Re: Pierś z kurczaka
Nie wiem, czy już nie podawałam...
Kurczak w cieście piwnym
Pierś z kurczaka pociąć na wąskie, długie fileciki (ok.5-7 z jednej piersi) wzdłuż włókien mięśniowych. Lekko...
rozwiń
Nie wiem, czy już nie podawałam...
Kurczak w cieście piwnym
Pierś z kurczaka pociąć na wąskie, długie fileciki (ok.5-7 z jednej piersi) wzdłuż włókien mięśniowych. Lekko stłuc tłuczkiem do mięsa, namoczyć w jasnym sosie sojowym, popieprzyć, zostawić na min. 1/2 h.
Przygotować ciasto jak na naleśniki, ale zamiast mleka lub wody dać jasne piwo (mąka, jajka, piwo, sól +trochę pieprzu)
Mięso dokładnie maczać w cieście i smażyć na dość głębokim, bardzo gorącym oleju.
Podawać (najlepiej) z ryżem i surówką z kapusty pekińskiej z kolorowymi warzywami.
Smaczne i wychodzi tego dużo (dobre dla niespodziewanych gości!)
zobacz wątek