Odpowiadasz na:

Re: Pierś z kurczaka

Nie wiem, czy już nie podawałam...

Kurczak w cieście piwnym

Pierś z kurczaka pociąć na wąskie, długie fileciki (ok.5-7 z jednej piersi) wzdłuż włókien mięśniowych. Lekko... rozwiń

Nie wiem, czy już nie podawałam...

Kurczak w cieście piwnym

Pierś z kurczaka pociąć na wąskie, długie fileciki (ok.5-7 z jednej piersi) wzdłuż włókien mięśniowych. Lekko stłuc tłuczkiem do mięsa, namoczyć w jasnym sosie sojowym, popieprzyć, zostawić na min. 1/2 h.

Przygotować ciasto jak na naleśniki, ale zamiast mleka lub wody dać jasne piwo (mąka, jajka, piwo, sól +trochę pieprzu)

Mięso dokładnie maczać w cieście i smażyć na dość głębokim, bardzo gorącym oleju.

Podawać (najlepiej) z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z kolorowymi warzywami.

Smaczne i wychodzi tego dużo (dobre dla niespodziewanych gości!)

zobacz wątek
17 lat temu
Agatha

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry