie wiem, ale pewnie je wypróbuję, może nie na malutkiej dzidzi ale jak troszkę podrośnie

image
image
a znasz może dokładnie ich nazwę, czy to trzeba szukać po prostu tych maki Rossmann?? Ja dla małej dzidzi zakupiłam Happy New Born, ze względu na wycięcie na pępuszek, ale szczerze mówiąc później wolałabym coś tańszego stosować, bo z tego co się orientowałam trochę tych pieluch schodzi.

ja uzywam z tesco i sa super

takie marki TESCO?
możesz zdradzić jakie są opakowania i ceny?

Ja TESKOWYCH nie polecam, mają ceratę na zewnątrz i mój mały miał po nich odparzenia. Ale cenę mają fakt- kuszącą.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
witam
ja używałam pieluszek DADA do 4 miesiaca i byłam bardzo zadowolona, nieraz coprawda byl mały przeciek ale to z mojej winy ,poniewaz zle zalożylam , teraz przeszłam na HUGGISY ,poniewaz nadejda niebawem ciepłe dni i nie chce zadnych odpazen, bo jakby niebylo DADA sa szywniejsze i grubsze niz Huggisy , a cenowo wychodz 5gr wiecej na pieluszce wiec Mnie sie opłaca
Ja używam Dada Premium na przemian z pieluszkami z Tesco. Jestem bardzo zadowolona, synek nie ma na żadne z nich uczulenia.

Owszem są one grubsze niż oryginalne Pampersiaki i nie mają cudownie pachnącego wkładu, ale za to są nawet bardziej chłonne.

Zwróccie uwage ze cena za pieluszki wzrasta adekwatnie do ich wielkości.
Pampersy kosztują ok.50 zł ( w promocji dostanie się czasem 45 pln).
Za pieluszkki z Tesco czy biedronki płaci się 30 pln za paczke (co wychodzi 0,55 zł za jedną sztukę rozmiaru 4).

no właśnie o to mi chodzi. Co prawda niektórzy znajomi namawiają mnie na kupowanie Pampersów, że to niby jakieś specjalne wkłady i w ogóle cuda-niewidy, ale jak patrzę na te ceny to się za głowę łapię> Chciałabym tylko, żeby mój maluszek nie był narażony na odparzenia i infekcje. A czy pieluszka jest w żółwiki czy w żabki czy w ogóle biała to mi wszystko jedno. Wkład nie musi pachnieć lawendą i rumiankiem, bo i tak w gruncie rzeczy będzie pachniał kupką :-))

ja używałam DADA i byłam zadowolona.
Ale teraz używam huggies.

image
a dlaczego zrezygnowałaś z tamtych?

bo dada kosztują 4 29,99 a na huggiesy teraz była promocja i kosztowały 33,99 i jest ich więcej.

image
a mi średnio pasują dada z biedronki, moim zdaniem sa mało chłonne, używamy tych rossmannowskich - jak dla mie rewelacja, kosztują 27,99 za 62 sztuki (rozmiar 3-ki midi) nazywają się babydream i mają znaczek rossmana, polecam.
Na noc używamy pampersów bo młody przesypia do 11 godzin więc musi mieć super chłonne ''nocne pieluchy'' :)
tak marki tesco
ja mam 2 i jest ich 80 szt za 30 zł

a mi te rosmanowskie 3 nie pasuja

Chyba jutro przejadę się do TESCO i zorientuję się co i jak. W razie czego kupię te 2

a dla zainteresowanych tematem porównania pieluszek znalazłam taki oto artykuł:

http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79393,4558760.html

właśnie dzisiaj kupiłam Dada:)

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja ostatnio chciałam zaoszczędzić i kupiłam te z rossmana. I byłam zła bo jak sobie w domu policzyłam ile wychodzi za sztukę to wyszło że pampersy z promocji są tańsze. Podobnie z tymi z biedronki. Też wcale nie wychodzi tanio. Choć i te z biedronki i te z rosmana polecam. Ale od kiedy Julka się urodziła zawsze udaje mi się kupić pampersy z promocji i tak wychodzi najtaniej. Np teraz promocja w tesco. Za jumbo pack plus paczkę mokrych chusteczek pampersa tylko 43 zł. To jakbym odjęła cenę chusteczek to bardzo tanio wychodzi.

dokladnie, zgadzam sie z bj. w tesco za pampersy 2 placilam 43zl(98szt), a biedronkowe dada sa za 29,99 (chyba 64szt) wiec te mniej wypasione wychodza drozej.patrzcie na ilosc pieluszek bo w coraz wiekszym rozmiarze jest ich coraz mniej!!!

image
image

DADA pieluszki są świetne i niczym nieustępują PAMPERSOM, no może te drugie są troszeczkę bardziej miękkie.

Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uzywam i jestem zadowolona:)

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
"Za jumbo pack plus paczkę mokrych chusteczek pampersa tylko 43 zł."
jaki rozmiar i ile szt?

image
Ja kupowałam rozmiar 4 i w paczce są 72 sztuki. Chusteczek też 72. Zgadzam się że dada są dobre, ale w tym wypadku wychodzą drożej niż pampersy. Zrobiłam sobie teraz zapas pampersów na 2 miesiące.

ja oprocz tych dada kiedys kupowalam rosmanowskie ale odkad zmieniely opakowanie i troche sklad nie moglam ich kupowac bo maly ciagle je przesikiwal i mial uczulenie

Ślub cywilny
image

Slub Kościelny

image
Kiedyś kupowałam pieluchy z Rossmana, Biedronki, Tesco bo tanie.
Trwało to ok rok. Potem moja córcia dostała pieluszkowe zapalenie skóry - mimo częstego zmieniania pieluchy. Zgryzłam zęby i kupiłam Pampersy.I skończyły się wszelkie problemy.Też wydawało mi się że w sumie i tak i tak idzie w kibel więc po co kasę wydawać a chłonność wydawała mi się taka sama.
Otóż z czasem sama przekonałam sie że Pampersy to pampersy i lepszych nie ma .
Dodam że córcia nie jest uczuleniowcem ani alergikiem jest w 100% zdrowym dzieckiem.
Dopóki nic sie nie dzieje ok. W drodze druga dzidzia więc na początku tez pewnie będę kupowała tańsze pieluchy, natomiast potem Pampers.
A cena ostatnio kupiłam duuży zapas w Realu była promocja i 108( 2x54, rozm 4) pieluch kupiłam za 65 zł więc 60gr za pieluchę - dla porównania z rossmana wychodzą drożej( 54pieluch za 39,99=0,7gr)
Także szukajcie okazji bo warto.
Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi pieluszkami ceratowymi...

Sama zastanawiałam sie czym sie ci producenci różnią i przetestowałam kilka z nich.
Poświeciłam kilka pieluszek: Tesco, Biedronka, Lidl, Pampers , Huggies, Huggies Flexi.
Podsawowa konstrukcja jest taka sama, różnią sie tylko sysytemem mocowania rzepu, oraz rozciągliwymi bokami lub tyłem.

Zadaje mi się dziewczyny ze wy nie wiece jak skonstruowana jest jednorazowa pieluszka.
Myślicie że jest ze 100 % bawełny egipskiej?

Otóż nie !!!

Każda pieluszka typu pampers jest ze zwykłej ceratki powleczonej na zewnątrz cienką , słabo oddychającą fizeliną (nie wiem po co, może żeby była przyjemna w dotyku?)

Ot, cała filozofia.
Każdy kupuje na jakie stać lub jaka jest w danej chwili promocja.
Mój synek nie ma uczulenia na żadne z nich wiec u nas nie ma problemu :)

Polecam sprwadzić swoje pieluszki co macie w domku.

Pozdrawiam

W tescko jest promocja na pampersa:
4 72szt
4+ 62szt
5 (chyba 54szt)
do każdej paczki są gratis chusteczki 72szt pampersa.

Są też 3 (100szt) za 55zł bez chusteczek

image
a używa lub używał ktoś pampers sleep and play? bo tez wychodzą tanio 4 (50szt) za 29,99
Zastanawiam się czy mała by nie miała uczulenia bo są rumiankowe.

image
Hania, ja używałam Sleep and play chusteczek, ale dla mnie za bardzo zapachowe.

Wczoraj w TESCO kupiłam paczkę Pampersów 2 (3-6 kg). Za 98 szt. zapłaciliśmy 43 zł. Niestety bez chusteczek, ale i tak w przeliczeniu na cenę jednostkową pieluszki wychodziło taniej niż za pieluszki marki TESCO. Wychodzę więc z założena że warto polować na promocje i naprawdę przeliczać dokładnie ceny, bo opakowania różnią się ilością, a markowe nie zawsze znaczy droższe :-)))

używam DADA i sobie chwalę, ostatnio też Baby Dream z Rosmana, cena taka sama ale rosmanowe są większe!
Można powiedzieć że Dada są podobne do pampersów a Baby Dream do Happy z budowy oczywiście:)
Test i przegląd pieluszek:

http://www.edziecko.pl/zakupy/1,79393,4558760.html
tak pieluszek dada używam od jakiś dwóch miesięcy... Moje dziecko miało wtedy 4 miesiące. są super polecam. ale wiadomo że każde dziecko inaczej reaguje na pampersy różnych firm. pozdrawiam
Ja uzywalam huggies i bylo ok ale chcialam zaoszczedzic i zaczelam kupowac te z rossmana i corce takie odparzenie sie zrobilo ze przez 3 tyg walczylismy z tetrowymi zeby to wyleczyc.Teraz wiecej nie eksperymentuje.Uzywam huggies'ow i nic sie nie dzieje.
pileuchy marki tesco (takie w niebieso-białym, typowym teskowym opakowaniu) sa faktycznie z wierzchu ceratowe i nie lubię ich zapięcia, bo to nie rzep, tylko coś jakby taśma klejąca i po kąpieli jak mam ręce od oliwki, to one często nie chcą się zapiąć.
Ale tesco ma też inne pieluszki - takie w fioletowym opakowaniu z niebieskim obrazkiem mamy i dziecka a w górnym prawym rogu jest napis TESCO. Te są takie same jak pampersy - a cena troszkę wyższa niż te typowe tesco, ale niższa niż pampers - ja je polecam.
Witam ja używam od 3 miesięcy DADA i są super polecam bardzo
ja tez uzywalam tych dada i bylam zadowolona,choc jak synek byl malutki to bardziej oplacalo sie kupowanie pampersow bo bylo ich wiecej.Teraz juz nie nosi pieluch ale jeszcze niedawno jak zakladalam mu tylko na noc to kupowalam pieluchy z LIDLA
mI WCZORAJ TESCIE PODAROWALI PAKE PAMPERSIAKOW Z ROSSMANA I SA TAKIE NI EBARDZO, GRUBE...
image
image
W tesco pieluchy marki tesco są dwóch rodzajów, jedne beznadziejne, drugie super. Te które dla mnie są super mają na opakowaniu napis UNISEX. I moim zdaniem są takie jak Pampersy. A paczka kosztuje 29,90.
Fotografia:
[url]www.justyna-jazgarska.pl[/url]
I cała reszta:
[url]www.justyna-art.pl[/url]

z Rossmana bardzo dobra jest cała seria Babydream - pieluszki, chusteczki nawilżane , kosmetyki - polecam :-)
patrzyłam właśnie na ten test, do którego link podany był wyzej. Mi pampers wychodzi 0,56 gr za sztuke czyli grosz więcej niz dada, a jakosc o niebo (moim zdaniem) lepsza.
image

Alycja_83,
Pieluszki mają to do siebie, że im większy rozmiar tym mniej ich w paczce, a cena taka sama :) wiec łatwo policzyć ze im twoje dziecko bedzie starsze tym pieluszki będą ciebie drożej kosztowały a wtedy będziesz szukałą tańszych alternatyw.

Używałam już chyba wszystkich na rynku (prócz ceratowych), ciesze się ze mój synek nie miał na nic uczulenia. Teraz młody wyrósł i robi na nocniczek, sporadycznie na dłuższe wyjazdy używam Lidlowych, bo mam Lidla pod nosem.

Dla (jeszcze nienarodzonego) noworodka mam kupione Papersa i huggisa, bo dobre są :) po paru miesiącach zmienie na coś tanszego.
Renni, a powiedz czy te pampersy New Baby maja takie wycięcie na pępuszek?? czy to konieczne??
cyt. z Rossmana bardzo dobra jest cała seria Babydream - pieluszki, chusteczki nawilżane , kosmetyki - polecam :-)"

Ja nie polecam chusteczek nawilżonych z tej serii - są strasznie twarde !!!! i dziwnie pachną- żadna przyjemność :/
kupiłam je kiedyś dla siebie i chciałam je odrazu wywalić, że to taki szajs a co dopiero niemowlakowi wycierać tym pupke lub buzie:/

jesli chodzi o wycięcie na pępek to te New Baby tego nie mają :( ale możesz sama wyciąć albo poprostu zawijać ten brzeg pampersa na zewnątrz :)

dzis w L.Eclerku na Przymorzu wielka promocja Pampersow
GIGANT Pack 108szt nr 2 i nr3 i też inne rozmiary -wielkie paki po 39,99zł
jesli dobrze pamietam to chyba pieluszki bella Happy czy jakos tak maja to wyciecie na pepuszek.
mają.
image
Aleksandra27, masz racje, tylko pieluszki Bella Happy mają wycięcie na pępuszek, reszta pieluszek trzeba podwijać. Położne w szpitalu lub w szkole rodznia (jak chodzisz) pokażą jak to się robi :)

ja osobiście pieluszek Happy nie lubiłam, wiem ze teraz przeszły jakąś metamorfozę i zmienił się wkład, jak dla mnie to one mi śmierdziały.
Renni ja używam 4 i jeszcze długo bede ich używała a 4 i 4+ nie różnia się juz tak bardzo w ilosci. Spróbowałam raz lidla i nigdy wiecej nie skorzystam.:-(
Asiulka a ta promocja tylko dzis czy jeszcze jakis czas?:) Kurcze dlaczego ja nie mam auta? :D To sie oplaca :)
image
image
koleżanki siostra kupuje pieluszki Dada i jest z nich zadowolona :P

są też wersje dla noworodków?
Witam pieluszki DADA jak dla mnie lepsze niż Pampers innych firm.Polecam ze względu na jakość i cenę.
są fajne tylko trochę nie przepuszczają powietrza. Córka ma zawsze spocony dół plecków i czasami małą wysypkę w tym miejscu
www.naszekobiece.fora.pl
u nas niestety sie w ogole nie sprawdzily, co noc syn byl przesiusiany :(
image
image
mam pytanie po ile pakowane sa te pieluszki?dla noworodkow sa też male paczki?
image
Najmniejsze to 3-6kg. Jest ich w opakaowaniu 78szt
moja bratowa uzywa DADA juz bardzo dlugo tyle,ze Mati moze uzywac wlasciwie wszystkich pieluszek,na zadne nie ma uczuleń itp.

Ja po jednej akcji z Huggiesami obawiam sie uzyc jakichkolwiek innych niz uzywam czyli Happy,a nie raz mnie korciło sprobowac wlasnie Dada.
image
Używaliśmy pieluszek Dada przez krótki okres czasu i nie byłam z nich zadowolona. Były dosyć sztywne i mało chłonne, poza tym jak Mały się naprężył to pieluszka nie wracała do swojego pierwotnego kształtu i często był przemoczony (siuśki uciekały górą lub bokiem).
image
image
testujemy pieluszki DADA od prawie tygodnia :) Gabryś nie ma uczulenia ani odparzeń :P

może i są mniej chłonne niż Bella Happy - ale za takie pieniądze nie szkoda ich wymieniać tak często ;)

postanowiliśmy używać ich w domu, a na wyjścia używać pieluszek Bella Happy :)

czy mi się wydaje, czy w Dada widać, ze jest siusiu? mam wrażenie, że wtedy robią się żółtawe na zew. :P
Jak na moje oko, nie ustępują jakością Pampersom. Używałam huggies, ale zawsze Mała je przesikała i była cała mokra. Pampersy też spoko, ale mimo wszystko są sporo droższe. Dada używam, poza małymi eksperymentami, od urodzenia i są dla mnie najlepsze i w bardzo dogodnej cenie.
imageimage
image
JA UZYWAM CHUSTECZEK DADA Z BIEDRONKII JESTEM ZADOWOLONA ZAS CO DO PAMPERSOW NIE MAM ZDANIA BO UZYWAM PAMPERS PAMPERS
dla nas najlepsze PAMPERSA ale używamy tescowe bo są również bardzo dobre i o wiele tańsze.
Huggisy,Toujours (lidl) dada oraz te z rossmana szybko je moja niunia przesikuje więc odpadają.
polecam chusteczki z lidla ślicznie pachną :)
image
ja ich nie polecam, zdecydowanie PAMPERS i jeszcze ROSSMANN są dosyć dobre....
image

mam pytanie odnośnie pieluszek DADA (rozmiar 4-9kg)

czy któraś z "użytkowniczek" ;) mogłaby zmierzyć wysokość takiej pieluszki po wyjęciu z paczki? Chyba już powinniśmy przejść z tych najmniejszych, na te drugie rozmiarowo ;) ale skoro one są do 9kg, to boję się, że Gabryś będzie je miał pod paszkami ;) (tak było z Bella Happy 3)
waży teraz ok 5kg :)
Agusia, pieluszka "na płasko" po wyjęciu z paczki ma 21 cm długości.
Używamy ich odkąd Miśka miała mniej więcej 4,5-5 kg. Nic z nich nie ucieka :) A i tak lepiej żeby pieluszka była za duża niż za mała :)
imageimage
Martek - bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :D :*

no to następnym razem kupujemy większe pieluszki :)))))
Witam Drogie Mamy
Pieluszki Dada kupuję od 4-rech miesięcy i mogę powiedzieć jedno jestem ,z nich bardzo zadowolona,moje dziecko nie miało zadnych odparzeń itp.Cena również jest bardzo przystepna,ponieważ pieluszki kosztują jedynie 26 zl w biedronce.Do pieluszek tych polecam,również chusteczki Dada ,które są bardzo mokre (mocno nasączone),slicznie pachną również,są nie drogie koszt opakowania około 4 zł czasem są pakowane w paczkach 3+1 cena około 15 zł.Jedna chusteczka wystarcza na dokładne oczyszczenie pupy dziecka,przy tym są rózne zapachy.Ja polecam fioletowego opakowania zapach lawedowy,oraz opakowanie niebieskie
czy jest jakieś małe opakowanie tych pieluszek, aby kupić na spróbowanie?
image
moim zdaniem DADA nie są dobrymi pieluchami. Używaliśmy, ale wg mnie są mało chłonne-czyli trzeba częściej zmieniać niż PAMPERSY co oznacza, że więcej się ich zużywa. Czyli cenowo już nie wychodzi korzystniej, a tak samo.
Jolka - wszystkie opakowania są takie same - tzn. tylko duże :)

używaliśmy najmniejszych pieluch Dada :) a teraz "midi" - czyli drugi rozmiar w kolejności :)

pierwszy raz kupowałam biedronkowe pieluchy "z duszą na ramieniu" ;P i założeniem - trudno... najwyżej komuś oddam :)

ale jesteśmy nimi zachwyceni :) nawet bardziej jak Bella Happy :) (chociaż tutaj w "1" super było to wycięcie na pępuszek)

kumpela ma 1,5 miesięczną córcię i też używają Dady :) albo pieluch z Lidla :)

Pampersów nie kupowałam i nie mam zamiaru :) nie ufam pieluchom z balsamami :P

w pieluchach Dada Gabryś nie ma odparzeń :) chociaż nie kremujemy Mu pupci ;) tylko jak po większym kupaniu(czasem jest podrażnienie, kupa raz na 2-3 dni, z pomocą czopka lub Lactulosum) jak jest lekkie zaczerwienienie - to 1-2 razy nasmaruję Sudocremem :)

w nocy śpi 7-9 godzin i rano pielucha jest cięęęężka ;)
witam
wlasnie mam zamiar kupic te pieluszki DADA i jestem ciekawa czy sie sprawdzom .dotychczas uzywalam pieluszek hugis premium uwazam ze sa bardziej chlonne niz pampersy, raz udalo mi sie kupic w dobrej promocji hugis clasic w niebieskim opakowaniu sa tez dobre ale zapiecia trcche denerwujace rozm 4 jest wiekszy od rozm 4 hugis premium ,teraz kupilam z tesco GAGA rozm 4 (odpowiedni do hugis premium rozm 4+ ksztal taki sam ) 54 szt w opakowaniu za 27,99 sa mieciutkie i lepsze od hugis clasic!!!chodzi mi o zapiecia -noi rowniez chlonne
,z rosmana raz w podrozy kupilam bo sa po 2 szt pakowane i tez sa fajne ksztaltem przypominaja pampersa mieciutkie tez dobre,nie uzywalam tych z tesco w zielonym opakowaniu widzialam rozdarta paczke to podobne sa do pamersa moze ktos uzywal ?????? 32.90 cena.natomiast jesli chodzi o HAPPY nie bylam z nich zadowolona twarde ..........
ja kupowalam pieluszki z biedronki ale te drugie - te tansze ktore byly duzo lepsze od dada- w dada sie walkowal zel i mala miala wysypke no i sa tansze od dada 25 zl paczka

dla mnie byly bardzo dobre polecam
my stosujemy na przemian
i te DADA po roztarciu w dłoniach miękną - tak jak bys prała ręcznie ale delikatnie

a dla mnie te drugie biedronkowe są nie fajne, ceratkowe takie
imageimage
image
Ja też używam peiluszek Dada i ejstemm zadowolona. Córcia nie ma żadnych uczyleń ani odparzeń. Dobrze wchłaniają, nie mają jakiś dodatkowych zapachów itp. I są tanie. Warto, polecam:)
ja od samego poczatku używałam pampersa z czasem przeżuciłam sie na pampers sllep and play byłam zadowolona, przed pewien okres uzywałam z lildla i mi nie podchhodziły aktualnie używamy DADA 5 i jestem bardzoo zadowolona nie pamietam by córcia mi się przesiusiała lub bokiem by coś wyleciało, rzepy mają bardzo stabilne i do tego są bardzo chłonne ostatni raz córe przeijam o 20 jak idzie spać i drugi raz ok 8-9 rano wiec chyba długo pieluszki wytrzymują. a place za nie 27.99zł za 46 sztuk chusteczki nawilżane tez uzywam dady i najbardziej z nich jestem zadowolona dada sensitive maja ładny łagodny zapach i są bardzo mocno nawilżone:) więc jak najbardziej polecam produkty DADA
nie polecam pampersow dada . moja 4-miesieczna coreczka dostala z nich zapalenia skory.. po dlugim czasie udalo nam sie aby to uczulenie zniklo dzieki pampersom heepy ...wiec polecam tylko pampersy happy sa swietne :)
ja uzywalam dla corki teras syn sa ok dada jest sztywniejsza a z rossmana mieksze i tak jakby szybciej mocz wsiaka w nie
Bardzo fajne są TESCO BABY ESSENTIALS, lepsze niż biedronkowe
1 hugis premium super i chyba najbardziej chlonne !!!
2 pamers tez dobre ale zdazaja sie przecieki
Jesli chodzi o tansze pieluszki to na
1 miejscu sa DADA 27,99 zlchlonne dobre zapiecia nic nie przecieka
2 z rosmana 24,99 lub 46,99 na dluzszym sparerku pampers nie przecieka ale po sciagnieciu pieluszki pupcia jest mokra - nie zawsze sie to zdaza !!!!!wiec na dluzsze spacery czy zakupy i na noc uzywam HUGIS PREMIUM
3 TESCO BABY ESSENTIALS choc cenowo przeliczajac sztuki wychodza jak pampersy hugis wiec oszczednosci nie ma za 50szt 32,99
4 z lidla tojs.... (troszke grube)26,99zl
5 TESCO GAGA (troszke slabe gumki )27,99zl
6 Happy (ktos gdzies napisal ze dada sa twarde moze i tak ale happy sa jak cegla !!! moze chlonne ale ich wyglad i ciezar po s..... ja napompowany balon )

Chusteczki
1 johnsosns baby z niebieski paskiem !!!!! z boku slicznie pachna super nawilzone w 6 paku cena 24,99 a ozna trafic za 21,99
2 BELA HAPPY ok6zl
3 TESCO zielone MY BABy 5,15
4 nivea soft end care ,pure -zdarzaja sie slabo nawilzone ok 7 lub 8 zl
5 Pampers (baby fresch, clean&play swietne ale malutkie co jest duzym minusem naturals nieciekawy zapach sensitiv zapach okrutny )minusem ich jest to ze sa male a te clean juz wogule malutkie !!!!! w 2 pakach lub 4 pakach koszt 5 zl za szt

Dzidzius jak dla mnie szczypia swedza rece jak tylko je wezme wiec nie odpadly odrazy!!! ok 7zl

kosmetki firmy HiPP REWELACJA
Ja używałam pieluszek wszystkich już marek.Pampersy orginalne są fajne ale nie za tą cene,marki tesco wypadły są najgorsze są bardzo twarde i cena nie ustepuja innym pieluszkom.Wysoko oceniam biedronkowe DADA (dosyć miekkie,chłonne i nie drogie,poza tym mają fajne kolorowe aplikacje)Najlepsze są jednak Bella Happy.Są miekkie,szerokie,bardzo chłonne i dostępne cenowo.
dla mojego synka najlepsze sa pieluszki pampers sleep&play po nich nie ma uczulenia i je stosujemy zadnych innych
imageimage
a ja ostatnio spróbowałam tych rosmanowych i też sa mięciutkie napewno miękciejsze niż dada bo te tez stosowałam no i super cena za 4+ szt 36 zapłąciłam 19.99 kupując 2 paczku masz 72 pieluszki za 39,98
Czy pieluszki DADA nadaja sie dla noworodka, chodzi mi o rozmiar?
nie ma takich małych chyba sa dopiero od 7 kg
U nas DADA strasznie uczuliły i był placz na codzień używamy z lidla "touyours" mają elastyczne boczki i są dla mnie lepsze jak oryginalne pampersy a cena 27 zł ,"huggiesy" szukamy promocji jakiś czas temu w tesco za 128 szt,rozm3 było 56 zł, pampersy są przereklamowane jak dla mnie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dada premium 1 sa rewelacyjne,szkoda ze 2 juz wygladaja zupełnie inaczej.
mam do sprzedania dwie paczki rozmiar 2 Dada, za 40zł
image
image
Ja używam tylko Dada i polecam !
?......
Dada to nasze ulubione pieluchy:-)zaraz po pampersach:-)mieciutkie,dobrze chłona,cena dobra:-)polecam
A my spróbowaliśmy ale niestety chyba nie będę już kupować..
Byłam zaskoczona że są tak mięciutkie, mają elastyczne gumeczki, fajne rzepy.. bardzo przypominały oryginalne pampersy ale niestety jak dla mnie mają jedną wadę ale istotną - nie są chłonne. Nawet przy częstej zmianie pieluszki czuć było wilgotną skórę pupy.. nawet jeśli nie było nasiusiane dużo.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja też się połąsiłam na Dada po tym, jak przeczytałam opinie. Niestety - mała miała po nich odparzenia. Pampersom nic nie dorównuje póki co..
Moja po pampersach, huggisach i jeszcze jakichś (nie pamiętam już nazwy - 2 lata już nie używamy) miała strasznie poodparzane pachwiny i tyłek. Po dadach było ok, ale najlepsze były dla niej happy.
my używaliśmy Dada na początku, jednak troszkę przesiąkały. Lepsze okazały się te Lidlowe-tj. polecam
ja używałam dade i polecam
image
Ja również polecam Dadę. Mały od początku nosił pieluszki tej firmy i u nas się sprawdziły.
image image
Moją córkę Dady uczulają i to dosłownie po 2 godzinach noszenia pieluchy :( Nie polecam ale oczywiście to kwestia skóry dziecka nam niestety nie służą.
image
image

image
polecam:) używamy od pierwszych dni, już prawie 10 miesięcy:)
używa, ich od ponmad 5 mcy, mała kończy właśnie 15! są super, miękkie wygodne, chłonne u nas sprawdzają się idealnie! żadnych odparzeń, żadnych przecieków! polecam! ja póiki co, do lata, zostaję przy nich, potem może uda się zachęcić na majteczki, już teraz nocnikujemy się ale, na razie na moje żądanie, nie córki! nie woła jeszcze...
polecam Dada

Inne tematy z forum Nauka i Szkolnictwo

Zaniepokojona matka - opinia (6 odpowiedzi)

Szkoła bardzo efektowna, ale mało efektywna. Na plus dwoch może trzech psychologów ze świetnym...

Olivier R - ocena (3 odpowiedzi)

Profesjonalne przygotowanie do egzaminu i każdego jego aspektu, miła atmosfera podczas jazd i...

Rodzic - opinia (5 odpowiedzi)

Nasze dziecko przeniosło się z tej szkoły, bo było źle traktowane przez wychowawcę, nauczycielkę...

do góry